SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Evden 8 Kamyon Çöp Çıkarıldı'

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:39:10
'Evden 8 Kamyon Çöp Çıkarıldı'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nin "Yalnız Değilsiniz" Projesi kapsamında yaşlı, yalnız ve ihtiyaç sahibi insanlara yardım çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Çalışmalara ilişkin olarak belediyenin basın bülteni şöyle:

"Malatya Belediyesi yaşlı, yalnız ve muhtaç insanlara şefkat elini uzatmaya devam ediyor. Kadın Dostu Kent Malatya koordinatörlüğünde yaklaşık 4 ay önce başlatılan “Yalnız Değilsiniz” Projesi kapsamında Malatya genelindeki yaşlı ve yardıma muhtaç, kimsesiz, hasta insanlar, tespit edilerek ihtiyaçları gideriliyor.

Bu proje kapsamında Saray mahallesinde yalnız yaşayan ve evi çöplerle dolan yaşlı bir kadının daha evi çöplerden temizlenirken, evin tamirat, temizlik ve ihtiyaçlarının giderilmesi çalışmaları ise devam ediyor.

Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre, mahalle sakinlerinin evde pis kokular geldiği yönündeki başvurusu üzerine incelemeler başlatan Malatya Belediyesi “Kadın Dostu Kent Malatya, …Yalnız Değilsiniz” projesi ekibi, evde 80 yaşlarında yalnız ve kimsesiz bir kadının yaşadığını tespit etti. 

8 kamyon çöp çıkarıldı

Yapılan incelemede evin çöplerle dolu olduğunun tespit edilmesi üzerine, çöplerin boşaltılması çalışmaları başladı. 12 personelle 11 saatlik bir çalışma sonunda evde 8 kamyon çöp çıkarıldı. Çöplerin boşaltılmasının ardından evde ilaçlama çalışmaları başlatıldı.

Tamir ve tadilatından sonra ihtiyaçları giderilecek

Evde çalışmalarını sürdüren Kadın Dostu Kent Malatya, …Yalnız Değilsiniz” projesi ekibi, kendi bünyesinde oluşturduğu Mobil Yardım Ekibi ile projeye dahil edilen evlerde elektrik, su, boya-badana, demir-ahşap doğrama, temizlik, psikolojik destek, gıda, giysi ve sağlık alanlarında hizmetler veriyor. Ekip kadrosunda, boyaca, sucu, elektrikçi, marangoz, doktor, hemşire, sosyolog, psikolog ve temizlik elemanları bulunuyor.

Yalnız Değilsiniz projesi 33 evde uygulandı

Malatya gelinde yapılan çalışmalar doğrultusunda bugüne kadar proje kapsamında 33 ev ziyaret edilirken, ziyaret edilen evlerin ihtiyaçlarının bir defaya mahsus tamirat, tadilat ve ihtiyaç duyulan eşyaların temin edildiği kaydedildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız