SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Evet.. Karahan'da Sorun Var"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:11:14
A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili Öznur Çalık, doğu illeri ile batının bağlantısını sağlayan Malatya- Kayseri- Ankara yolu üzerinde yaptırılmakta olan Karahan Tüneli’nde zeminle ilgili sorun çıktığını, bunun için ek proje yaptırılmakta olduğunu söyledi. Çalık, Malatya- Elazığ karayolunda da sıcak asfalt kaplama işleminin, buradaki elektrik ve telefon hatlarının yeraltına alınması için ilgili kuruluşlar arasında anlaşma olmasıyla başlatıldığını bildirdi.

KARAHAN’DA ZEMİN KÖTÜ..

Malatya’nın güney illeriyle bağlantısının sağlandığı Erkenek Tüneli’nde yapılan ek proje ile herhangi bir sorun kalmadığını ve bu tünelin yapımının devam ettiğini daha önce açıklayan Çalık, Akçadağ sınırlarındaki Karahan rampası geçişinin kaldırılması ve burada ulaşımın tünellerle sağlanması için 150 milyonluk bir ihale gerçekleştirildiğini, burada 1600’er metre uzunluğunda çift şeritli gidiş-geliş iki tünelin inşa edilmekte olduğunu bildirdi. Bu tünellerin her birinde 1150’şer metrelik bölümün sorunsuz tamamlandığını, nihai beton aşamasının yapıldığını belirten Çalık, kalan 450’şer metrelik bölümde zemin koşullarının çok kötü olduğunu, bunun için ek proje yapılmakta olduğunu kaydetti. Tünel için bugüne kadar 70 milyon 900 bin liralık harcama yapıldığını belirten Çalık, ödenek konusunda sorun bulunmadığını ifade etti.

MALATYA- ELAZIĞ YOLU..

Milletvekili Çalık, Malatya- Elazığ karayolunun Mişmiş Park- Kömürhan köprüsü arasındaki bölümdeki bölümünün sıcak asfaltla kaplanması işleminin de hızlandırılması için gerekli girişimlerin yapıldığını, bu yol üzerindeki aydınlatma direklerinin ve telefon şebekesinin yeraltına alınması için ilgili kuruluşlar arasında anlaşma sağlandığını bildirdi.

Mişmiş Park- Kömürhan Köprüsü arasındaki bölümün sıcak asfaltla kaplanması için 97 bin 782 bin liralık ihale yapıldığını belirten Çalık, yolun 2014 yılında tamamlanacağını ve standardının yükseltileceğini söyledi. 

ARŞİV FOTO: Milletvekili Çalık, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Karahan Tüneli'nde inceleme yaparken.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız