SON DAKİKA
SON DEPREMLER

“Evde Satranç Var” Kampanyası

0
Güncellendi - 2020-03-30 16:04:46
“Evde Satranç Var” Kampanyası
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından hayata geçirilen “Evde Satranç Var” kampanyası çerçevesinde Malatya’da satranç sporcuları aileleriyle birlikte evde satranç oynuyor.

Yeni koronavirüs (Kovidd-19) tehdidi nedeniyle çok sayıda tedbir alınıyor. Bilim insanlarının bu süreçteki önerilerine uyulması, sosyal temasın kaldırılması, sosyal mesafenin korunması, sosyal hareketliliğin azaltılması bu süreçte virüsün yayılma hızını, dolayısıyla yol açtığı tehdidi düşürecek en önemli etkenler olarak değerlendiriliyor. Zor ve sıkıntılı bu günlerde Türkiye Satranç Federasyonu tarafından “Evde Satranç Var” kampanyası başlatıldı.

Türkiye Satranç Federasyonu, sosyal izolasyon sürecinin virüs tehdidinin yayılmamasında önemli olduğu vurgusunun uzmanlar tarafından sıklıkla vurgulandığı bu günlerde herkesi satrancın heyecan ve mücadele dolu dünyasına davet ederken, Malatya’da satranç sporcuları kampanyaya büyük destek verdi.

“Haydi Türkiye, evde kal, satrançla kal” etiketiyle başlatılan kampanya çerçevesinde satranç sporcuları, evlerinde aileleriyle birlikte satranç oynuyor.

Türkiye Satranç Federasyonu Malatya İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy, "Evde kalıyoruz ama satrançtan uzakta kalmıyoruz. Her evde bir spor tesisi var. Bu tesislerde zihin sporumuzu yapıyoruz. Türkiye Satranç Federasyonu'nun “Evde kal, satrançla kal” projesine Malatya olarak biz de katılıyoruz. Koronavirüs tehlikesinin bitiminden sonra yeni il etkinlik takvimimizi hazırlayarak ww.malatya.tsf.org.tr il sitemizde yayınlayacağız. Sporcularımız her zaman olduğu gibi gelişmeleri sitemizden takip edebilirler” dedi.

Ferdi Durdu - Yeni Malatya Gazetesi / Malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız