SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Etkin ve Kaliteli Hizmet Vereceğiz'

A- A+ PAYLAŞ

Yeni kurulan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü'ne getirilen Metin Sümer, "SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı illerde Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü olarak tek çatı altında birleştirilmiş olup, Sosyal Güvenlik Kurumu Malatya İl Müdürlüğü faaliyetlerine başlamıştır" dedi.

Sümer, yaptığı açıklamada, faaliyete başladıklarını ve vatandaşlara hizmet vereceklerini belirtti. Sümer, “Bugün geldiğimiz noktada gelişmiş ülkelerle kıyaslandığı zaman sosyal güvenlik sistemimizin aktüeryal dengelerinin bozuk olduğunu ve Avrupa Birliği ülkelerinde ortalama 4 çalışana 1 emekli düşerken, bu oran ülkemizde 2 çalışana 1 emekli düşmesi gibi taşrada tek noktadan hizmet anlayışına dayalı çalışan, hizmeti vatandaşın ayağına kadar götüren Sosyal Güvenlik Merkezleri kurulacaktır. Bu merkezlerde vatandaşlarımızın sosyal güvenlikle ilgili her türlü işlemi kolaylıkla yapmaları sağlanacaktır" dedi.

Sümer, "Sosyal Güvenlik Sistemi kapsamındaki Genel Sağlık Sigortası sistemi ile sağlık sistemlerine erişimde ayrımcılık kalkacak ve herkes sağlık güvencesine sahip olacaktır. Bağ-Kur ve Emekli Sandığının yerine kurulan Sosyal Güvenlik Kurumu, 25 bin çalışanı ve ülke nüfusunun tamamına hizmet vermesi, kurumumuzu daha önemli bir hale getirmektir" ifadelerini kaydetti.

Sümer, kurumun amaçlarını ise şu şekilde sıraladı:
“Tüm vatandaşımızı kapsayan eşit ve kaliteli bir sigorta ve sağlık hizmeti sunmak. Etkin verimli ve şeffaf çalışan, mükellef memnuniyetini esas alan, vatandaş odaklı bir kurum oluşturmak en önemli hedefimiz olacaktır. SGK; olarak daha iyiye ulaşmada azim ve kararlığımızı herkesle paylaşmak ve çabalarımıza her kesimin katkısını sağlamak istiyoruz.”

Sümer, daha önce Bağ-Kur il müdürü olarak görev yapıyordu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız