SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Evdeki Vahşet ve Ölü Çocuk!..

A- A+ PAYLAŞ

Spastik özürlü olduğu bildirilen 6 yaşındaki Büşra D.’nin ölümüyle ilgili olarak annesi Rahime D. (üstteki fotoğrafta), babası Asım D. (ortadaki fotoğrafta) ve annesinin erkek arkadaşı olduğu öne sürülen Ali T. (alttaki fotoğrafta) adlı şahıs tutuklandılar. Bu arada, babası tarafından evde baygın bulunduktan sonra hastaneye kaldırılan ve kurtarılamayan Büşra B.’nin vücudunda dayak izleri olduğu, sigara söndürüldüğü de belirlendi.

BABASI BAYGIN BULMUŞTU..
Cemal Gürsel Mahallesi 23. Sokakta oturan Rahime ve Asım D.çiftinin çocukları 6 yaşındaki Büşra D., 26 Aralık Pazartesi günü eve gelen babası Asım D. tarafından baygın olarak bulunmuş, Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ve ilk müdahalenin ardından Turgut Özal Tıp Merkezi’ne sevkedilmiş, ancak 27 Aralık Salı günü kurtarılamayarak ölmüştü.

Hastanedeki müdahale sırasında, vücut ısısı 29 dereceye düşmüş olan ve vücudunda dayak- işkence izlerini farkeden sağlık personeli, durumu hastane polisine bildirmiş, bunun üzerine olaya el konulmuştu.

İLK GÖZALTI ANNE- BABAYA..
Polis, olayla ilgili olarak baba Asım D.’yi ve çocuk baygın bulunduğu sırada evde olmayan anne Rahime D.’yi gözaltına aldı.

Asım D., polise verdiği ifadede, kızını 10 gün kadar önce annesinin saçını çekmesi ve aşırı ses çıkarması yüzünden dövdüğünü, ertesi gün evden ayrılıp köye gittiğini, 26 Aralık’ta eve döndüğünü, evde kimsenin olmadığını görünce komşulara eşi Rahime’yi sorduğunu, bilen olmadığını, kapı önünde beklerken eşinin geldiğini, kendisine bağırıp hakarette bulunduğunu ve anahtarı üzerine atarak geri gittiğini, içeriye girdiğinde kızı Büşra’yı kanape üzerinde hareketsiz bir şekilde gördüğünü, hastaneye götürdüğünü anlattığı öğrenildi.

Rahime D.adlı kadının ise, 10 gün önce eşinin kızını soba demiri ile dövdüğünü, ertesi gün evden ayrılıp gittiğini, eşi gittikten sonra, yaklaşık 2 yıldır “dost hayatı yaşadığı” Ali T.adlı şahsın eve geldiğini, kızının Ali T.’nin üzerine çay döktüğünü, buna sinirlenen “dostu” Ali T.’nin, kızını dövdüğünü ve üzerinde sigara söndürdüğünü, müdahale edince şahsın kendisini de dövdüğünü, 24 Aralık Cumartesi günü kızının fenalaşması üzerine kızını önce Devlet Hastanesi’ne sonra da Turgut Özal Tıp Merkezi’ne götürdüğünü, tedavisi yapılınca geri eve getirdiğini, 25 Aralık günü ise kızının üzerine kapıyı kilitleyip, yanına oğlunu alıp gittiğini, kızını evde tek başına bıraktığını, gece gelmediğini ve bir arkadaşının evinde kaldığını, ertesi gün eve geldiğinde kızının hastaneye götürüldüğünü öğrendiğini anlattığı bildirildirdi.

Bu ifadeler üzerine Ali T.adlı şahıs da gözaltına aldı. Ali T.’nin, ifadesinde, suçlamaları kabul etmediği, kadını tanıdığını ancak eve gelip gitmediğini, çocuğu dövmediğini, vücudunda sigara söndürmediğini iddia ettiği öğrenildi.

Çiftin diğer çocukları M.ve A.ise, Ali T.adlı şahsın evlerine sürekli olarak gelip gittiğini, bu şahsın kendilerini ve ölen kardeşleri Büşra’yı dövdüğünü söyledikleri haber alındı.

ÜÇ TUTUKLAMA..
Sorgulamalarının ardından adliyeye verilen anne Rahime D., baba Asım D. ile kadının dostu olduğu öne sürülen Ali T.adlı şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

Bu arada, Rahime D.adlı kadının ifadesinde, çocuğunun dövülmesi ve vücudunda sigara söndürülmesinden sonra önce Devlet Hastanesi, sonra Turgut Özal Tıp Merkezi’ne götürdüğü ve tedavi ettirip eve getirdiği yolundaki iddiası, çocuğun uğradığı şiddet ve işkencenin bu hastanelerde nasıl saptanamadığı sorusunu akla getirdi.

Öte yandan, küçük kızın ikinci kez babası tarafından koma halinde hastaneye getirildiğinde vücut ısısının 29 dereceye düşmüş olduğu ve bu durumun soğuktan donma belirtisi olarak yorumlanabileceği, yine otopsisinde “aç” kaldığına ilişkin de bulgular elde edildiği öne sürülüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız