SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Evren de Kendi Odasında Seçildi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanlığı görevini de sürdüren Ağaç Sanatkarları Odası Başkanı Ali Evren, kendi odasında 8. kez başkanlığa seçildi.

Malatya Ağaç Sanatkarları Odası Başkanlığı genel kurulu, Esnaf Sarayı Bekir Zorlu Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin'in divan başkanlığını yaptığı seçimde odanın 22 yıldan beri aralıksız olarak başkanlığını yürüten Ali Evren, tek listeyle yeniden aday oldu.

Genel kurulda konuşan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Yeni Esnaf Yasası'nın esnafın beklentilerini karşılayamadığını belirterek, "Yeni kanun esnafın nasıl aidat ödeyeceği ve yönetimlerin nasıl seçileceği üzerine kurulu. Yıllardan beri beklediğimiz yasaya ulaşamadık. Bu yasa beklentilerimize cevap veremedi" dedi.

Seçimde 8. kez oda başkanlığına getirilen ve aynı zamanda Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı da olan Ali Evren, genel kurulda yaptığı konuşmada, "Bizler esnaf teşkilatı olarak pirimiz olan Ahi Evran'ın yolundan gitmekteyiz. Sabahları besmeleyle iş yerlerimizi açarız, toplantılarımızı da İstiklal Marşı'mızı okuyarak başlatırız. Esnaf ve sanatkarlarımıza kimse yan gözle bakmasın. Seçim dönemlerinde oylarımızı hangi tarafa aktarırsak, orası iktidar olur. Piyasaların durgun gitmesi nedeniyle artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Büyük holding ve şirketlere getirilen işçi muafiyeti olan SSK, vergi ve Bağ-Kur muafiyetlerinden esnaflarımızın da faydalanmasını ve esnaflarımıza verilen kredilerin, faiz oranlarının aşağıya çekilmesini arzu ediyoruz" dedi.

Çıraklık Mesleki Eğitim Merkezleri'ne gereken önemin verilmesi gerektiğini belirten Evren, "Kalfa ve çıraklarımız artık bitmiş, hatta can çekişmektedir. 5 yıl sonra piyasalarda sanatkarlıkla uğraşan usta bulamayacak duruma düşeceğiz. Anne ve babalar çocuklarını sanata yöneltip, kollarına bir bilezik taktırmalı. Çıraklık Mesleki Eğitim Merkezleri için yeni bir çalışma projesi artık şart olmuştur" diye konuştu.

Malatya Ağaç Sanatkarları Odası'nın Ali Evren başkanlığındaki yönetim kuruluna ise Bedri Çağlar, Muzaffer Dinçer, Hamit Yılmaz, Vahap Duman, Mehmet Kavuk ve Fatih Karaca seçildi. Denetim kuruluna da Mehmet Özdemir, Şahin Güzel ve Nurettin Bozdemir getirildi.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne bağlı meslek odalarının seçimleri sürerken, halen birlik başkanı olan Şevket Keskin de, geçtiğimiz haftalarda Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanlığı görevine yeniden seçilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız