SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ev Ev Gezeceğiz'

A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Kadın Kolları tarafından, Cumhuriyet'in 87'nci yıldönümü dolayısıyla yemekli eğlence düzenlendiği bildirildi.

İl başkanı Veli Ağbaba'nın da katıldığı etkinlikle ilgili parti basın bülteni şöyle:

"Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Kadın Kolları, Cumhuriyetin 87. kuruluş yıldönümü nedeniyle Altın Yunus’ta bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe CHP Malatya İl Başkanı Veli Ağbaba ile birlikte CHP İl Örgütü katıldı. Ağbaba, kadınların Cumhuriyet için güvence olduğunu belirtti.

Etkinlikte ilk konuşmayı CHP Kadın Kolları Başkanı Gülen Karaduman yaptı. Karaduman, “Cumhuriyetimizin temel direği ve Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatacak olan kadınlarımız etkinliğimize hoş geldiniz. 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyetimiz ilan edildikten sonra çeşitli devrimler yapılmıştır ve bunlardan en önemlisi de kadınlarımıza 1934 tarihinde seçme ve seçilme hakkı verilmesi. Kadınlarımızın bu haklarına sahip çıkmaları gerekmektedir. Hepimiz iyi biliyoruz ki Cumhuriyet Türkiye’nin bağımsızlık ve demokrasiye ulaşmasına yardımcı olacak alt yapıyı ortaya koymuştur. Bu alt yapıda da biz kadınlara çok önemli görevler düşmektedir” dedi.

“KADINLAR DİRENİYOR”
Karaduman’ın ardından CHP İl Başkanı Veli Ağbaba, bir konuşma yaptı. Cumhuriyetin kazanımında en başta kadınların rolü olduğunu söyleyen Ağbaba, “Bugün burada Cumhuriyet Devriminin 87. yılını kutlamak için toplanmış bulunmaktayız.

Sizler Kurtuluş Savaşımızın Nene Hatunlarını, Kara Fatmalarını temsilen buradasınız. O gün kağnı sırtında, yalınayak, bebelerini öksüz bırakan analardınız. Sırtında mermi taşıyan kadınlardınız. Bugün Cumhuriyet Devriminin kazanımlarını teker teker yok etmeye çalışan; sorumsuz, vefasız bir iktidara karşı direnen kadınlarsınız. Gösterdiğiniz dirençten, Atatürk’e olan inancınızdan, Cumhuriyet İlkelerine bağlılığınızdan hiçbir kuşku duymuyorum.

Toplumun yarısını teşkil eden sizler, Cumhuriyetimize yönelen saldırılar karşısında her zaman dik durdunuz. Onurlu oldunuz. Türk kadını “kul” olmaktan, özgür yurttaş olmaya Cumhuriyetle kavuştu” dedi.

TOPLUM HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL
Cumhuriyetin dinsel temele dayandırılarak özgürlüğün ve demokrasinin kısıtlandığını belirterek Ağbaba, sözlerine şöyle devam etti: “Ne yazık ki bugün ne kadınlarımız ne de Türkiye toplumu hak ettiği yerde değil.

Özgürlükler adım adım kısıtlanıyor. Cumhuriyete karşı kendisini sorumlu hissetmeyen AKP iktidarı sürekli Cumhuriyetle hesaplaşma yolunu seçti.

Onlar Büyük Atatürk’ün ‘Çağdaş Uygarlık seviyesine ulaşmak’ hedefini söylemleriyle ifade ettiler, ama pratikte dinsel, geleneksel ve etnik otoritelerin uygulayıcısı oldular. Oysaki Cumhuriyet; Dinsel temele dayalı, halife ve sultanlı Osmanlı yönetiminin koyu baskıcı rejimine ve emperyalizme karşı mücadele temelinde kuruldu. Özgürlükçü, demokratik yönetime geçiş kolay olmadı.

Birkaç örnekle Cumhuriyet Devriminin öneminden söz etmek istiyorum. Devrimin en temel hedefi çağdaşlaşmaktır. Çağdaşlaşmak; sadece ekonomik, kültürel, dinsel, mezhepsel, etnik ve töresel yapılardan ve bağlardan kurtulmakla açıklanamaz. Bunların yanında insanın özgürleşmesidir.

Çağdaşlaşmak; sadece batılı devletlerin kurumlarını, yasalarını kopya etmek de değildir.

Çağdaşlaşmak, tüm bunlarla birlikte; İnsanın özgürleşmesi, toplum ve devlet yaşamında, inançlarda, ahlakta erdemli olmasıdır. Dogmalardan kurtulup aklı, bilimi, laik düşünceyi kabullenmesidir. İnsan olmaktan kaynaklı maddi ve manevi gereksinimlere yanıt verecek düzeni kurmaktır.
İşte Atatürk’ün önderlik ettiği çağdaşlaşma hedefi budur.”

“SADAKA TOPLUMU YARATILDI”
Cumhuriyetin ilk yıllarında kalkınmanın şimdiye kadar en yüksek seviyelerde olduğunu söyleyen Ağbaba, “Bugün ülkemiz dış borç altında inim inim inlemekte, yoksulluk hızla büyümektedir. 8 yıldır ülkeyi yöneten AKP; adeta bir sadaka toplumu yaratmıştır.

Odun, kömür, pirinç, şeker dağıtarak halkı iktidara avuç açar hale getirmiştir.

Bu iktidar; yoksulluğu arttırarak hepinizden toplanan vergileri kepçeyle alıp, yoksullara kaşıkla dağıtmayı temel ekonomik politika haline dönüştürdü” şeklinde konuştu.

“SESSİZ KALAMAYIZ”
Oy toplama araçlarının farklı olduğunu belirten Ağbaba şöyle devam etti: “Artık AKP iktidarına dur demenin zamanı gelmiştir.

Daha fazla tahammül edemeyiz. Cumhuriyetimizin 87. yılında, iktidar bardağı taşırmıştır. Satılan fabrikalar, kaybedilen dış itibar, ülkede hızla büyüyen işsizlik, bitirilen tarım ve hayvancılık, yok edilen özgürlükler karşısında sessiz kalamayız. Önümüzde bir seçim var. Yine sandığa gideceğiz. AKP’nin 8 yıllık iktidarının hesabı sorulacak. CHP olarak hepimiz çok çalışacağız.

Misafir olmayacağımız ev, gezmediğimiz mahalle ve köy bırakmayacağız.” Konuşmalardan sonra CHP’ye katılan 52 kadına rozet takıldı. Kadınlar daha sonra müzik eşliğinde eğlendi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız