SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Evet.. Bu Dolandırıcı İşi..''

A- A+ PAYLAŞ

Adliye Sarayı civarında bir bankaya ait ATM (Otomatik Para Ödeme Makinesi)'ye Cumartesi günü "sıkışan kart için yapılacak işlem" konusunda konulan "duyuru"nun, "dolandırıcı marifeti" olduğu banka yetkililerince ifade edilerek, vatandaşlar uyarıldı.. Bu arada, aynı makineye Pazartesi sabah da aynı "sahte" duyuru bir kez daha konuldu.

AYNI DUYURU, AYNI MAKİNEYE İKİNCİ KEZ..
Bazı vatandaşlar, geçtiğimiz Cumartesi günü, bir bankanın Adliye Sarayı civarındaki ATM'sine "Lütfen Dikkat!" diye başlayan (fotoğraftaki) bir yazının yapıştırıldığını gördüler. Yazının içeriğini okuyan vatandaşlar, makinede bankamatik kartı kalması halinde yapılacak işlemle ilgili olarak, söz konusu duyuruda, "yanlış yönlendirme" yapıldığını farkettiler ve kağıda, bunun bir dolandırıcılık işi olduğuna ilişkin yazılar ve küfürler yazdılar.

Olay polise de intikal ettirilirken, daha sonra söz konusu duyuru yırtıldı.

Polisin, bu makine çevresinde "pusu kurmuş" dolandırıcıyı yakalama girişimlerinden sonuç alınamadı. Maaş ödemeleri nedeniyle, Pazartesi sabah söz konusu makineyi kontrola giden banka yetkilileri, "dolandırıcılık" amaçlı "sahte duyuru"nun bir kez daha aynı makineye yapıştırılmış olduğunu gördüler. Duyuru kağıdını yırtan banka yetkilileri, durumdan polisi haberdar ettiler. Çevrede yapılan araştırmada, yine "dolandırıcı"nın izine rastlanamadı.

"EVET.. BU DOLANDIRICILARIN İŞİ.."
Dolandırıcıların iki kez "sahte duyuru" yapıştırdıkları ATM'nin ait olduğu bankanın Malatya Şubesi yetkilileri, bu girişimin bir "dolandırıcı marifeti" olduğunu, ATM'lerin herhangi bir sorunla ilgili tüm ikazları, merkezi yayın yöntemiyle, cihazın ekranından yaptığını, bu nedenle bir kağıda duyuru yazıp, ATM'ye yapıştırmanın söz konusu olmadığını belirttiler.

Banka yetkilileri, bu duyuruyla amaçlanan dolandırıcılık yöntemini de, şöyle anlattılar:

"Bu dolandırıcıların işi. Bunlar, önce ATM'nin kart girişine bir kağıt yerleştirerek, makineden para çekmeye gelen vatandaşın kartının sıkışmasını sağlıyorlar. Vatandaşı, koydukları sahte duyuru doğrultusunda işlem yaptırdıktan ve vatandaş ayrıldıktan sonra cımbızla önce kağıdı çekiyorlar. Sonra aslında şifreleri girilmiş olan hesaptan, 'yarım kalmış' işlemi tamamlayarak para çekiyorlar. Bu makinede yapmak istedikleri de bu.

Ancak, bizim saptamalarımıza göre, buna teşebbüs etmelerine karşın, başarılı olamamışlar. Kartı sıkışıp, hesabından para çekilen bir müşterimiz yok. Zaten makineler sık sık kontrol edilmeye başlandı.

Vatandaşlarımız yine de bu ve benzeri dolandırıcılık yöntemlerine karşı uyanık olmalılar."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız