SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Evet.. Tamamen Çalıntı!."

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:41:50
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Mimarlar Odası Başkanı Mahmut Yaşaroğlu, Malatya Belediyesi tarafından geçtiğimiz hafta temeli atılan, ancak Brezilya’daki Büyük Brezilya Katedrali ile büyük benzerliği ortaya çıkan Malatya Nikah Sarayı’nın üst yapı bloku için “Bu benzerlik filan değil. Tam anlamıyla katedralden çalıntıdır” dedi. 

Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk’ün ortaya çıkardığı ve Malatya’ya Bakış Gazetesi ile malatyahaber.com’un gündeme taşıdığı  Malatya Nikah Sarayı Projesi’nin  Brezilya’daki Büyük Brezilya Katadreali arasındaki büyük benzerlik tartışmaların odağı haline geldi. 

Malatya Mimarlar Odası Başkanı Mimar Mahmut Yaşaroğlu, konuya ilişkin haberlerin ve fotoğrafların yayınlanmasından sonra  yaptığı açıklamada, iki yapı arasındaki büyük benzerliğin, anlaşılabilir ve izah edilebilir bir tarafı olmadığını ifade ederek, “Haberinizde de belirttiğiniz gibi mimari projeler arasında esinlenme ya da etkileşimler olabilir. Ancak bu örnek olaydaki durum, benzerlik ya da esinlenme ile izah edilemeyecek kadar benzerlik taşımaktadır. Bunun adı da fikir hırsızlığı ve projenin çalınmasıdır” diye konuştu. 

Malatya Belediyesi’nin bu projeyi mutlaka gözden geçirerek yeniden çizdirmesi gerektiğini vurgulayan Malatya Mimarlar Odası Başkanı Mahmut Yaşaroğlu daha sonra şöyle konuştu: “Dünyaca ünlü bir mimarın yine dünyaca ünlü bir eserinin etik olmayan bir yöntemle alınıp Malatya’ya kurulacak olması şehir için bir utanç simgesi oluşturacaktır. Bu tür projelerde taşıyıcı yapılar mutlaka olur. Ama siz dünyanın neresine bakarsanız bakın bu katedraldeki taşıyıcı yapının benzerini dahi bulamazsınız. Ama biz Malatya Belediyesi’nin sayesinde benzerini değil aynısını Malatya’da göreceğiz. Fahri Kayahan’dan aşağıya inen bir kişi nikah sarayının altındaki yapıları değil, katedrali görecektir”. 

Malatya Nikah Sarayı projesinin çalıntı olması nedeniyle proje değeri olmadığını da vurgulayan Mahmut Yaşaroğlu, “Bu yapı sadece Türkiye’de değil, dünya çapında Malatya’yı utandıracak bir yapıdır” dedi. 

Haber: Güler HAZAR – Malatya’ya Bakış Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız