SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Evde Bakım Elemanı" Kursu

A- A+ PAYLAŞ

 

İnönü Üniversitesi'ne bağlı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu'nda açılan "Evde Hasta Bakım Elemanı Yetiştirme Kursu" sona erdi ve katılanlara sertifika verildi.

İnönü Üniversitesi'nden kurs ve sertifika töreniyle ilgili yapılan açıklama şöyle:

"Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürütmüş olduğu  "Evde Hasta Bakım Elemanı Yetiştirme Kursu"  sona erdi.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından yapılan "Evde Hasta Bakım Elemanı Yetiştirme Kursu" na katılan ve eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu binasında gerçekleşen sertifika törenine Milletvekili Öznur Çalık, Vali Yardımcısı Şükrü Özcan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan İçen, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Murat Konan, öğretim üyeleri ve kursiyerler katıldı.

Törende ilk konuşmayı yapan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Aysun Bay Karabulut: Evde hasta bakımı projesi gerçekten çok kısıtlı bütçe ile oldukça yorucu bir çalışma sonrası bitirildi. Bizim için uzun bir yolculuktu.15 bayan 15 erkek kurs üyesini, hasta bakımı elemanı olarak yetiştirdik. Bu elemanların sosyal hizmetlere çok katkıda bulunacaklarını düşünüyorum, hepsine başarılar diliyorum.

Rektör yardımcısı Prof. Dr. İlhan İçen: Son zamanlarda gelişen ve toplumumuz için çok önemli bir projenin başarıyla bitirilmesinde emeği geçen tüm ekibe teşekkür ediyorum ve topluma çok önemli bir hizmeti layıkıyla sunacaklarına inandığım kursiyerlerimize başarılar diliyorum, dedi.

Daha sonra söz alan Vali yardımcısı Şükrü Özcan: 2010 yılı SODES çağırısı kapsamında kabul edilen Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Evde Hasta Bakımı Projesi için burada toplanmış bulunuyoruz. Projenin hazırlanmasında, uygulamasında emeği geçen başta meslek yüksekokulu müdürümüz olmak üzere tüm görev alan arkadaşlarımıza, sosyal hizmetler il müdürlüğümüze, huzurlarınızda tekrar şükranlarımı arz ediyorum. 2011 yılı SODES çağrısı kapsamında Malatya’da 250 projemiz tekrar denetlenerek gönderildi,  zannediyorum eylül veya ekim ayı içerisinde bu projelerin kazananları açıklanacak. Doğu ve güneydoğuda tabiri caiz ise insanımızın mantığıyla dokumaya başlayan bu proje bana göre güvendiğimiz en büyük projelerden biridir, zaten böyle görüldüğünden dolayı 2011 yılında Adana, Mersin gibi 5 tane büyük şehrimiz de SODES kapsamına dâhil edilmiştir.

Milletvekili Öznur Çalık: SODES Projesi ilk başladığında, GAP Projesi altında Türkiye’de 9 ilde kullanılmaktaydı. Güneydoğu Anadolu bölgesinde başlayan bu projelerimiz, bölgenin gençlerine özellikle kadınlara yönelik istihdam garantili ve iş sağlaması açısından oluşturulan kurslardı. Ve inanılmaz güzel sonuçlar elde edildi. 9 ilde yapılan SODES projesinden sonra 16 ilde de Doğu Anadolu’da da SODES Projesi başlamış oldu. Evde hasta bakımı programı çok önemli ve ihtiyacını çok hissedip eleman bulamadığımız bir alandı. Dolayısı ile bu meslek edinmeye yönelik SODES Projelerimiz, Türkiye için bölgemiz için çok önemli kazanımlar sağlamıştır, dedi.

Törende daha sonra, kursu başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikaları verildi." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız