SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Etkinlik Başarılı Geçti"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:51:54
A- A+ PAYLAŞ
İstanbul’da düzenlenen Malatya Tanıtım Günleri, kapanış töreni ile sona erdi. 
 
İstanbul’un Eyüp ilçesindeki Feshane’de düzenlenen ve 6 gün süren Malatya Tanıtım Günleri etkinliğinin sona ermesi nedeniyle kapanış töreni düzenlendi. Törene Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kalaycıoğlu ile Malatya sivil toplum kuruluşu yöneticisi ve temsilcileri katıldılar.
 
Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı, Malatya Günleri tanıtım etkinliğinin amacına ulaştığını söyleyerek. Malatya insanının Evliya Çelebi’nin deyimiyle, hoş sözlü, güler yüzlü ve tatlı dilli olduğunu, 6 gün boyunca da Feshane’de Malatyalıların bu özelliklerinin yansıtıldığını belirtti.
 
Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Malatya’dan ayrılıp İstanbul’a gelin Malatyalının Malatya ve Malatyalılar özlemi duyduğunu belirterek, düzenlene etkinlikle Malatya’nın örfi, değerleri ve adetlerini tanıtımının yapıldığını ifade etti.
 
Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak ise, kendisini Battalgazi ilçesinde kaymakamlık görevini yaptığını hatırlatarak, “Benim için çok güzel bir buluşma oldu. Ben Malatya’ya doyamamıştım. Malatyalılarla buluşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Malatya çok nadir bir şehrimiz” diye konuştu.
 
Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, Malatya’nın tarihi ile kültürü ile, coğrafyası ile doğal yönleri ile her özeliliği ile tanıtılmak üzere bu etkinliğin düzenlendiğini ifade ederek, etkinliğin başarılı geçtiğini aktardı.
 
Konuşmaların ardından etkinliğe destek veren kurum ve kuruluş yöneticilerin ve temsilcilerine plaket verildi.
 
Bu arada, Malatya Tanıtım Günleri’nin son iki günü yoğun bir şekilde geçerken, Malatya Musiki Derneği tarafından feshane içinde zaman zaman halaylar çekilerek, Malatyalılara ve ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatıldı. Halaylara, ziyaretçilerde eşlik etti. Etkinliğe ilçeler bazında Darende, Pütürge, Arapgir ve Yazıhan ilçelerinden yoğun katılımın olduğu gözlendi.
 
Plaket töreni sonrasında Malatya Kız Meslek Lisesi tarafından düzenlenen defile ise ilgi gördü. Defilede profesyonel mankenler gösteri yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız