SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Evde Hasta Bakım Kursu

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:15:08
Evde Hasta Bakım Kursu
A- A+ PAYLAŞ
İnönü Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Malatya Valiliği tarafından Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında Evde Hasta Bakım Elemanı Yetiştirme Kursu düzenlenen açılış töreni ile başladı
 
Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan açılış törenine Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Sağlık İl Müdürü Dr. Nail Umay öğretim üyeleri ve kursiyer öğrenciler katıldı.
 
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende ilk konuşmayı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Proje Koordinatörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut yaptı. Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Evde Hasta Bakım Elemanı Yetiştirme Kursu’nun amacının, hastanın özelliklerini tanıyabilen, hasta odasını düzenleyebilen, hastanın yatak içi ve dışı hareketlerini yaptırabilen, hastayı kaldırabilen, bakım verebilen, hastaya oral ilaç verebilen, göze, kulağa, rektuma ve buruna ilaç uygulayabilen, ilk yardım uygulayabilen, pansuman yapabilen, engelli ve yaşlı hastalara bakım yapabilen eleman yetiştirmek olduğunu söyledi ve bu konuda yaptıkları çalışmalardan bahsetti.
 
Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik ve Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz ise yaptıkları kısa konuşmalarda Sosyal Destek Projesi kapsamında yapılan bu tür etkinlerin önemine değinerek ülkemizin iş dünyasındaki değişik sektörlerin ihtiyacı olan ara eleman yetiştirme konusundaki bu tür projelerin istihdama katkısına vurgu yapılarak aynı zamanda ciddi sosyal sorumluluk projeleri olduğu belirtildi.
 
Konuşmalardan sonra Turgut Özal Tıp Merkezi Türk Halk Müziği Korosu tarafından müzik dinletisi sunuldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız