SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Evlilik Azaldı, Boşanma Arttı

0
Güncellendi - 2017-03-15 17:48:56
Evlilik Azaldı, Boşanma Arttı
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Malatya'da 2016'da evlilik sayısı bir önceki yıla göre azalırken, boşanmada artış oldu.

TÜİK'in evlenme- boşanma istatistiklerine ilişkin açıklaması şöyle:

"Türkiye İstatistik Kurumu Malatya Bölge Müdürlüğünün Evlenme ve Boşanma İstatistikleri üzerinde yaptığı analizlere göre 2016 yılında Malatya'da 5 324 evlilik, 1 056 boşanma gerçekleşmiştir. Malatya'da evlilik sayısı geçen yıla göre azalırken (2015 yılında 5 581 evlilik), boşanma sayısı geçen yıla (2015 yılında 881 boşanma) göre artmıştır.

2016 yılında Malatya'da kaba evlenme hızı binde 6,85 ile Türkiye ortalamasının (binde 7,50) altında gerçekleşmiştir. Benzer şekilde kaba boşanma hızı da binde 1,36 ile Türkiye ortalamasının (binde 1,59) altında gerçekleşmiştir."

Evlenme ve boşanma istatistiklerine ilişkin yıllara göre kıyaslama da şöyle:

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Zeki (7 yıl önce)
    Ahlaki yozlaşma, para hırsı, kariyer hırsı, başta internet olmak üzere kitle iletişim araçlarının zararlı yanları, doyumsuzluk, nankörlük, sürekli çevreyle yarışma hali, erkek ve kadının üstünlük savaşı, el alem burun sokmaları, aldatma gibi sebeplerle evlilik birliğinin temelden sarsılması gerekçeli boşanma davaları. Bu arada yukardaki sebeplerden hangileri bizim gibi dinine bu kadar bağlı insanların inancına uyuyor, o da ayrı bir soru işareti...
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (7 yıl önce)Zeki isimli kullanıcı yorumuna
    sosyal yaşamla ,inanca bağlı ibadetler birbirinden bağımsız ,bağlantı kurarak hareket etmeye çalışılırsa da ,sorunlar kitlesel olabiliyor.boşanmaların ahlaki yozlaşmalarla alakası yok ,bu oran tüm dünyada yükseliyor.kadın erkek eşitliği ,ekonomik özgürlükler,bireysel karar vermeler vs .gelişen dünya düzeninde bunun önü alınamaz .sadece yasaklarla bu önlenebilir ,dine bağlılıkla da bunun önüne geçilemez.sadece akıllı bilgili ne yaptığını bilen nesillere ihtiyacımız var.
    0
    0
    Yanıtla