SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Etnografya Müzesi İçin

A- A+ PAYLAŞ

Tarihi Beşkonaklar'da açılacak olan Etnografya Müzesi'ni zenginleştirme amacıyla geçtiğimiz yıl sonlarına doğru Malatya Kültür Yaşam Derneği ile Mimarlar Odası Şubesince organize edilen ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile Müze Müdürlüğü'nün destekleriyle başlatılan “Bir eşya da sen getir kampanyası” semeresini vermeye başladı. Malatya eşrafından emekli Albay Özdemir İlter evinde bulunan 32 parçalık eşyayı Etnografya müzesine bağışladı.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan ve Malatya'nın yakın tarihini ve bu dönemlerde kullanılan eşyaları gelecek kuşaklara aktarmaya yönelik olarak Tarihi Beşkonaklar binasından ikisinin tahsis edilmesiyle açılan Etnoğrafya Müzesine vatandaşlardan destek gelmeye devam ediyor.

Aralarında; Malatya’da ilk kullanılan telefon makinesi, gümüş işlemeli mangal, sürahi, semaver, nargile, el yapımı, halı, kilim, yastık, gaz lambaları, bakır eşyalar ve kara kalem tablonunda bulunduğu 32 parçalık eşyayı İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay’a teslim eden 72 yaşındaki emekli Albay Özdemir İlter, " Yıllardır evimin en güzel köşesinde gözüm gibi baktığım benim için manevi değerleri çok büyük olan eşyalarımı yok olup gitmesin diye Etnografya müzesine bağışladım. Gelecek kuşakların atalarının günlük hayatlarında kullandığı eşyaları bilmesi çok önemli" dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Özbay da "Tarihi Beşkonakları restore ettikten sonra ikisini etnografya müzesine tahsis ettik. Müzede Malatya'ya özgü geçmişte kullanılan ve günümüze kalabilmiş eşyaları sergileyerek gelecek kuşaklara bırakmayı düşünüyoruz. Bütün vatandaşlarımızın bu duyarlılığı göstermesini bekliyoruz" diye konuştu.

Malatya Kültür Yaşam Derneği başkanı Yaşar Karaaslan ise "İlimize Etnografya müzesi kazandırılması çalışmaları çercevesinde Kültür Yaşam Derneği ve Mimarlar Odası olarak "Bir eşya da sen getir" kampanyası başlatmıştık. Bu kampanyaya vatandaşlarımızın yoğun ilgisi oldu. Amacımız geçmişte günlük yaşamda kullanılan ve bugünlere kadar korunabilmiş eşyalarımızın tavan aralarında veya depolarda yok olmasını önlemenin yanı sıra önümüzdeki günlerde resmi açılışı yapılacak olan Etnografya müzemizin daha da zenginleşmesini sağlamaktı. Kampanyamızın başarılı olduğuna seviniyorum ve tüm vatandaşların, Özdemir İlter büyüğümüzün gösterdiği duyarlılığı göstermesini bekliyorum" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız