SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Evlat Edinmek İçin Bekleyenler

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, sosyal hizmetler kurumlarına yapılan yardımlarını önemli ve değerli olduğunu belirterek, bu alandaki yardımlara her zaman öncülük ettiklerini bildirdi.

Sosyal Hizmetler İl Kurulu toplantısı valilik salonunda yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, çocuk yuvasında kalan çocukların barınacağı Sevgi Evleri'nin inşaat durumuyla ilgili bilgi verdi. Beylerderesi mevkiinde işadamları tarafından yaptırılan Sevgi Evleri'nin 11'inde kaba inşaatın tamamlandığını, 4'ünün devam ettiğini ve birinin ise önümüzdeki günlerde temelinin atılacağını belirten Vali Daşöz, "Sevgi Evleri'ne önem veriyoruz. Tripleks villa şeklinde yapılan Sevgi Evleri'nin iç döşemesini Boydak Holding yapacak. Hatta, holding yetkilileri, 'Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı çocuk yuvalarında kanepe, koltuk ve ranza gibi ihtiyaçlar varsa karşılayalım' dediler. Bunlar güzel, örnek alınacak davranışlar" dedi.

Vali Daşöz, sosyal hizmetler kurumlarına yapılan yardımlarını önemli ve değerli olduğunu belirtip, bu alandaki yardımlara her zaman öncülük ettiklerini bildirdi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan ise, müdürlük olarak yaptıkları çalışmaları anlattı. "Her çocuk için sıcak bir yuva" felsefesiyle hareket ederek, yurt ve yuvalarda barınmakta olup da öz ailesi olan çocuklardan 63'ünün aileye dönüş projesi çerçevesinde ailelerinin yanlarına döndürüldüğünü dile getiren Konan, 2004 yılında 4 çocuk, 2005'te 2 çocuk ve 2006 yılında da 16 çocuk evlat edindirilmek üzere aile yanına verildiğini söyledi.

28 ailenin evlat edinmek üzere sırada beklediğine dikkat çeken Murat Konan, bu konuda titiz davrandıklarını ve aileleri araştırıp ona göre evlatlık verildiğini vurguladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız