SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ethem Sarısülük İçin Tören

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:01:23
Ethem Sarısülük İçin Tören
A- A+ PAYLAŞ

Kızılay’daki Gezi Parkı gösterileri sırasında başından vurularak hayatını kaybeden Ethem Sarısülük için Batıkent’teki Pir Sultan Abdal Cemevi’nde tören düzenlendi. 

Gezi Parkı Protestoları sırasında Kızılay’da başından vurularak hayatını kaybeden Ethem Sarısülük son yolculuğuna uğurlandı. Ethem Sarısülük’ün cenazesi öğle saatlerinde vurulduğu yer olan Kızılay’a getirilmek istendi. Batıkent’te polis ve jandarma tarafından yolu kesilen cenaze konvoyuna uzun bekleyişin ardından Kızılay’a gitmesine izin verilmedi. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ise bu sırada İçişleri Bakanı Muammer Güler’e ulaşmaya çalışarak cenaze konvoyunun Kızılay’a geçişine izin verilmesi için uğraştı.

Polisin Kızılay’a izin vermemesi üzerine Ethem Sarısülük’ün naaşı Batıkent’teki Pir Sultan Abdal Cemevi’ne götürüldü. Cenaze konvoyu ise Cemevi’ne getirildiğinde alanda bekleyen kalabalık tarafından alkışlarla karşılandı.

Cemevi’ndeki tören için bir süre Kızılay’dan gelecek olan gruplar beklendi. Kızılay’daki eylemcilerin de Cemevi önüne gelmesi üzerine Alevi Dedesi tarafından cenaze töreni başlatıldı. Cenaze törenine, CHP Ankara Milletvekilleri Levent Gök ve Aylin Nazlıaka, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ile BDP Şırnak Millevtekili Hasip Kaplan da katıldı. Cenaze töreninde dikkat çeken bir başka ayrıntı ise Beşiktaş taraftar grubu Çarşı’nın kavanoz içinde gönderdiği toprak oldu. Edinilen bilgiye göre, Çarşı grubu Taksim Gezi Parkı’ndan aldıkları bir kavanoz toprağı Ethem Sarısülük’ün mezarına atılması için Sarısülük ailesine gönderdi.

Ethem Sarısülük için saygı duruşunda bulunulan, rızalık alınan cenaze töreninin ardından cenaze aracı atılan sloganlarla birlikte Sarısülük’ün evine doğru hareket etti. Ethem Sarısülük’ün naaşı evinin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Çorum’a doğru yola çıkacak.

Bu arada Gezi Parkı protestosunda hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ü Kızılay Meydanı'nda anmak için toplanan grup Atatürk Bulvarı ve GMK Bulvarı'nı trafiğe kapatınca polis müdahale etti. 

Kızılay Meydanı'nda toplanan gruplar Atatürk Bulvarı ve GMK Bulvarı'nı trafiğe kapattı. Polisin uyarına rağmen eylemi sürdüren gruba TOMA'lar ile tazyikli su ve gözyaşrtıcısı gaz ile müdahale edildi.

KÖYÜNDE TOPRAĞA VERİLDİ

Ankara’daki Gezi Parkı eylemlerinde yaralanarak tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün cenazesi memleketi Çorum’un Sungurlu ilçesine bağlı Beylice köyünde toprağa verildi.

Ankara’daki cenaze törenin ardından Çorum’a gönderilen Sarısülük’ün cenazesini getiren konvoy Sungurlu girişinde Baktat tesislerinde bir grup vatandaş tarafından karşılandı. Tesislerde toplanan ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile Sarısülük’ün fotoğrafları bulunan grup çeşitli sloganlar attı. Cenazenin ilçeye gelmesi ile birlikte grup Ankara-Çorum karayolunu trafiğe kapattı. Tesiste karşılanan Sarısülük’ün cenazesi daha sonra karayoluyla Beylice köyüne götürüldü. Cenaze töreni nedeniyle ilçe merkezinde geniş güvenlik önlemleri alındı. 

Köy meydanında düzenlenen cenaze törenine Sarısülük’ün annesi Sayfı Sarısülük, kardeşleri Cem ve Mustafa Sarısülük, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, CHP Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün, CHP Çorum İl Başkanı Cengiz Atlas, CHP Çorum Merkez İlçe Başkanı Saim Topgül, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Helallik alınmasının ardından Sarısülük’ün cenazesi daha sonra vatandaşların omzunda köyün yaklaşık 1 kilometre bulanan köy mezarlığına götürülerek toprağa verildi.

Sarısülük’ün avukatı Kazım Bayraktar, yaptığı açıklamada, Sarısülük’ün ölümüne neden olan kişinin bilindiğini savunarak, “Koruyanlar hakkında suç duyurusunda bulunduk. Şikayet yoluna başvurduk. Bütün gücümüzle bu katili açığa çıkarılması ve cezalandırılması için uğraşmalıyız” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız