SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Evlatsız Yaşarız Ama.."

0
Güncellendi - 2016-07-30 00:43:21
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, darbe teşebbüsünün yaşandığı 15 Temmuz Cuma günü darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu yaralanan Enes Gün’ü tedavi gördüğü Turgut Özal Tıp Merkezinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Polat,  “Darbecilerin karşısına RABİA işaretiyle çıktı. Duyarlı bir vatandaşımızın yapması gerekeni yaptı. Enes kardeşimiz ile gurur duyuyoruz” dedi.

Başkan Polat, darbe girişiminin en sıcak saatlerinde cuntacıların tankı ve silahı karşısında yüreğiyle ve imanıyla set kuran ve olay gecesi yaralanan vatandaşları evlerinde ve hastanelerde ziyaret etmeye devam ediyor. Gece Hükümet Meydanı önünde gerçekleşen “Milli İrade” Nöbetinde halkla birlikte nöbet tutan Başkan Polat, gün içinde de bir yandan belediye hizmetlerinin en iyi şekilde yapılması için sahadaki çalışmaları takip ederken, diğer taraftan da darbe girişiminin mağdurlarıyla temas kurmayı ihmal etmiyor.

Polat, darbe girişiminin yaşandığı gece darbecilere tepki gösterenler arasında yer alan ve açılan ateş sonucu yaralanan Enes Gün’ü tedavi gördüğü Turgut Özal Tıp Merkezinde ziyaret etti.

RABİA İŞARETİYLE DARBECİLERİN KARŞISINDA DURDU, KURŞUNLARIN HEDEFİ OLDU

Darbecilerin karşısına RABİA tişörtüyle çıkan ve hastanedeki odasında da bu tişörtünü üzerinden çıkarmayan Enes Gün’ün sağlık durumu hakkında doktorlardan bilgi alan Başkan Polat, Gün ve ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti.

Darbeye “dur” demek için meydanlardaki gösterilere katılan Enes’in RABİA tişörtüyle tanka ve tüfeğe karşı mücadele vermesinin anlamlı olduğunu ifade eden Başkan Polat, “Vatan için, millet için, demokrasi için bedenini tankın, tüfeğin karşısına siper eden bu halkın ferdi olmaktan onur duyuyorum. Enes kardeşimizde üzerindeki RABİA işaretiyle kurşunların hedefi oldu. Kardeşimizi bu hassas davranışı nedeniyle tebrik ediyorum. RABİA işaretinin bizdeki anlamı, Tek Devlet, Tek Millet, Tek Bayrak ve Tek Vatandır, dört değerimizden de taviz vermeyeceğiz” dedi.

RABİA tişörtünü üzerinden çıkarmayan Enes Gül ise, “Rabbim herkese şehitlik ve gazilik nasip etsin. Darbeciler bize karşı müdahale ederken onlara RABİA işareti yaptım ve ardından sağ bacağımdan vuruldum. Şu anda çok iyiyim, biz özgürlüğümüzden asla taviz vermeyiz” dedi.

BAŞKAN POLAT, “BİZİ SURİYE VE IRAK GİBİ PARÇALAMAYI HEDEFLEDİLER”

“Bir kısım teröristin yaptığı bu alçak eyleme karşı duran insanlarımızdan Allah razı olsun” diyen Başkan Polat, “Biz bu güzel ülkemizi sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz. Bu ülkenin birliği ve bütünlüğü için nice insanımız şehit düştü, gazi oldu. Bayrağımızı en yüksek şekilde dalgalandıran şehitlerimiz, gazilerimiz ve bu uğurda mücadele eden insanlarımızdan Allah razı olsun. Tarih işte bu cesur yürekli, onurlu insanları altın harflerle yazacak. Rabbim dinine, vatanına, milletine sahip çıkan insanların sayısını artırsın. Bu aziz milletimiz yiğittir ve bayrağı katiyen yere düşürmeyecektir” dedi.

POLAT, “ŞEHİTLERİMİZİN DE GAZİLERİMİZİN DE AİLELERİ BİZE EMANET”

Darbenin asıl amacının Türkiye’yi Suriye ve Irak gibi parçalamak olduğunu belirten Polat, “Ülke olarak Suriyelilere ve Irak’lılara evimizi, yurdumuzu açtık, misafir olarak kabul ediyoruz. Darbenin amacı bizimde Suriye ve Irak gibi olmamızdı. FETÖ’ DE, PKK’da, İŞİD’ DE ve tüm terör örgütlerinin de temel hedefi budur. Dünyanın dört bir tarafındaki İslam Ümmeti bizimle beraber ve bize dua ediyorlar. Biz ümmetin son kalesi durumundayız.  Bu millet öyle kolay kolay teslim olmaz. Demokrasiyi, özgürlüğü, milli iradeyi, sokakları bırakmayan bir halkımız var Allah’ıma hamd olsun.  Şehitlerimizin de gazilerimizin de aileleri bize emanetler. Şehitlerimiz al bayrağımızın rengini biraz daha kırmızılaştırdı, gazilerimizde al bayrağımızın yere düşmemesi için canlarını ortaya koydular. Enes kardeşimizde gurur dolu bir şekilde hayatını sürdürecek, şimdi daha güçlü. Rabia işaretiyle darbecilerin karşısında duran kardeşimizin bu duyarlılığını takdir ediyorum” dedi.

BABA ABDULLAH GÜN, “EVLATSIZ YAŞARIZ AMA VATANSIZ YAŞAYAMAYIZ”

Oğlu Enes ile gurur duyduğunu ifade eden Baba Abdullah Gün ise “Benim yedi çocuğum var, hepsi bu ülkeye feda olsun, evlatsız yaşarız ama vatansız yaşayamayız. Vatanımızı ve bayrağımızı kimseye çiğnetmeyiz. Bu uğurda bizimde canımız feda olsun” diyerek duygulandıran sözler sarf etti.

Bülten

b3

b4

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Süleyman gökçe (7 yıl önce)
    Oda bizim evladımız hep iz bu vatan için ölümü göze alamiyotdsak suriye örneğinden daha kötü oluruz on le turkiye ye sığındı bizim ne öyle bir yerimizin olmadığı evde türk milletine yakışmaz YA ISTİKLÂL YA ÖLÜM BU VATANA BU CAN FEDA OLSUN........
    0
    0
    Yanıtla