SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Etik Kurul Oluşturulacak'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Barosu Başkanlığı'na getirilen Avukat Selahattin Sarıoğlu, "Verdiği dilekçe yüzüne fırlatılan arkadaşlarımız var. Bu durumların hiç yaşanmamasını istiyoruz" dedi.

Yaptığı açıklamada, "Biz olmasak bağımsız yargı ve dolayısıyla hukukun üstünlüğü ve hukuk devleti olamaz. Barolar, avukatın bağımsızlığı önündeki engelleri kaldırmak göreviyle yükümlüdür. Hukuk güneşi; ilimizin ve ülkemizin üzerinden gece gündüz, yaz kış eksik olmasın" diyen Selahattin Sarıoğlu, yapacakları hizmetleri özetle şöyle sıraladı:

"Baro başkanlığı, baro yönetim kurulu üyeliği vesayet makamı olarak görülmeyecektir. Baro başkanlığı olarak meslektaşlarımıza hizmet etmekten başka bir amaç güdülmeyecektir. Adliye çevresi düzenlenecektir. Burasının ne halde olduğu hepimizin malumu. Bu çevre, bu ortam Malatya'ya Adliyeye, Defterdarlığa yakışmadığı gibi can güvenliği, trafik güvenliği bakımından da tehlikelidir. Bu çevrenin düzenlenmesi için Defterdarlıkla da işbirliği yapılarak Avukat olan Belediye Başkanımızdan talepte bulunulacaktır. Baromuzun bir lokali olmalıdır. Bu artık bir ihtiyaçtır. Lokalde arkadaşlarımız eşleriyle, çocuklarıyla zaman geçirebilecek, diğer arkadaşlarıyla tanışıp, kaynaşacaktır. Baromuzun kimi birimleri burada görev yapabilecektir. Arkadaşlarımız bazı işlerini Adliyeye gitmeden burada halledebilecektir.
Bunun için Beşkonaklardaki evlerden birinin Baromuza özgülenmesi için Valimizden talebimiz olacaktır.
Bunun için siyasi çevrelerin, milletvekillerimizin yardımlarını sağlayacağımızı düşünüyorum."

Baroda, vekil ve müdafi atamalarındaki yakınmaların kesinlikle bitirileceğini, tüm avukatların inandıkları, güvendikleri saydam bir Baro yönetimini hayata geçirileceklerini belirten Sarıoğlu, "Mesleğe yeni başlayan arkadaşlarımız büyük ekonomik sorunlar içerisinde bürolarını açık tutmaya çalışıyorlar. Bu durum birçok meslektaşımızın yaşadığı gerçekliktir. Baromuz bu konuda duyarlı olacak, bir dayanışma fonu oluşturulması için çalışılacaktır. Ayrıca, bu arkadaşlarımızın ekonomik sorunlarına katkıda bulunmak amacıyla CMK görevlendirmeleri, beş yılını doldurmamış avukatlara diğerlerinin iki katı olarak verilirse olur mu acaba bakacağız. Gönüllülüğe dayalı olarak böyle bir karar alınabilir mi bakacağız" ifadelerini kullandı.

"Kimi arkadaşlarımız zaman zaman hakim ve savcıların etik, hukuk ve nezaket dışı davranışlarıyla karşılaşabiliyorlar. Verdiği dilekçe yüzüne fırlatılan arkadaşlarımız var. Bu durumların hiç yaşanmamasını istiyoruz" diyen yeni Baro Başkanı Selahattin Sarıoğlu, "Böyle bir durumda arkadaşlarımız başının çaresine bakma gibi bir seçenekle karşı karşıya kalıyor. Arkadaşımız olayla orantılı kendi tavrını koyacak ama asıl kavga kurumsal olacak, asıl kavgayı Baro yapacak. Söz veriyorum, yanlış içerisinde olan hangi makamda olursa olsun yakasını bırakmayacağız. Meslektaşlarımız arasındaki iletişim ve dayanışmayı artırmak için sosyal etkinliklere, gezilere azami önem verilecektir. Arkadaşlarımızın mesleki çalışmalarını etik çizgiden çıkmadan yapmalarının gözetimi ve denetimi yapılacak, bunun için örneğin önceki Baro Başkanlarımızla ve diğer kişilerle bir Etik Kurul oluşturulacaktır. Bu kurulun düzeltemediği durumlarda Baro Disiplin Kurulu mutlaka harekete geçecek yaptırım uygulayacaktır. Çünkü bu tavır, gerek o arkadaşımız, gerekse mesleğimizin geleceği bakımından gereklidir. Baro her koşulda 7 gün 24 saat meslektaşlarımızın yanında olacaktır. Avukatların, işlerini yaparken resmi ve özel kurumlarda karşılaştıkları güçlükler, engeller kesinlikle aşılacaktır" ifadelerine yer verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız