SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Evine Borç Parayla Ekmek Götüren Tüccar Var.."

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Mücahit Fındıklı, makro ekonomik göstergelerin sanayiciye ve tüccara yansımadığını söyledi. Fındıklı, önlem alınamadığı takdirde yeni krizlerin kaçınılmaz olduğunu ileri sürdü.

Malatya'da Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) başkanı Şevket Keskin ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren'in, ekonomik büyümeye karşın bu durumun geniş kitleye ulaşmadığı, esnafın zor durumda olduğu yolunda yapılan eleştirilerin ardından, bugüne kadar mevcut hükümet politikalarına karşı tepkisi duyulmayan TSO'dan da "ekonomik darlık var" sesi geldi. Meclis toplantısında konuşan oda başkanı Fındıklı, "Bu böyle gitmez.."dedi.

Mart ayında yapılan TSO seçimlerinden sonra 69 kişilik TSO Meclisi, ilk kez Özel İdare salonunda yaklaşık 45 üyenin katılımıyla toplandı. TSO Meclis Başkanı Sami Payza'nın başkanlığında yapılan toplantıda konuşan TSO Mücahit Fındıklı, Malatya'daki tüccar ve sanayicinin zor günler geçirdiğini, yaşanan ekonomik darlık nedeniyle günlerce hatta haftalarca siftah yapamayan arkadaşlarının olduğunu söyleyerek, "Bu sorunu hükümet yetkililerine ilettiğimizde, makro ekonomik göstergelerin iyi olduğunu ve bu durumun düzeleceğini söylüyorlar. Ama bu böyle gitmez. Bir an önce ekonominin çarklarının dönmesi gerekir" dedi.

Fındıklı, "Ülkemizin gündemine damgasını vuran Avrupa Birliği süreci öncesinde yaşanan ekonomik kararsızlık, 18 Aralık'tan öncesi olduğu gibi sonrasında da devam ediyor. Bu ekonomik kararsızlık sadece ilimize özgü değil tüm Türkiye genelinde yaşanıyor. Ankara'da görüştüğüm 365 oda ve borsa yöneticilerinin ortak kaygısı ekonomik kararsızlık. Bu bizim tüccar ve sanayicinin suçu değildir. Gelişen konjonktüre ayak uyduramayan tüccar ve sanayicilerimizden kaynaklanan yüzde 30'luk bir orandır. Yüzde 70'i sistemden kaynaklanan sorunlardır. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Ali Babacan'la yaptığım görüşmelerde makro ekonomik göstergelerin çok iyi durumda olduğunu söylüyorlar. Fakat günlerce hatta haftalarca siftah yapamayan, komşusundan evine ekmek götürmek için borç para isteyen tüccarlarımız var. Bu ekonomik kararsızlığın bir an önce giderilmesi gerekir. Aksi halde yeni krizlerin yaşanması kaçınılmazdır" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız