SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Evlilik Öncesi Bilgilendirme...

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:58:47
Evlilik Öncesi Bilgilendirme...
A- A+ PAYLAŞ

Evlilik öncesi danışmanlık ve gebe bilgilendirme sınıfı programlarının ülke genelinde aynı standartlarda sunumunu sağlamak amacıyla Malatya Üreme Sağlığı Bölgesel Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen eğitim, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu (THSK) Kadın ve Üreme Sağlığı Daire Başkanlığı’nca 4 eğitimci uzman tarafından; Üreme Sağlığı Bölgesel Eğitim Merkezi’ne bağlı Muş, Bingöl, Hakkâri, Elazığ, Tunceli ve Malatya’dan 22 katılımcıyla gerçekleştirildi.

Eğitim açılışına katılan ve konuşan Malatya İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener, konunun önemini vurguladı. Konuşmasında özellikle anne-bebek ölümlerinin, hastalıklarının önlenmesine yönelik çalışmalarda artık sadece sağlık personelinin çalışmalarının yanı sıra evlilik öncesi danışmanlık programı ile beraber bilinçlendirilecek olan evlenmeye aday vatandaşlarda farkındalık oluşturulmasının amaçlandığından bahsetti.

THSK Kadın ve Üreme Sağlığı Daire Başkanlığı’nca, evlenecek çiftlere; sağlıklı aile yapısı, üreme sağlığı, gebeliği önleyici yöntemler, bulaşıcı hastalıklar, akraba evliliği ve kalıtsal kan hastalıkları hakkında danışmanlık hizmeti vermenin amaçlandığı bildirildi. Ayrıca tüm gebelerin doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemlerine ilişkin bilgi sahibi olmalarını ve bilinçli doğum yapmalarını sağlamak amacıyla 2014 yılında başlatılması planlanan Evlilik öncesi danışmanlık ve gebe bilgilendirme sınıfı programına yönelik yapılan eğitim, katılımcılara Eğitim Belgelerinin verilmesi ile tamamlandı. Bölgesel Eğitim Merkezi’nde eğitim alan il eğiticisi unvanı kazanan katılımcıların ise kendi illerinde 2 günlük eğitimi gerçekleştirecekleri kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız