SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Evet Yönünde Oy Patlaması Olacak"

0
Güncellendi - 2017-04-03 22:11:57
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Anayasa Değişikliği’ne ‘hayır’ diyenlerin memleket olarak değil; ‘ideolojik’ yaklaştığını söyledi. Tüfenkci, özellikle Doğu ve Güneydoğu’da oy patlaması yaşanacağını belirterek, ‘tek adamlık’ eleştirileri için de “Diktatör kendini iki dönem ile sınırlamaz” dedi.

TGRT Haber'e konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, referandum kampanyalarını değerlendirirken; “Cumhurbaşkanı’nın ‘hayır’ çadırını ziyaret etmesi, bir liderlik örneğidir. ‘Hayır’ diye çadırda kampanya yapanlar gösterdi ki; neden ‘eski Türkiye’nin devamından yana’ olduklarını açıklayamıyor. “3. Köprü’nün ismi” için hayır diyor; ancak bunun anayasa değişikliği ile alakası yok. Eski sistem Türkiye’nin gerçekliliğiyle alakası olsaydı, büyümesi önünde engel olmasaydı ve dünya ile rekabette yeterli olsaydı; zaten kimse değişmesini istemezdi. Biz burada memleket meselesini oylarken; birileri sürece ideolojik reflekslerle yaklaşıyor” dedi.

“TEK ADAMLIK ‘İKİ DÖNEM’ İLE SINIRLANAMAZ”

CHP’nin ‘yalan ve iftira’ kampanyası sorulan bakan Tüfenkci, “Tek adamlar sandık ve seçim yoluyla işbaşına gelmez. Tek adamlar, görev sürelerini ‘iki dönem’ ile sınırlandırmaz. Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi; Türkiye’nin bekası, geleceği ve bizden sonraki yönünü belirlemek için getiriliyor. Siyasi istikrarı yakalamak ve ekonomik gelişimi sağlamak maksadıyla yeni sistem getiriliyor. Hiçbir ‘diktatör’ halka hesap vermez; ama burada 5 yılda bir millet hesabı kesecek. Başka bir kurum, vesayet odakları değil; burada tek belirleyici, milli iradenin kendisidir. Türkiye ortalamasını yakalayamayan, Türkiye’nin değerlerini temsil etmeyen CHP’nin rahatsız olması; tabii… Ancak Cumhurbaşkanı, mevcut yönetim tarzında daha az cezai ve hukuksal sorumluluk ile görev yapıyor. Parlamenter Sistem’le Erdoğan, 15 yıldır iktidar; ancak Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile sadece iki dönem görev yapabilecek” diye konuştu.

“CHP’NİN TERÖRLE YOL ARKADAŞLIĞI ŞAŞIRTICI”

Bülent Tüfenkci, CHP’nin ‘hayır’ demesinin anlamsız olduğunu savunarak, “Terör örgütlerinin ‘hayır’ bloğunda yer alması her şeyi gösteriyor aslında… Teröristler, Türkiye’nin güçlenmesinden, güçlü şekilde yönetilmesinden rahatsız oluyor. Almanya’nın başını çektiği Batı ülkeleri de Türkiye’nin büyümesinden, ekonomisinin güçlü olmasından rahatsız oluyor. HDP’yi anlıyoruz belki de; ancak özellikle CHP’nin terör örgütleri ve Türkiye’nin iyiliğini istemeyecek olan Batılılar ile aynı düşünmesini yadırgıyoruz. Türkiye’nin birliğinden, terörün bitmesinden, güçlü bir ülke olmasından, bölgesinde lider olmasından CHP’nin rahatsız olmaması gerekiyor. Cumhuriyeti kurduğunu iddia eden bir partinin, terör örgütleri ile yol arkadaşlığı yapması bizi şaşırtıyor. Milletimizin de CHP ile terör örgütlerinin niçin aynı safta olduklarını sorgulaması gerektiğini düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

“BATI, TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ YERİ İYİ BİLİYOR”

Avrupa Birliği’nin dağılma sürecinde olduğuna dikkat çeken Tüfenkci, “Batı, Türkiye’nin ekonomisinin eskisi gibi manipüle edilemeyeceğini, bölgede güçlenip kendi ayakları üzerinde durabileceğini bildiği için ‘hayır’ muhalefeti yapıyor. Almanya, Hollanda, İsviçre ve İsveç bu anlamda, terör örgütlerine sınırlarını açarak, onları destekliyor. Onlar nerede, kiminle durursa, dursun; bizim için önemli olan İstanbul, Ankara, Elazığ, Van ve Malatya’nın ne söylediğidir. Bizim milletimiz, Ahmet – Mehmet ne söylüyor; bu daha önemli… İnşallah; onlar en güzel cevabı 16 Nisan’da ‘evet’ diyerek gösterecektir” değerlendirmesinde bulundu.

“EVET YÖNÜNDE BİR ‘OY PATLAMASI’ OLACAK”

‘Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da ‘evet’ yönünde bir oy patlaması yaşanacak’ diyen Bülent Tüfenkci, “Bölgedeki vatandaşlar, her türlü güven, huzur ve istikrarın kendileri lehine olduğunu gördü. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi geldiğinde terörle daha etkin bir mücadele verileceğini, terör saldırılarının kökünün kazınacağını, bölgenin rahatlayacağını yöre halkı çok iyi gördü. Yeni yönetim modeli Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünü sağladığı için doğu insanı, buna güçlü bir destek veriliyor. Dünyanın ekonomik kriz ve belirsizlikler ile çalkalandığı dönemde, Türkiye önemli yol kat etmişti. Cumhurbaşkanı’nın koyduğu 2023 hedefi ise Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile Türkiye’yi ilk 10 ekonomi arasına sokacaktır. Her türlü dış tehdide, anında cevap verebilecek ekonomi yönetimi getiriyoruz. Dövizdeki istikrar ve yatay seyir devam edecek. Tek iktidarlar geçmişte, Türkiye’ye hep yüksek gelişim getirmiştir. Koalisyonlar ise hep düşük büyüme getirmiştir. Biz ‘Cumhurbaşkanlığı’ modeli ile tek başına iktidar getiriyor ve yüksek büyüme garantileri sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

“YARGI ELİYLE İKTİDAR OLANLAR RAHATSIZ OLUYOR”

Tüfenkci, ‘Yargı tarafsızlığı ve bağımsızlığı ayrımı niçin yapılıyor’ sorusunu cevaplayarak, “Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı kimi, niye rahatsız eder? Yargı mensuplarının şu veya bu ideolojide olmasını değil; tamamen ‘adalet terazisi’ ile karar vermesini istiyoruz. Yargı bugün bağımsız; ama tarafsız değil. 28 Şubat süreci de bunun kanıtıdır. Yargıya kimse müdahale edemez; ancak yargı ideolojisine göre, hüküm verir. Anayasa, Yargıtay, Danıştay başkanları; 28 Şubat günlerinde, her gün ekranlarda ve ‘toplum mühendisliği’ yapıyordu. Yargı mensubundan çok siyasi gibi davranarak, topluma ayar veriyordular. Biz istiyoruz ki; herkes kendi işini yapsın. Hukuk siyasallaşmasın. Hukuk bağımsızlığını sürdürsün; ama tarafsız da olsun. Hukuk eğer bir taraf olacaksa milletin tarafında olsun. İktidar olamayanlar, yargı eliyle hükümetleri ele geçirenler bugün bu düzenlemeye de ‘hayır’ diyor. Yargıyı anayasal kurum haline getirdiğimizde beyefendiler rahatsız oluyor. Yargının bağımsızlığı kimseye zarar getirmez” dedi.

İstanbul, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • mustafa (6 yıl önce)
    Daha,cok,beklersiniz,evet,oylarini,bizim,oylarimiz Hayir,hayir,olacak
    0
    0
    Yanıtla
  • huseyin (6 yıl önce)
    Bülent Tüfenkci, CHP’nin ‘hayır’ demesinin anlamsız olduğunu savunarak, “Terör örgütlerinin ‘hayır’ bloğunda yer alması her şeyi gösteriyor aslında… Arkadas bu lafi soyleyen devletin bakani yazik ki yazik ya.. bu nasil bir celiski bel alti vur rakiplerini terorist olmakla sucla camur at izi kalsin.. feto ile pkk ile kim samimi oldu aslinda herkes biliyor ama...
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz (6 yıl önce)
    Kokmayın sayın bakan veliahtlar hazırlanır.İnanın ülkeyi yönetenler hukukun üstünlüğünü her noktaya taşıma gayretinde olsunlar herkes görevini ülke için en iyi şekilde yapsın o zaman ALLAH var GAM yok
    0
    0
    Yanıtla