SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Evlenmeden Yaşlandılar

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:04:43
Evlenmeden Yaşlandılar
A- A+ PAYLAŞ

TÜİK'in istatistikleri, Türkiye'de 65 yaş ve üzerindeki 110 bin kişinin hiç evlenmediğini ortaya çıkardı.

AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) ''2012 Yılı Yaşlılar İstatistikleri''nden derlediği bilgilere göre, Türkiye'de 65 ve üzeri yaş grubunda toplam 5 milyon 670 bin kişi bulunuyor. 

Bunların 2 milyon 468 binini erkekler, 3 milyon 202 binini de kadınlar oluşturuyor. Medeni durumlarına göre bakıldığında 65 ve üzerine yaştaki kişilerin yüzde 60'ını yani 3 milyon 390 binini evliler oluşturuyor. 

Buna karşılık Türkiye'de 65 ve üzeri yaştaki 110 bin kişinin hiç evlenmediği göze çarpıyor. Evlenmeyen bu yaşlıların 82 binini kadınlar, 28 binini erkekler oluşturuyor. Başka bir ifadeyle her 100 yaşlıdan 2'sinin hiç nikah masasına oturamadığı görülüyor. 

Türkiye'de 65 yaş ve üzerindeki toplam 3 milyon 202 bin kadından 1 milyon 679 bininin eşi ise vefat etmiş durumda. Yani her 2 yaşlı kadından 1'inin hayat arkadaşı yaşamıyor. Bu yaş grubundaki 2 milyon 468 bin erkekten de 339 bini eşini kaybetti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız