SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ev Hanımları Neden Daha Stresli ?

A- A+ PAYLAŞ

Stres, her insanın belli dönemlerinde yaşadığı bir sorundur.

Amerika Chicago Üniversitesi’nden bir grup bilim adamı stres yaşadığınızı hissettiğinizden 10 dakika öncesindeki durumunuzu yazmanızı istiyor. Örneğin;bu bir sunum, sınav ya da iş görüşmesi olabilir. Korkularınızı not ederek onların üstesinden gelmeniz endişenizi ve stresinizi azaltıyor.

Araştırmalar matematik sınavına girecek olan öğrenciler üzerinde yapıldı. Sınavdan 10 dakika önce ne kadar stresli olduklarını bir yere not eden öğrencilerin diğerlerinden çok daha iyi sonuçlar elde ettiği görüldü.

Ayrıca yapılan başka bir araştırma ise ev işi yapmaya başlamadan önce kadınların hissettiği stres seviyesi ofis işinde çalışanlardan birkaç kat daha fazla.

100’den fazla erkek ve kadın üzerinde yapılan bu araştırmada ise evi geçindiren kişilerin ev işini yapanlara oranla daha yüksek kan basıncı olduğu görüldü.

Tüm gününü evde geçiren kadınların her gün aynı işi yapmasıyla ofisteki monoton işlerin eşit olmadığı böylelikle ortaya çıkıyor. Çoğumuz ev hanımlarının stresinin ve sıkıntısının daha az olduğunu düşünürüz.

Öyleyse siz de kendinizi deneyin ve görün…

Tatil gününüzde evde eşinizin yaptığı tüm işleri yapmayı deneyin. Kahvaltı sofrasını hazırlamak, en fazla 20 dk. Sonra tekrar toplamak, bulaşıkları yıkamak, dağınıklıkları toplamak, önceki gün yıkanan çamaşırları katlamak, dolaplara yerleştirmek, makineye yeniden çamaşır atmak, yıkandıktan sonra çamaşırlığa sermekle işe başlayın…. Bu listeye daha onlarca madde de eklenebilir.

Tüm bu işler koca bir günün sadece 2 saatini alacak cinsten ama oldukça yorucu ve aynı şeyleri her gün sil baştan yaptığınızı hayal edin… İşte ev işi yapmanın stresinin ne kadar fazla olduğuna o zaman gerçekten inanacaksınız!

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız