SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Evlerde Koronavirüs ve Antikor Testi Başladı

0
Güncellendi - 2020-06-17 03:23:16
Evlerde Koronavirüs ve Antikor Testi Başladı
A- A+ PAYLAŞ

BENTLİ'DEN HASTANELER İÇİN BİR UYARI DAHA.. Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, COVID – 19 pandemisinin tam olarak sonlanmadığını, salgın riskinin virüse özgü etkili bir tedavi ya da aşı bulununcaya kadar devam edeceğini belirterek, yeni normalleşme sürecinde, hastanelerde bir dizi koruyucu ve önleyici kurallar belirlendiğini, vatandaşların hem kendi sağlıkları hem de toplumsal sağlık için bu kurallara mutlaka uyması gerektiğini söyledi. Bentli, ayrıca yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) belirlediği hanelerde bağışıklık testi yapılmaya başlandığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Fahrettin Koca’nın “Kontrollü Sosyal Hayat” olarak nitelediği yeni normalleşme sürecinde Malatya’daki hastanelerde genel sağlık hizmeti verilirken uygulanacak yeni esasları içeren düzenlemeler konusunda bir açıklama yapan Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, “Vatandaşlarımızın ve çalışanlarımızın sağlıklarını korumak için gerekli tüm tedbirleri alıyoruz. Bu süreçte vatandaşlarımızın yapılan  düzenlemelere ve belirlenen hususlara uymalarını rica ediyoruz” dedi.

“Hastane içindeki herkes mutlaka maske takmalı, hastanelerde kalabalık oluşturmamak için refakatçi olmadan hastaneye gelinmelidir”

Prof. Dr. Recep Bentli, Malatya’daki hastanelerde, yeni normalleşme sürecinde, Malatya halkına genel sağlık hizmetleri sunulurken uyulması gereken kural ve önleyici tedbir düzenlemelerini şöyle sıraladı:

- Hastane içinde bulunan herkes (çalışan, öğrenci, hasta, refakatçi gibi) bulunduğu süre boyunca maske takmalıdır.

- Hastanede geçirilen süre boyunca hijyen ve fiziki mesafe kurallarına uyulmalı, mümkün olan en kısa sürede hastaneden ayrılmalıdır.

- Hastanelerimizde kalabalık oluşturmamak için, yapılacak olan başvurulara refakatçi olmadan gelinmelidir.

- Vatandaşlarımızın hastanede bekleme sürelerinin en az olması için randevu saatinden en fazla 20 dakika önce hastanede olunmalıdır.

- Yatan hasta ziyareti yapılmamalı, mümkün olduğunca tek refakatçi ile yatış süreci geçirilmelidir.

Acil hastalar hariç tüm sağlık hizmetleri randevu ile verilecek

Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, yeni normalleşme sürecinde Malatya’daki hastanelerde acil durumlar hariç tüm sağlık hizmetlerinin randevulu sistem ile verileceğini kaydetti. Prof. Dr. Bentli, bu nedenle, vatandaşların hastanelere gitmeden önce mutlaka randevu almaları gerektiğini vurguladı.

Randevu almak için ALO 182 çağrı merkezi, MHRS web sitesi (https://www.hastanerandevu.gov.tr / https://www.mhrs.gov.tr), MHRS mobil uygulaması veya e-nabız sistemi kullanılabileceğini belirten Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, Malatya halkının yapılan düzenlemelere uyarak, sağlık çalışanlarına yardımcı olacağına inandığını ifade etti.

Prof. Dr. Recep Bentli, açıklamasının son bölümünde, koronavirüs salgını sürecinde kurallara uymanın ne kadar önemli olduğunun ortaya çıktığını hatırlattı.

Bağışıklık testi yapılmaya başlandı

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) belirlediği hanelerde bağışıklık testi yapılmaya başlandığını açıkladı.

Bentli, yazılı açıklamasında, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmaları değerlendirmek ve gelecek dönemdeki hazırlıkları planlamak amacıyla Türkiye çapında tüm illeri temsil eden bir çalışma başlatıldığını bildirdi.

Yapılacak çalışmada TÜİK tarafından belirlenen hanelerin ziyaret edileceğini aktaran Bentli, "Bu hanelerde yaşayan belirli kişilerden ELISA (antikor) testi için kan örneği ve PCR testi için ise Kovid-19 Rehberi’ne uygun olarak sürüntü örneği alınacaktır. Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda ilimizde de ekipler oluşturulmuş ve saha çalışmalarına başlanmıştır. Yapılacak çalışmayla koronavirüs hastalığı ile mücadelede, gelecekte uygulanacak politikalara yön verilmesine, yeni tanı ve tedavi yöntemleri belirlenmesine katkıda bulunulacaktır." ifadelerini kullandı.

Kimlik kartları ve uygun formalarla personellerinin ziyaretleri gerçekleştireceğini kaydeden Bentli, personele gerekli desteğin verilmesi hususunda vatandaşlara çağrıda bulundu.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Murad (3 yıl önce)
    Hep boş laf açıklama gelince sayfalarca iş icraata gelince fırt bırakın bu işleri gidin bi gezin hastaneleri öyle reklamla olacak iş değil hem çalışan zorda hem hasta
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Çelenk (3 yıl önce)
    Malatya’da sağlık tesisleri arasındaki koordinasyon çökmüş durumda hangi işlemin hangi hastanede yapılacağına bir çok uzman hekim dahi karar veremiyor. Bu sebeple aynı hasta tüm hastenelere giriş çıkış yapıyor, bir iş iki üç işe dönüşüyor. Müdürlüğün acilen tüm tarafları bir araya getirip bir standardizasyon yapması gerekiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Songul (3 yıl önce)
    Nasil bir iş hirsizlara resmen kapi aciliyor nasil guvenip kapilarimizi acicaz da antikor testi yapicaz hirsizlar bunlarida kullanip insanlara zarar verir kimse k.bakmasin ben ne kapimi acarim nede evime alirim.kimseye guvenimiz kalmadi bu zamanda
    0
    0
    Yanıtla
  • abla sen korkma bizlerin evinde test yapmazlar test yapacakları evler bellidir adam zaten söylüyor belirlenen diye
    0
    0
    Yanıtla
  • cafer (3 yıl önce)
    T.C.Kimlik numarasıyla Hastahaneye alsanız daha mantıklı değilmi Hangi akkılı evlerde bu virüs testini düşündü.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (3 yıl önce)
    Malatya'da otobüs seferini azalttılar yolcu sayısı arttı. Salgın öncesi görüntüler yaşanıyor maske takan çok az takanların çoğu o kazık gibi burnunu dışarıda bırakıyor. Çarşıdaki apaçi gençler maskesiz dolaşıyor. Buna bir önlem alın da maske takmayana, maskeyi doğru kullanmayana ceza yazın. Bilinçli insanlar aylardan beri eve kapandı bunların yüzünden hala da kalmaya devam ederler. Allah'tan reva mı bu onlara?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kesinlikle haklısınız ciddi zaafiyet var. Kontrol hak getire
    0
    0
    Yanıtla
  • Muharrem (3 yıl önce)
    Sözde malatyada maske takmak yasakmış çarşıya çıkın bakın milletin yarısı maskesiz otobüsler ve minibüslerde maske takan yok tıka basa yolculuk yapılıyor hiç denetim yok neymiş malatyada maske takmak yasakmış
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (3 yıl önce)
    Kadın doğum suriyeli dolu
    0
    0
    Yanıtla
  • o yeni hastaneyi suriyeliler için yaptılar eskisi yetmiyordu şikayet var diye orasını yaptılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Orduzulu (3 yıl önce)
    Randevular dolu bundan haberin varmı çıkmış konuşuyorsun
    0
    0
    Yanıtla