SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Evet'çiler Platformu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki 50 sivil toplum kuruluşu tarafından kurulan sivil anayasaya destek platformu adına Sağlıkçılar Derneği SADER basın açıklaması yaparak, referandumda Evet oyu istendi.

Soyan Parkı'nda düzenlenen basın açıklamasını okuyan SADER Başkanı Necmeddin Gürbüz, "Bizler, 12 Eylül'de yapılacak olan referandumu, siyaset üstü bir oylama olarak görüyoruz ve bu referandumda herhangi bir partinin oylanmayacağı görüşündeyiz. Referandumda oylanacak olan maddelerin içeriğinin yeterince konuşulmaması ve tartışılmamasından dolayı kaygılıyız. Bu süreçte oylanacak olan 26 maddenin içeriğinin ve milletimize neler kazandırdığının anlatılması çok önemlidir. Bu maddelerin hiçbirinde milletin aleyhine bir kelime yoktur. Evet, biz de biliyoruz ki, bu değişiklik paketi yeterli değildir. Ancak, "bir şeyi tamamen yapamıyorsan bütün bütün de terk etme" düsturunca, bu değişikliği bir adım, bir başlangıç olarak değerlendiriyor ve ileride yapılacağım umduğumuz tamamı sivil bir anayasanın temeli olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.

"Muasır medeniyetler seviyesine ulaşmayı düşündüğümüz, özgürlükler ve demokratik kazanımların dünya standartlarını yakaladığı şu dönemde, Cumhuriyet döneminin en önemli miladı olarak gördüğümüz tarihi bir adım olan referandumda, Malatya'daki sağlık çalışanlar olarak, giyindiğimiz bembeyaz Önlükler gibi "Evet" diyoruz" şeklinde konuşan Gürbüz, daha sonra şunları belirtti:

"Geleceğimiz için; umutlanınız, hayallerimiz ve milletimiz için hiç tereddüt etmeden Evet diyoruz.
Vesayetin kaldırılması için Evet,
Toplumda kadınlara, çocuklara, gazilere, şehit yakınlarına yaşlı ve özürlülere pozitif ayrımcılık yapılmasına Evet,
Memurlara toplu sözleşme hakkı verilmesine Evet,
Memurlara yönelik uyarı-kınama cezalarına yargı yolunun açılmasına Evet,
Kamu Denetçiliği Kurumu'nun oluşturulmasına Evet,
YAŞ mağdurlarının haklarını aramalarına Evet,
Anayasa ve HSYK'nın yapısının demokratikleşmesine Evet,
Sivillerin, askeri mahkemelerde yargılanmamasına Evet,
Askerlerin, sivil mahkemelerde yargılanmasına Evet,
Darbelerin bir daha yaşanmaması ve darbecilerin yargılanmasına Evet diyoruz."

Bu arada Malatya Belediye Meclisi'nin Saadet Partisi'nden seçilen ve daha sonra partisinden istifa eden, halen bağımsız olan üyesi Mehmet Moran da "Evet"çi olduğunu açıkladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız