SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Evladiyelik'' Otobüs Hattı İhalesine Onay

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Meclisi 2006 yılının ilk toplantısını Belediye Başkanı Cemal Akın ve Meclis Üyelerinin katılımıyla Meclis toplantı Salonunda gerçekleştirdi. Toplantıda Gündemde bulunan Otobüs hatlarının kiraya verilmesi, İmar konuları ve Gündeme eklenen Merkeze atanan Vali Osman Derya Kadıoğlu’na hemşehrilik payesi verilmesi ile Hafif Raylı Sisteminin kurulması konuları görüşüldü.

KADIOĞLU’na HEMŞERİLİK PAYESİ
Gündem dışı söz alan AKP’li Meclis üyesi Av. Enes Turgay Yarlıoğlueş Merkeze alınan Malatya Valisi Osman Derya Kadıoğlu’na şehre yaptığı önemli katkılar nedeniyle hemşerilik Payesi verilmesi önerisi oylanarak kabul edildi.

ÇÖP SAHASI DÜZENLENMESİ
AKP’Lİ Meclis üyelerinin “Her gün artan nüfusa paralel olarak artan çöplerin toplandığı merkezin yetersiz kaldığını ve buranın ihtiyaca cevap verecek şekilde düzenlemesi" önerisi de oylanarak kabul edildi. Katı atıkların düzenli depolanması işi için 31 Ekim 2006 tarihine kadar ihaleye çıkılması karara bağlandı.

RAYLI SİSTEM VE AKIN'IN İLGİNÇ AÇIKLAMASI..
MHP’li Meclis üyelerinin “Raylı sistemin Malatya’ya ne zaman geleceği" konusundaki sorularına ise Belediye Başkanı Cemal Akın “Nüfusumuz yeterli değil. Kanun gereği nüfusun 1 milyonun üstünde olması gerekir. Bizim ise 500-600 bin nüfusumuz var. Biraz gayret edersek olur” dedi

DENETİM KOMİSYONU ÜYELERİNİN SEÇİMİ
Gündemin ikinci sırasında bulunan Meclis Denetim Komisyonu üyeliği için yapılan seçimler sonucu 4 AKP’li ve bir MHP’li üye Denetim komisyonuna seçildi. Gizli oyla yapılan seçimlerde MHP’li üye Taner Özhan 29, AKP’li üyelerden Ahmet Ergül ile Vahap Ergün 24’er oy, Ramazan Özdemir ve Osman Bayram ise 23’er oy aldılar. AKP’li Murat Gümüş ve Yusuf Geleri’ye de 1’er oy çıktı.

Partilerin Belediye Meclisi’ndeki temsil oranına göre belirlenen komisyonra MHP'li Taner Özhan ile AKP'li Ahmet Ergül, Vahap Ergün, Ramazan Özdemir ve Osman Bayram seçildiler.

14 HAT 49 YILLIĞINA KİRALANACAK
Gündemin üçüncü maddesi 14 hatta çalışacak 20 adet otobüsün 20 yıllığına kiraya verilmesi kararı yeniden görüşülerek, 14 hattın 49 yıllığına kiraya verilmesi şeklinde karar alındı.

Bu maddenin görüşülmesi sırasında bazı AKP’li meclis üyeleri de 20 yıl yerine 49 yıllığına kiraya verilmesine karşı çıktı.

AKIN: “KENTİMİZ HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR”
Nüfus artışı, önlenemeyen yoğun göç ve üniversiteye her yıl açılan yeni birimler nedeniyle kentin her geçen gün büyüdüğünü söyleyen Belediye Başkanı Akın; “Otobüslerimizin çoğu ömrünü doldurmuş durumda. İnsanımıza modern toplu ulaşım seçenekleri sunmak ve Belediyemizin devam eden yatırımlarının bitirilmesi için paraya ihtiyacımız var. Bu yolla bunları karşılamayı düşünüyoruz."diyerek, otobüs hattı ihalesini savundu.

AKP’Lİ ÜYELER: “ KENTİN GELECEĞİNİ İPOTEK EDİYORUZ”
Meclisini bazı AKP’li üyeleri bu kararın bir daha gözden geçirilmesi gerektiğini ve 49 yıllığına kiralamayla Malatya’nın geleceğini ipotek altına alındığını belirtiler.

Meclisin tek bayan üyesi AKP’li Mehin Aydın: “Meclis grubumuzda bu kiralamanın 20 yıl olması için karar almıştık. Bu kararımızın takipçisi olmak durumundayız."diye konuştu..

"ÖYLEYSE BELEDİYEYİ SATIN.."
CHP’li Belediye Meclis üyesi Doğan Ağdaş ise; “ Taşımacılığın hızla değiştiğini, kendisinin 48 yaşında olmasına rağmen, başta fayton ve taksiler olmak üzere 3 evreyi gördüğünü ve hızlı gelişmeyle, 10 yıl sonra taşımacılığın hangi boyutta olacağının bilinmediğini belirterek, " 49 yıllığına kiraya verilmesinin gerekçesi olarak “Para Kazanmak” diyorsunuz o zaman Belediye Binasını satın. O daha çok para eder.” diye konuştu.

"ALAN VATANDAŞ MAĞDUR OLMASIN.."
AKP'nin sendika kökenli meclis üyesi Metin Mandal ise, 49 yıllık kiralamayı savundu. Mandal, "Kasap Pazarı, Kapalı Çarşı gibi yerler satılırken kimse sesini çıkarmadı. Eleştirilere saygımız var. Ama hatları alan vatandaşı da düşünmek zorundayız. Yatırım yapacaklar. 10 yılda ancak parasını çıkarır. Sonra satmaya kalksa kimse bu hatları satın almaz." dedi.

"MOTAŞ NE ALEMDE?"
MHP’li Meclis üyesi Cumali Demirel’de “Kiralanma işi daha önceden de yapıldı, fakat başarısız oldu. Bunlar hepimizin malumu. Hem önümüzdeki dönemlerde raylı sistemde gelecek. Diğer taraftan da MOTAŞ para da kazanıyordu. Acaba şu an zararda mı? Veya iyi yönetilmiyor mu?” sorusunu yöneltti.

"GÖZDEN GEÇİRİRİZ.."
Bu tartışmalar üzerine tekrar söz alan Akın, "49 yıllığına kiraya verilmesi Belediyemiz yatırımlarının devam etmesi bakımından alındı. Beklediğimiz gelire ulaşamazsak o zaman bu kararımızı yeniden gözden geçiririz.” dedi.

Yapılan oylamadan sonra Hatların 49 yıllığına kiralanması kabul edildi.

İMAR MADDELERİ..
Belediye Meclisi daha sonra gündemde bulunan imarla ilgili 6 maddeyi görüşerek karara bağladı. Bu kararlardan ikisi, Sıtmapınarı ve Milli Egemenlik kavşaklarında yapılan altgeçit bölgelerindeki bazı alanlarda imar hattının geriye çekilmesine yönelikti.

Diğer imar maddelerinin ise İmar Komisyonu’na havalesi kararlaştırıldı. Belediye, meclisi bu kararı ile de 2006 yılının ilk toplantısını sona erdirmiş oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız