SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Etkinlikler İçin

A- A+ PAYLAŞ

 

Malatya'nın Darende ilçesinde 24-25 Haziran günlerinde bu yıl 10'ncusu düzenlenecek olan 'Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Kültür Etkinlikleri' için hazırlıklar  sürdürülüyor.

Yerli ve yabancı çok sayıda katılımcının iştirak etmesi beklenen etkinlikler için törenlerin yapılacağı alanlar ve yol güzergahlarında düzenleme çalışmalarına aralıksız devam ediliyor. Hulusi Efendi Vakfı tarafından organize edilen etkinliklerin Somuncu Baba Külliyesi namazgahındaki anma töreni için vatandaşların güneş ve yağmur gibi faktörlerden etkilenmemeleri amacıyla devasa bir çadır kurulmaya başlandı. Dikilen direklere gerilen çelik halatlarla oluşturulan alana uygun çadırın montajına başlandı. 3 bin metrekarelik alanı kaplayacak çadırın montajını yapan ustalar çalışmaları gece gündüz demeden sürdürdü. Ayrıca etkinliklerde konserlerin sunulacağı Güreş alanının da üzerine brandalarla gölgelik hazırlandı.

Bu arada, Darende Belediyesi de alt yapı çalışmaları nedeniyle bozulan yolları onarmaya başladı. Somuncu Baba Külliyesi'ne giden yol ve cami civarındaki çalışmalar sırasında kilitli parke taşları ile onarımlar sürerken, vatandaşların etkinliklerde rahat hareket etmesi için her türlü planlama yapıldı.

Otobüsler ve küçük araçlar için ayrı otopark alanları belirlenirken, güzergahlarda gelen misafirleri yönlendirmek için çok sayıda görevlinin bulundurulacağı öğrenildi.

Etkinliklerin ilk gününde çeşitli üniversitelerden gelecek ilim adamları Somuncu Baba ve Hulusi Efendi hakkında hazırladıkları tebliğler sempozyumda sunulacak. İkinci gün ise dünya birincisi Mısırlı hafızlar ile Türkiye'den ünlü sanatçıların katılacağı anma törenleri, konserler ve gösteriler gerçekleştirilecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız