SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Evren'e Destek, MHP'ye Tepki!..

A- A+ PAYLAŞ

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, Kenan Evren'e destek verirken, MHP'yi de eleştirerek, "Biz milliyetçiliğimizin zekatını versek, bu lafı söyleyenler 30 sene idare ederler. Otursunlar oturdukları yerde.." dedi.

Memleketi Elazığ'da inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere uçakla Malatya'ya gelen Ağar, havaalanında basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Ağar, "Bizim istediğimiz gibi, 2006 yılı sonunda bir seçime gidilebilseydi, Türkiye bugün yeni ve diri bir hükümetle çok önemli bir güçle yoluna devam ediyor olacaktı. Türkiye'ye zaman kaybettirilmiştir" dedi.

"Ova da siyaset" çağrısı tartışmalarıyla ilgili bir soruyu yanıtlayan Ağar, "Bizim ne dediğimizi millet anlamıştır. Bizim istediğimiz terörsüz bir Türkiye'dir, silahsız bir Türkiye'dir. Güçlü bir Türkiye'dir. Türkiye'de siyasetin nasıl yapılacağı da bellidir. Türkiye'de etnik temele dayalı, ayrılıkçılık üzerine kimse siyaset yapamaz. Türkiye'de dini hassasiyetler üzerine de kimse siyaset yapamaz. Türkiye'nin gerçekleri üzerine siyaset yapılacaktır. Türkiye'nin birlikteliği, bütünlüğü korunarak siyaset yapılacaktır. Ucuz siyasete milletin karnı toktur. Ekonomiyle, kalkınmayla, gelişmeyle, tarımla, KOBİ'lerle, eğitimle, sağlıkla ilgili söyleyecek hiçbir sözü olmayanlar bir takım hassasiyetlerin arkasına sığınmasınlar. Biz milliyetçiliğimizin zekatını versek, bu lafı söyleyenler 30 sene idare ederler. Otursunlar oturdukları yerde.." ifadelerini kullandı.

Kenan Evren'in ifadeleriyle ilgili olarak Ağar, "Orada söylenen sözlerle, yorumlananlar arasında büyük bir fark var. Söylenmemiş sözler, söylenmiş gibi görünerek bunun üzerinde siyaset yapılmaya çalışılmaktadır. Yanlış olan bunlardır. Orada söylediği, 'Ekonomik yetkilere haiz olan bölge valiliği sistemi gelsin' Bunda bir şey yok ki. Bir avuç suda fırtına koparılıyor. Ortada bir şey yok" şeklinde konuştu.

Ağar, daha sonra beraberindeki partililerle karayoluyla Elazığ'a hareket etti. Ağar'ın Elazığ ziyaretinin ardından Diyarbakır'a geçeceği belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız