SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Evren ve Şahinkaya'ya Müebbet

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:45:30
Evren ve Şahinkaya'ya Müebbet
A- A+ PAYLAŞ

12 Eylül davasında 7. Cumhurbaşkanı ve dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren ile Hava Kuvvetleri Komutanı Tahsin Şahinkaya müebbet hapis cezasına çaptırıldı. 

7. Cumhurbaşkanı ve dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren ile Hava Kuvvetleri Komutanı Tahsin Şahinkaya’nın sanık olarak yargılandığı 12 Eylül davası, Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 22. duruşması saat 10.00’de görülmeye başladı. Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır duruşmayı takip edenler arasında yerini aldı. Ankara GATA’da bulunan Kenan Evren ile İstanbul GATA’da bulunan Tahsin Şahinkaya’nın görüntüleri SEGBİS sistemiyle salondaki televizyon ekranına yansıtıldı. Mahkeme heyetinin karar alarak duruşma salonunun güvenliğini sağlayan Çevik Kuvvet ekipleri dışarıya çıkarıldı. Bu karara salonda bulunan dinleyiciler alkışlayarak destek verdi. Ankara 12. Ağır Ceza Mahkeme’nde görülen dava 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne alınmasından dolayı tekrar Cumhuriyet Savcısı tarafından mütalaa okunmasına karar verildi. Davanın, Cumhuriyet Savcısı, esas hakkında görüşünü okuması sırasında Kenan Evren’in hasatlığından dolayı pansuman yapılması için kısa süreliğine görüntü kapatıldı.

Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, Evren ve Şahinkaya'nın, TCK'nın "Devlet kuvvetleri aleyhine cürümler" başlıklı 146. maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmalarını” talep etti. Mahkeme heyeti, Cumhuriyet Savcısı’nın mütalaasının okunmasın tamamlanmasından sonra kabul edip edilmediği yönündeki sorusuna müdahil avukatları kısmen mütalaaya katıldıklarını belirttiler. 170 ton altın çalındığını belirten avukat hırsızlığın yapıldığını bunun da beyanın geçirilmesini istedi.

Sanık avukatının savunma yaptığı sırada dinleyicilerinden birinden tepki gelince mahkeme başkanı duruşma salonundan dışarıya çıkarılmasını istedi. Sanık avukatı savunmasında 12 Eylül davasının yok sayılmasını, darbe girişiminin ve herhangi bir suçun olmadığını ifade etti. Mahkeme heyeti, Cumhuriyet Savcısının mütalaasına sorulması üzerine Kenan Evren, “avukatın savunmasına aynen iştirak ediyorum” dedi.

Mahkeme heyetinin, aynı soru sorması üzerine Tahsin Şahinkaya, “Bundan önceki savunmamı tekrar etmekle birlikte avukatın savunmasına aynen katılıyorum başka söyleyeceğim husus yoktur” dedi.

Mahkeme heyeti, 12 Eylül davasında Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın, 765 sayılı TCK’nın ‘Devlet kuvvetleri aleyhine cürümler’ başlıklı 146. maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına, iyi hal durumundan dolayı cezanın müebbet hapis cezasına çevrilmesine karar verildiğini açıkladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız