SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Evde Sağlık Hizmeti

A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Müdürlüğü, Malatya'da da evde sağlık hizmetlerinin sürdüğünü açıkladı. Müdürlük, söz konusu hizmetten nasıl yararlanılacağı konusunda da ayrıtılı açıklama yaptı.

Sağlık Müdürlüğü'nün konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Sağlık Bakanlığımızın çalışmaları doğrultusunda Sağlıkta Dönüşüm Projesiyle ülkemizdeki koruyucu sağlık hizmetleri, acil sağlık hizmetleri ve hastane hizmetlerindeki gelişmelerin yanı sıra, sağlık hizmetleri alanındaki önemli bir gelişme olarak 2010 yılı içinde Evde Sağlık Hizmetlerini uygulamaya başlamış bulunmaktadır.

Evde Sağlık Hizmetleriyle, Kronik rahatsızlığı veya herhangi bir nedenle yatağa bağımlı hale gelmiş hastaların evlerinde ziyaretleri ile ihtiyaçları olan sağlık hizmetinin belirlenmesi, tedavi ve rehabilitasyonlarının evinde sağlanması, hastaneye başvuru sıklığının azaltılması, hastalara ve aile bireylerine sosyal ve psikolojik destek verilmesi ve tüm bu hizmetlerin bir bütün olarak birlikte sunulması amaçlanmıştır.

Malatya İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde kurulan Evde Sağlık Birimi faaliyetlerine; 2010 yılı Aralık ayında Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi ve Doğanşehir, Yeşilyurt, Darende ve Malatya Devlet Hastanelerinde kurulan birimler ile hız kazandırmıştır.

Devlet Hastanesinde önceki yıllarda başlayan ve koordinasyon merkezi ile hız kazanan hizmetlerimiz kapsamında yaklaşık 2500 hasta ziyareti yapılmıştır. Ayrıca ihtiyacı olan hastalarımıza medikal malzeme ve yatak temini hususunda destek sağlanmaktadır.

Birimimiz 444 38 33 (444 EV DE )numaralı telefon aracılığı ile yatağa bağımlı yaşamanın verdiği fiziki yetersizlikler içinde sağlık kuruluşlarına müracaatlarında birçok zorluklarla karşılaşan hastalarımıza ve ilgili aile bireylerine randevu sistemi ile ve mesai saatleri içerisinde, tamamen ücretsiz olarak, Aile Sağlığı merkezleri, Toplum sağlığı merkezleri ve birimlerdeki sağlık personellerimiz ile sağlık hizmeti sunmaktadır.
Başvuruda bulunan her hastaya hekim ve yardımcı sağlık personellerinden oluşan bir ekip değerlendirme amacıyla gitmektedir. Evde Sağlık Hizmetleri Birim Hekimi tarafından değerlendirilerek muayenesi yapılan hastanın durumu kayıt altına alınmakta, yatağa bağımlı hastalar Evde Sağlık Hizmeti kapsamına alınarak hastanın ihtiyacı olan sağlık hizmeti belirlenmekte ve sonraki ziyaretleri planlanmaktadır.

Amacımız yatağa bağımlı olan tüm hastalarımıza Evde Sağlık Hizmetleri kapsamında hizmet vermek ve onlara evlerinde de gerekli sağlık desteğini sağlayarak yaşam kalitelerini artırmaktır. Bu amaç doğrultusunda ihtiyaç sahibi olan hastalarımıza ulaşmaya yönelik çalışmalarımız ve hizmetlerimiz devam etmektedir.

EVDE SAĞLIK HİZMETİ NEDİR?

Yatağa tam bağımlı olan bireylerin muayene, tetkik, tedavi, tıbbi bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinin ev ortamında sağlanması, uzun süreli kullanımı sağlık raporu ile belgelendirilen ilaçların reçete edilmesi, tıbbi cihaz ve malzeme kullanımına ilişkin raporların çıkarılmasına yardımcı olunması, hastanın ve ailesinin evde bakım sürecinde üstlenebilecekleri görevler ve hastalık bakım süreçleri ile ilgili bilgilendirilmesidir.
EVDE SAĞLIK HİZMETLERİNİN AMAÇLARI

Evde Sağlık Hizmetine ihtiyacı olan hastaların hayatlarını kolaylaştırarak, hastalığın ve hastane şartlarının yarattığı olumsuz etkiyi en aza indirmek.
Hasta tedavisinin takibini yapmak.
Sosyal ve psikolojik destek sağlamak.

HASTA ZİYARETLERİ HANGİ SIKLIKLA YAPILIR?

Evde Sağlık hizmetlerine ihtiyacı olan hastaların bakım ve tedavi planı Aile Sağlığı merkezleri, Toplum sağlığı merkezleri ve birimlerdeki hekim ve diğer sağlık personellerimiz tarafından yapılan değerlendirmeler ile belirlenir ve uygun görülen aralıklarla takip ziyaretleri planlanır.

EVDE SAĞLIK HİZMETİNDEN KİMLER FAYDALANIR?

Yaşlı, yatağa bağımlı, kendi özel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayan bireyler,
Son dönem kanser hastaları,
Ortopedik ve Kas rahatsızlıkları olan hastalar,
Sinir sistemi rahatsızlığı olan felçli hastalar,
İleri düzeyde Solunum sistemi hastaları
ve diğer yatağa bağımlılık yaratan rahatsızlıklar.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Müdürlüğümüz Evde Sağlık hizmetleri koordinasyon merkezine 444 38 33 numaralı telefon aracılığı ile,
yada Devlet Hastanesi Evde Sağlık Birimleri ve Aile Hekimlikleri tarafından yapılan yönlendirmeler aracılığı ile müracaat edilebilir.

EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ NASIL ÇALIŞIR?

İlk etapta devlet hastaneleri bünyesindeki ekipler yada Aile Hekimleri tarafından evde bakım hizmetine ihtiyacı olan vatandaşlarımız tespit edilerek, kayıt altına alınır ve sağlık dosyaları oluşturulur. Hekimlerin koordinatörlüğünde tedavi planları oluşturularak takibi sağlanır.

EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ BİRİMİ HANGİ SAATLER ARASI HİZMET VERİR ?

Evde Sağlık Hizmetleri Birimimiz Mesai saatleri içerisinde ve randevu prensibi ile hizmet vermektedir.

Karşılaşılan Acil durumlar hizmet kapsamına girmemekle birlikte 112 acil sağlık hizmetleri aracılığı ile hizmet alınması kesintisiz olarak sağlanmaktadır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız