SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Evet O da Aramıştı!..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya doğalgaz dağıtım lisans ihalesini alan Peker İnşaat şirketi ile yasal olarak yüzde 10 hisseye sahip Malatya Belediyesi'nin ortaklığıyla kurulan PEGAZ şirketinin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kürşat Durak, işçilere ve piyasaya borçlarını ödemediği iddiasıyla sık sık gündeme gelen taşeron şirketlerden birine işi verirken Malatya’dan da "referanslar" aldıklarını söyledi. TV Malatya'da Gazeteci Murat Yürekli'nin hazırlayıp sunduğu "Gündeme Bakış" programına konuk olan Durak, bu şirket için “Bostanbaşı Belediye Başkanı da arayıp kefil oldu mu ?” sorusuna “Doğrudur. O da aradı, başkaları da aradı” diye yanıt verdi.

“İŞİ BİTTİ GİTTİ”
TV Malatya’da yayınlanan ‘Gündeme Bakış’ programının konuğu olan PEGAZ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kürşat Durak ve PEGAZ Genel Müdürü Turgay Zorlu çeşitli açıklamalarda bulundular. Taşeron şirketlerden, geride çok sayıda alacaklı bırakarak Malatya’yı terk ettiği belirtilen birinin kaçmadığını, işi bitirip gittiğini ileri süren Kürşat Durak, “İşleri bitti gittiler. Biz oturduk hesabımızı çıkardık. Diğer esnaflarla olan alacakları PEGAZ’la ilgili değil. Bu alacaklar iki ticari kuruluş arasında olan ticari bir alışveriştir” dedi.

RİCADA BULUNANLAR OLMUŞ
Yürekli’nin,”Bu firmaya işi nasıl verdiniz?” şeklindeki sorusuna Durak,” Yani yeterliliğine baktık.Bu konuda sıkıntı yaşamayacağımıza baktık. İş Anlamında sıkıntı yaşamadıkta zaten. Bununla ilgili referans olanlar oldu. Malatya’dan da oldu. Bu işi bu insanların yapabileceğini söyleyen kişiler oldu” dedi. “Peki Bostanbaşı Belediye Başkanı (Yahya Akın) da kefil oldu mu?” şeklindeki soruya da ”Doğrudur O da aradı. Başkaları da aradı” ifadesini kullandı.

“2 BİN ABONE GAZ KULLANIYOR”
PEGAZ Genel Müdürü Turgay Zorlu da daha önce verilen tarihlerde yaşanan sapmanın teknik nedenlerden kaynaklandığını belirterek,”Şu an son bölgemiz olan 6. Bölge kaldı. Bu bölgede yaklaşık 15 mahalle bulunuyor. Bu geceden(Pazartesi gecesi) itibaren gaz vermeye başlayacağız. En geç 2 haftaya kadar işlemi biten tüm abonelerime gaz vereceğiz. Şu anda 2 bin civarında abonemiz gaz kullanmaya başladı. Şu ana kadar Abone sayımız 7 bine ulaştı.” ifadesini kullandı.

“14 BİN KONUTUN ÖNÜNDEN BORU GEÇİYOR”
PEGAZ Genel Müdürü Turgay Zorlu, hedeflerinin yüzde 50’den fazlasını gerçekleştirdiklerini belirterek,” Bugün itibariyle aslında hedeflediğimiz 28 bin konutun yüzde 50’si nin önünden boruyu geçirdik. Gaz verir hale getirdik. Bu çok önemli bir rakam. Yani 5 yıllık çalışma diliminin önemli bir çalışmasını bu yıl içine sığdırdık.” dedi.

İzleyicilerden gelen sorulara da yanıt veren PEGAZ yöneticileri, gaz kullanımı öncesi ve sonrasında hiçbir sıkıntı yaşanmayacağını sözlerine eklediler.

“SORUMLULUK BİZE AİT”
Çeşitli iddialara cevap veren PEGAZ yöneticileri, bazı bölgelerde yapılan kazı çalışmaları sırasında tekniğe uygun hareket edilmediği şeklindeki bir soru üzerine,”Doğalgaz çok ciddiye alınması gereken bir yatırım. Bu sorumluluğu biliyoruz.” ifadesini kullandılar.

PEGAZ Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Kürşat Durak kazı çalışmaları sırasında var olabilecek aksaklıklara anında müdahele ettiklerini ve sistemin buna göre ayarlandığını sözlerine ekledi.

POLİSİYE İŞLER..
Öte yandan, PEGAZ binası önünde, taşeron firmadan alacaklı işçiler ile daha sonra bu işçilere destek iddiası altında gösteri yapan bir gruptan gözaltına alınanlar olmuştu.

Şirketin Niyazi Mısri Caddesi’ndeki merkezinde, geçtiğimiz günlerde taşeron şirketten alacaklarını alamayan M.F.D., S.A., C.K., A.U., M.T. ve H.Ç. adlı işçiler, şirketin genel müdürü Turgay Zorlu ile tartışmışlar, ellerinde bulunan yumurtaları binanın camlarına atmışlardı. Polis merkezine götürülen ve birbirlerinden şikayetçi olan şirket genel müdürü “müşteki/şüpheli”, işçiler ise “şüpheli” olarak polis raporunda yeralırken, yasal işlemin sürdüğü belirtildi.

Bu arada, işçilere destek iddiası altında şirketin önünde toplanan ve bir derneğin mensupları olduğu öne sürülen S.G. adlı bayan ile H.K., Z.G. ve O.D. adlı şahısların, kendilerine kimlik soran polise kimlik vermeyip karşı koydukları, yakalanarak polis merkezine getirildikleri, “Görevli Memura Kimliğini Bildirmeme ve Mukavemet” suçlamasıyla, Kabahatler Kanunu’na göre haklarında işlem yapılan 4 kişinin, adliyece serbest bırakıldıkları bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız