SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Etkinlikler Düzenlenecek

A- A+ PAYLAŞ
 
Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Malatya Temsilcisi İzzet Berktaş, Erozyonla Mücadele Haftası kampasında düzenlenecek etkinliklerin, Malatya'da Kasım ve Aralık aylarında yapılacağını belirtti. 
 
Berktaş, Birleşmiş Milletler'in 2011 yılını Uluslararası Ormanlar Yılı ilan ettiğini söyleyerek, "Bu nedenle ülke genelinde faaliyet gösteren 430 bine aşkın TEMA Gönüllüsü, toprakları erozyondan koruyan, yer altı sularını besleyen, soluduğumuz oksijeni üreten, milyonlarca canlının yuvası olan ormanlarımızın değerine dikkat çekmek üzere etkinlikler düzenlemektedir" dedi. 
 
Türkiye'de 743 milyon ton toprağını erozyonla kaybettiğini belirten Berktaş, Erozyonla Mücadele Haftası'nda bu mücadelenin önemine dikkat çekti. Erozyonla Mücadele Haftası kapsamında yürütülecek kampanyada başrolü meşe palamuduna vereceklerini belirten Berktaş, "Onların üzerinden insanlara erozyonla mücadelede bir adım atabilecekleri çağırısında bulunacağız."Meşeler Yuva Arıyor" sloganı ile insanları meşe bağışı yapmaya, ilimiz özelinde "Beydağı Ağaçlandırmasına" katkı sağlamaya çağıracağız. Okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerine yönelik olarak geçen yıl başladığımız Yavru TEMA ve Minik TEMA projelerini bu yıl da içeriğini zenginleştirerek sürdüreceğiz " ifadelerini kullandı. "TEMA gönüllülerimizle şehrimizin çeşitli noktalarında hemşerilerimizin yakalarına yeşil yaprak takarak erozyonla mücadele ve ağaçlandırma için dikkatlerini çekeceğiz. Yol ve mevsim koşulları uygun olduğunda Beydağı ve Erenli Ağaçlandırma sahasına geziler düzenleyeceğiz. Yavru TEMA'larla birlikte Erozyonla Mücadele Haftası vesilesiyle Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımız başta olmak üzere Milli Eğitim-Tarım-Çevre-Orman-Özel İdare gibi bu mücadelede yasal sorumluluk ve yükümlülükleri bulunan yöneticilerimizi ziyaret ederek çalışmaları için teşekkür edeceğiz. Bundan sonra da katkılarının artarak devamını isteyeceğiz. TEMA Vakfı ülke çapında sürdürdüğü çeşitli koruma-uygulama projeleri yanında çeşitli yasa tasarıları da hazırlamaktadır. 1997 Yılında STK olarak yürüttüğümüz "Mera Kanunu Çıkarılsın" kampanyası ile TEMA Vakfı, bu tasarının yasalaşmasını sağlamıştır " diyen Berktaş, "2005 Yılında yürürlüğe giren 5403 Sayılı "Toprak Koruma ve Arazi Kullanım Kanunu" ise vakıf tarafından hazırlanan tasarı temelinde meclisten geçerek yasalaşmıştır. Bilindiği üzere halen mevzuatımızda düzenleyici ve kapsayıcı "Su Kanunu" bulunmamaktadır. Vakıf tarafından bu konuda bir kanun tasarısı hazırlığı yapılmış olup önümüzdeki günlerde kamuoyunun bilgisine sunulacaktır. Her yıl 743 milyon verimli toprağımızı kaybediyoruz. "Türkiye Çöl Olmasın" diyerek erozyon ve çölleşme tehlikesinden herkesi haberdar ettik.1993'ten itibaren Erozyonla Mücadele Haftası etkinlikleri düzenlemeye başladık. 1997'de Toprağa Saygı Yürüyüşlerini başlattık. Yakalarımıza yeşil yaprağımızı taktık. 19 yılda 87 Ağaçlandırma projesi ile milyonlarca fidanı toprakla buluşturduk. Erozyonu önleyebiliriz dedik. 68 Adet örnek kırsal kalkınma projesi uyguladık. Doğal varlıklarımızı korumak için açtığımız ve müdahil olduğumuz 52 davayı kazandık" ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız