SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Evlerimize Giremiyoruz"

0
Güncellendi - 2019-04-16 21:08:52
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Arguvan ilçesi sakinleri, saat 07.41'de meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki depremde yaşadıklarını anlattı.

Hakverdi Mahallesi sakinlerinden Bekir Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son dönemde ilçede yaşanan depremler nedeniyle evlerine giremediklerini söyledi.

AFAD tarafından kurulan çadırda kaldıklarını belirten Kaya, şöyle devam etti:

"Depremi hissettiğimiz anda çadırdan çıktık. Gece de sarsıntılar oldu. Her gün böyle sarsıntılar yaşıyoruz ama bugün şiddetli sallandık. Korkuyoruz, evimizde hasar oluştu. Geceleri uyuyamaz olduk. Tüm ihtiyaçlarımızı çadırda karşılıyoruz. Evimizin alt katında hayvanlarım var. Biz kaçıyoruz ama onların kaçacak yeri yok. Onlar ne olacak bilmiyoruz."

Vatandaşlardan Çiçek Kaya ise depremler nedeniyle evlerine girmekten korktuklarını ifade etti.

Evde yaşlı annesi bulunduğunu anlatan Kaya, "Neredeyse bir aydır evimize giremiyoruz. Bu deprem diğerlerine göre daha şiddetliydi. Önceleri deprem daha az oluyordu ancak son bir aydır sürekli sarsıntılar meydana geliyor, evlerde kalamıyoruz." diye konuştu.

Karababa Kaya da AFAD'ın çadırlarında yaşamlarını sürdürdüklerini kaydederek, "Bir aydır uyku yok bize. Evlerimizde hasar var. Evlerimizin, karşı tarafındaki meraya kaldırılması konusunda yetkililerden destek bekliyoruz. Mağduruz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Arguvan'da saat 07.41'den sonra büyüklüğü 1,1 ile 3,1 arasında 34 sarsıntı kaydedildi. İlçede 21 Mart'ta 4,1, 25 Mart'ta 4,5, 28 Mart'ta ise 4,1 büyüklüğünde üç sarsıntı meydana gelmişti.

"ALLAH SONUMUZU HAYRETSİN"

Malatya'nın Arguvan ilçesinde saat 07.41'de meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.

İlçe merkezindeki bir kırtasiyenin güvenlik kameralarınca kaydedilen görüntülerde, deprem sırasında iş yerinde raflardaki ürünlerin sallanması yer alıyor.

İş yeri sahibi Ali Üstün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, deprem sırasında evde olduğunu ve uyuduğunu söyledi.

Depremi hissedince hemen yataktan kalktığını anlatan Üstün, "Daha sonra iş yerime geldim. Zaten çarşıda kalabalık vardı. Bu deprem, daha öncekilere göre biraz daha şiddetliydi. Zaten güvenlik kameralarında da sarsıntı mevcut. Bu aralar sarsıntılar arttı. Allah sonumuzu hayretsin." diye konuştu.

Öte yandan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden 4 ekibin, kırsal mahallelerde hasar tespit çalışmalarına başladığı öğrenildi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • bulent (4 yıl önce)
    deprem guvenlik kameralarına yansıdı diyorsun ben de sorayım o zaman hani goruntu 17 yasınızı kutluyorsunuz 17 senedır bir görüntülü bır haberiniz bıle yok gelistirin kendınızı
    0
    0
    Yanıtla