SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Evet Maalesef Doğru!..'

A- A+ PAYLAŞ

İktidar partisi AKP il teşkilatınca uzun bir süreden beri uygulanan ve vatandaşın sorunlarını dinlemeye yönelik nöbetçi vekil uygulamasının bu haftaki nöbetçisi milletvekili Ömer Faruk Öz oldu. AKP il binası toplantı salonunda gerçekleşen ve il başkanı Mustafa Şahin ile merkez ilçe Celal Ekici ile birlikte katılan milletvekili Öz, toplantıdan önce yaptıkları çalışmalar hakkında basına bilgiler verdi ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Milletvekili Öz, TBMM’de çıkardıkları yasalarla ilgili bilgiler vererek başladığı konuşmasında; “Meclis’te çıkardığımız Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) yasasıyla ilimizde de bir İhracatçılar Birliği kurulmasının önü açıldı, en kısa zamanda birliği kuracağız. Geçtiğimiz haftalarda ekonomiye destek amacıyla çıkardığımız teşvik yasasına 1 milyar ek ödenek paketini ekledik. Ekonomik iyileşme görülmeye ve işsizlik sayısında azalmalar görülmeye başladı. Almış olduğumuz popülist olmayan önlemler sayesinde Başbakanımızın dediği gibi ekonomik krizi fazla hissetmedik. Ayrıca çıkardığımız İstihdam Yasası ile Türkiye ölçeğinde 120 bin, ilimizde de bin civarında kişiye iş sağlamış olduk. Ayrıca meslek edindirme seminerleri ile işsizlerimize meslek edindirme yöntemiyle seminerler vereceğiz. Elazığ, Bingöl, Tunceli’nin ve ilimizin de aralarında bulunduğu Kalkınma Ajansı merkezinin Malatya’ya kurulması için girişimlerimiz sürüyor ve Darende- Malatya arasındaki duble yol çalışması sırasında tünel açılması gibi bir sorun çıkmıştı, o sorunu da çözdük.” dedi.

Milletvekili Öz’ün açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularına geçildi. Basın mensupları, “ Kalkınma ajansını merkezinin ilimize getirilmesi için çalışılırken, merkezi ilimizde olan ve aynı illeri kapsayan Doğu Anadolu Kalkındırma Birliği (DOKAB)'nin komşu bir ile kaydırılması konusunda duyumlar alıyoruz, doğru mu?” ve “OSB’deki arıtma tesisinin yetersizliği nedeniyle Şahnahan, Hatunsuyu ve Battalgazi gibi yerleşim yerlerindeki insan sağlığı ile toprak varlığını tehdit eden sözde arıtılmış sular için çözüm aranıyor mu?” sorularını yönelttiler.

Milletveki Öz, DOKAB konusundaki soruya “DOKAB’la ilgili herhangi bir çalışma duymadım. Ankara’ya dönünce araştıracağım. Ama, DOKAB’ta dönüşümlü başkanlık sistemi var. Yani 4 ilin valileri DOKAB’a dönüşümlü olarak başkanlık ediyorlar. Belki oradan çıkmış olabilir. Biliyorsunuz, milletvekilleri doğal olarak illerine hizmet götürmek için canla başla çalışırlar. Elazığ’ın milletvekilleri de doğal olarak bu yönde çalışmalarını sürdürüyorlardır. Ama biz hakkımızı kimseye yedirmeyiz. Ancak biz de Malatya milletvekilleri olarak ilimizin hakkını hiçbir ile yedirtmedik. 2 yıl içerisinde kimse Malatya'nın şu hakkını şu ile kaptırdınız diyemez. Malatya'nın hak etmiş olduğu ne varsa aldık. Bundan sonrada alacağız. DOKAB ve Kalkınma Ajansı konusunda biz duygusal davranmıyoruz. Coğrafik olarak baktığımızda Tunceli, Bingöl ve Malatya'ya bakıldığında Elazığ bu illerin ortasında kalıyor. Dolayısıyla bu ajansın merkezinin Elazığ'da olmasının noktasında Elazığ milletvekillerimizin bir talepleri var. Bizlere göre doğru bir talep ama şuna bakmak lazım. Kalkınma ajansından istifade edecek girişimcilerin ne kadarı hangi ilde, buna bakmak lazım. Yani bizim hakkımız.” yanıtını verdi.

"MAALESEF DOĞRU.."
Öz, “kirli su” ile ilgili soruyu da “Evet. Maalesef doğru. Orada iki türlü sorun var. İnsan sağlığı ve arazilerin sulanması. Her ikisi de çok önemli. DSİ tarafından yaptırılan tahlillerde de bu sularla arazilerin sulanmaması gerektiği çıkmış. Bunu dün bize ilettiler. Bölge insanının mağdur olmaması için çalışmalara hemen başladık. OSB’nin arıtmasının sağlıklı çalışması gerekir. Bunun için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz” şeklinde yanıtladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız