SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Evrakı Sonra Bulmuş!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Malatya Belediyesi'ne ait eski binanın yıkılmasından dolayı Belediye Başkanı Cemal Akın'a destek vererek, "Yapılan iş doğru" dedi.Bu arada Valinin açıklamalarından, Akın'ın yıkımı başlattığı sırada elinde belge olmadığı, daha sonra belgeyi bulup Valiye gösterdiği anlaşıldı.

Vali Halil İbrahim Daşöz, gazetecilerin sorularına verdiği cevapta, Malatya Belediyesi'ne ait eski hizmet binasının yıkılması tartışmaları ile ilgili değerlendirmesinde, "Arkadaşlar hatırlayacaksınız, yıkımın yapılmaya başladığı gece binanın önünde değişik arkadaşlar toplanmış. Benimde dışarıdan aradıkları zaman haberim oldu. Gazeteciler, politikacılar, halktan değişik kişiler arayıp, 'Bina yıkılıyor. Hiç kimsenin haberi yok. Buranın koruma kararı var' dediler. Başkanla görüşmemi isteyerek yıkımın engellenmesini istediler. Belediye başkanımızı aradım. Başlangıçta ulaşamadım, konferanstaymış. Daha sonra ulaştık. Belediye Meclisi kararı var mı, yıkım kararı var mı, koruma kararı var mı, bunların olmadan işin kendisi doğru olsa bile hukuksal anlamda sıkıntı olacağını söyledim. Başkan da, bana 'Bunları değerlendirip, gerekirse yarına erteleyelim' dedi. Başkan gece 24.00'den sonra beni arayarak, kararlar olduğunu, 1999 yılında alınmış kararlar ve başka türlü kararlar olduğunu ve koruma kararı olmadığını söyledi. Bana da gece belediye meclis kararını gönderdi. Hakikaten 1999 yılında alınmış bir belediye meclisi kararı vardı" ifadelerini kaydetti.

Vali Daşöz şöyle konuştu:

"Ben de hukuksal anlamda bir engel olmadığı kararı hasıl oldu. Bende bölgede güvenlik önlemi aldırmalarını ve Emniyet Müdürümüzden de gerekli güvenlik önlemi almalarını rica ettim. Burada yıkılma ve yıkılmasın kararı tamamen belediyeye aittir. Orası belediyeye ve kamusal alana aittir. Hukuksal prosedürü olarak öncelikle olarak oranın ne yapılması için hukuksal anlamda kararların alınması gerekiyor. Ayrıca koruma kararı varsa, bu izne tabidir. Belediyenin yaptığı şeyin benim tespitime göre hukuksal açıdan bir sıkıntı yoktur."

Vali Daşöz, "Malatya'da genelde çok ciddi bir meydan sıkıntısı var. Burası 20-30 bin nüfusluk bir şehir değil. İnsanlar kaldırımlarda yürüyemiyorlar. Burası büyükşehir olacaksa, burası marka şehir olacaksa kesinlikle meydanlara ihtiyaç var. Bu açıdan da ben belediyemizin yaptığının doğru olduğuna inanıyorum. Yapılan işin doğru bir iş olduğu kanaatindeyim. Benim oranın meydan olmasının yanlış olacağı konusunda bir ifadem olmamıştır. Hatta, beni arayan bütün arkadaşlara, belediye başkan adaylarına, gazeteci arkadaşlara şunu söyledim, 'Sizde bu operasyona karşı durmayın. Hemen ilke olarak bu işin karşısında olmayın. Biraz soğuk kanlı olun. Beni o gece çok kişi aradı. Bunlara, meydan olmasına karşı çıkmayın, Meydan olmasının daha iyi olacağını söyledik" şeklindeki ifadeleri kaydetti.

Vali Daşöz, ayrıca meydan olan yerin standartlar ölçüsünde yer altısı çarşısı yapılarak, üzerinin yola sıfır şekilde meydan olarak düzenlenebileceğini de kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız