SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Etkin Uygulama Amaçlanıyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:05:00
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ve Uygulama Yönetmeliği uygulanmasından kaynaklanan eksikliklerin giderilmesi, kapsamının anlaşılması ve kurumlar arası sağlıklı koordinasyon sağlanması için bilgilendirilme ve istişare toplantısı yapıldı.

Sevgi Evleri Erkek Yetiştirme Yurdu Salonu’nda düzenlenen toplantıya; Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş, Kolluk Güçlerinde Taşra ve Merkez Teşkilatında Aile İçi Şiddet Birimi’nde görev yapan personeller, Malatya Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi çalışanları, Malatya Kadın Konukevi’nde görev yapan idareciler ve meslek elemanı ve de Çocuk Koruma İlk Müdahale ve Değerlendirme Birimlerinde görev yapan meslek elemanın katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş, kanun isminin ‘Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi’ olduğunu fakat uygulamanın şiddet gören birey için olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

“Temel bir insan hakkı ihlali olan şiddetin ortadan kaldırılması için şiddete karşı ‘sıfır tolerans ilkesi’ çerçevesinde ülkemizde çalışmalar yürütülmektedir. Türkiye’ de 14 ilde pilot uygulama ile başlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri açılmış olup; şiddetin ortadan kaldırılması amacı ile yürürlükte olan 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında çalışmalar yürütmektedir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı kuruluşlar ve kolluk birimlerine bağlı pek çok kuruluş bu kapsamda yapılan çalışmalarda görev almaktadır.”

Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde 4 Şubat 2012 tarihinden itibaren hizmet vermekte olan Malatya Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) hakkında bilgi veren İl Müdürü Oktay Taş “Şiddetin önlenmesi ile koruyucu ve önleyici tedbirlerin etkin bir biçimde uygulanmasına yönelik güçlendirici ve destekleyici danışmanlık, rehberlik, yönlendirme ve izleme hizmetlerinin verildiği ve çalışmaların 7 gün 24 saat esasına göre yapıldığı bir kuruluştur. Kanunun uygulama yönetmeliği kapsamında çalışmalar yürütmektedir. İlgili Kanun Kolluk Kuvvetleri, Aile Mahkemeleri ve Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri’nin ortak çalışmalarını öngörmektedir. Bu kapsamda yürütülmekte olan çalışmalarda kolluk kuvvetleri ile yaşanılan aksaklıkların giderilmesi, kolluk kuvvetlerinin iş ve işleyişinin anlaşılması, çalışma sistemi ile ilgili fikir birliğine varılması bu doğrultuda daha etkin ve aktif bir uygulama amaçlanmaktadır” diye konuştu.

İl Müdürü Oktay Taş, “Amacımız, hem yasal sorumluluğumuz hem de vicdani sorumluluğumuz ölçüsünde hizmeti olabilecek en hızlı şekilde yerine getirmek ve süreci mümkün mertebede kısaltarak en etkin şekilde çözüme kavuşturmaktır” dedi.

Toplantı Malatya Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Berna Bal Oğuztürk’ün 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ve ilgili kanunun uygulama yönetmeliği hakkında sunumu ile başladı.

Malatya Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’nde Psikolog olarak görev yapan Gülşen İlçin’in ‘Şiddet Dili’ konulu sunumuyla program, karşılıklı soru cevap ile sonlandırıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız