SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ev Yemeği Aşçılığı' Kursu

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:53:11
'Ev Yemeği Aşçılığı' Kursu
A- A+ PAYLAŞ
 
Darende Kaymakamlığı tarafından meslek edindirme çalışmaları kapsamında, ''Ev Yemekleri Aşçılığı'' kursu açıldı. 
     
Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Sosyal Destek Programı (SODES) çerçevesinde, Mesleki Teknik Eğitim Merkezi'nde açılan kursu ziyaret ederek, yetkililerden bilgi alıp, hazırlanan yemekleri tattı. 
   
Malatya Valiliği ve Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen aşçılık kursunda 20 kadının uygulamalı eğitim aldığını kaydeden Aktaş, ''Kurstan iyi aşçılar yetiştiği gibi, umarım yeni bir iş sahibi olma ve iş yeri açma gibi düşünceler de oluşur'' temennisinde bulundu. 
     
Darende'nin zengin bir mutfak kültürü ve ilgi çekici yemeklere sahip olduğunu anlatan Aktaş, kadınların el becerilerini geliştirmeleri ve aile bütçelerine katkı sağlamaları açısında kursun oldukça faydalı olacağını düşündüğünü söyledi. 
     
Yoğun ilgi olan kursta eğitimlerini tamamlayan katılımcılara ''aşçılık sertifikası'' verileceğini belirten kurs öğreticisi Müzeyyen Akalın da kursta yöresel Darende yemeklerinin öğretilmesinin yanı sıra alternatif yemek hazırlama şekilleri, hijyen ve beslenme ilkelerini de gösterdiklerini söyledi. 
     
Akalın, ''Kursiyerlerimizden eğitimlerin ardından ev yemekleri ikram edecekleri işletme açmayı düşünenler var. Bu turizm ilçesi olan Darende'ye ayrı bir renk katacak. Kerpiç mimarili tarihi evlerimizde böylesine lezzetlerin sunulması farklılık oluşturacak'' dedi. 
     
Kursiyerlerden Fadime Akpınar ise kursta aldıkları eğitimlerle ev yemekleri konusunda daha da bilinçlendiklerini belirtti. Ev yemekleri sektörünün Darende'de çok gelişmediğini dile getiren Akpınar, kursun ardından birkaç arkadaş birleşerek lokanta açmayı planladıklarını kaydetti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız