SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Evet.. O Laboratuvar, Bu Laboratuvar Değil!..''

A- A+ PAYLAŞ

Bir ekmek fabrikasının yerel televizyonlarda yayınlanan reklam filmi şikayet konusu olunca, Valilik inceleme yaptırdı ve ilginç bir sonuç çıktı.

Edinilen bilgiye göre; Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçılar Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi, 1 Mart tarihinde Valilik makamına verdiği dilekçede, bir ekmek fabrikasının "Malatya'nın mevcut şartlarında ekmek üretimini sürdürürken, yerel televizyonlarda sık sık yayınlanan reklamında batıdaki gelişmiş illerde kurulmuş, AB standartlarındaki tesislerin görüntülerinin montesiyle, bunu kendi imalathanesi imiş gibi gösterdiğini" öne sürdü ve yanıltıcı tanıtımın durdurulmasını istedi.

Bu başvuru üzerine Valilik tarafından Gıda denetiminden sorumlu Tarım İl Müdürlüğü elemanları tarafından, Organize Sanayi Bölgesinde kurulu söz konusu ekmek fabrikasında inceleme yapıldı ve sonucu 14 Mart tarihinde, Fırıncılar Odası'na Vali Yardımcısı Orhan Çiftçi imzasıyla bildirildi.

Tarım İl Müdürlüğü elemanlarının inceleme sonucunu içeren yazıda özetle, "..1. Organize Sanayi Bölgesi/ MALATYA adresinde faaliyet gösteren Malatya H... Ekmek San.Tic. A.Ş.'ce hazırlanan ve Malatya mahalli televizyonlarında tanıtım ve reklam amacıyla yayımlanan CD'nin, müdürlüğümüzce incelenmesi sonucunda, yukarıda belirtilen adreste faaliyet gösteren söz konusu işletmenin mahallinde yapılan laboratuvar tesbitinde, işletmede bulunan laboratuvarla tanıtım ve reklam CD'sinde yer alan laboratuvarın aynı olmadığı tesbit edilmiş ve 5179 sayılı Gıda Kanununun 29. maddesinin (j) bendi gereği idari para cezası uygulanmıştır. Ayrıca yayımın durdurulması amacıyla Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu Başkanlığına gerekli yazılar yazılmıştır.." denildi.

Fırıncılar Odası'nın söz konusu reklamda pişirme ünitesinde granit kullanıldığı, bunun sağlığa zarar verebileceği yolundaki iddialarına karşılık da, Valiliğin yazısında, özetle "..Bahse konu yine aynı fabrikanın pişirme ünitesinde kullanılan malzemenin granit olup olmadığı konusunda Maden Tetkik Araştırma Müdürlüğünden sonucun araştırılarak bilgi verilmesi hususunda gerekli işlemlere başlanmıştır.." yanıtı verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız