SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Evren'in Dizinin Dibindeydiler"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:34:37
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “CHP ‘darbeci’ diyorlar. 12 Eylül’de CHP’li ailelerin çocuklarının işten atıldığını, işkence gördüğünü, idam edildiğini biliyoruz. Peki bize ‘darbeci’ diyen Davutoğlu o dönem neredeydi , Erdoğan ne yapıyordu? AKP’liler Kenan Evren’in dizinin dibinde oturuyorlardı.”dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Doğanşehir İlçesinde ziyaretler gerçekleştirdi. İl Başkanı Enver Kiraz, belediye meclis üyeleri, il ve ilçe yöneticileriyle birlikte Doğanşehir merkez, Polat ve Topraktepe mahallelerini ziyaret eden Ağbaba, vatandaşların sorunlarını dinledi.

Ağbaba’ya sıkıntılarını aktaran vatandaşlar, Polat’ta 100 yıllık belediyelerinin kapandığını, bu kapanmanın ardından hiçbir hizmet alamadıklarını kaydettiler. Belediye binasında bir sandalye bile bırakmadıklarını kaydeden Polatlılar, sıkıntılarını Ağbaba’ya ilettiler. 

Beldelerin kapanmasına karşı çıktıklarını ifade eden Ağbaba, “Ancak Polatlılar da sonucu çok göremediler. Belediyelerinin kapanmasını isteyenlere oy verdiler. Şimdi beklenen sorunlar teker teker ortaya çıkmaya başladı.Polat’ın merasından, hayvancılığına, sulama ve içme suyu sorunlarını mecliste gündeme getiriyoruz.” şeklinde konuştu.

“Günlerdir VIP torpil  listeleri açıklıyoruz. Polat’ta AKP’ye, MHP’ye, CHP’ye oy veren fakir fukaranın çocuğu işe alınmıyor. AKP’li bakanların, milletvekillerinin çocukları KPSS’ye girmeden, sınavsız bir şekilde memur yapıyorlar” diyen Ağbaba, “ Sizin çocuklarının kurslara gidiyor, yüksek puan alıyorlar ama yine de atanamıyorlar. Dünya ortalamasının üzerinde genç işsizimiz var. AKP’ye oy veren işsizler de iş bulamıyor. İş bulmanın koşulu AKP’nin üst düzey yöneticilerinin yakını olmaktan geçiyor.” İfadelerini kullandı.

Polat’ın ardından CHP Doğanşehir İlçe Örgütünde bir araya gelen kalabalık grupla buluşan Ağbaba, burada ülke gündemini değerlendirdi. CHP Doğanşehir İlçe Başkanı Ali Uçar ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Doğanşehir’de çalışmalara aralıksız devam ettiklerini kaydetti.CHP İl Başkanı Enver Kiraz ise seçimlere 4 ay kaldığını, ülkenin içinde bulunduğu durumdan kurtulmasının tek çaresinin CHP iktidarı olduğunu ifade etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, yaptığı konuşmada , CHP’yle Cemaat arasında ilişki kurmak isteyenleri sert sözlerle eleştirdi.Bu cümleleri kullananların yalancı , ikiyüzlü ve riyakar olduklarını ifade eden Ağbaba, “Düne kadar Amerika’ya gidip Fetullah Gülen’in eteğini öpenler, onun dizinin dibinde oturanlar şimdi bizi cemaatle işbirliği yapmakla suçluyorlar.İnsanda utanma olur. İlhan Cihaner’den, Mustafa Balbay’dan, Mehmet Haberal’dan utanır insan.” dedi.

Ağbaba, konuşmasının devamında “ AKP’nin  en iyi becerdiği şey yalan. CHP ‘darbeci’ diyorlar. 12 Eylül’de CHP’li ailelerin çocuklarının işten atıldığını, işkence gördüğünü, idam edildiğini biliyoruz. CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit cezaevine girdiğini biliyoruz.Peki bize ‘darbeci’ diyen Davutoğlu o dönem neredeydi , Erdoğan ne yapıyordu? 12 Eylülde bir tek yargılanan AKP’linin yakını var mı? AKP’liler Kenan Evren’in dizinin dibinde oturuyorlardı. Bütün solcular cezaevine girdi. 27 Mayıs’ta, CHP İktidar olacakken darbe yapıldı. Onların bir tek yakınına bir şey olmadı.28 Şubatta mağdur edildik diyorlar? Sincan’a tanklar geçiyordu.Tankın üzerine çıktılar da biz mi engel olduk?”dedi.

 “Biz 5 yıl önce ne diyorsak şimdi aynı şeyi söylüyoruz. 5 yıl önce Ergenekon, Balyoz, Oda TV ,KCK davalarına siyasi davalardır diyorduk, bugün de aynı şeyleri söylüyoruz.”ifadelerini kullanan Ağbaba, “Biz hukuku savunuyoruz. Hiç kimseye inandığı şeylerden dolayı,  baskı yapılmamalı.Cemaatçi diye işadamına baskı yapılmamalı. Cemaatçi diye insanlar sürgün edilmemeli. Suçu varsa yargılanmalı. Ama insanlar etnik kimliğinden dolayı, mezhebinden dolayı, inancından dolayı mağdur edilmemeli. Bu hukuk eliyle yapılmamalı.” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba,konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “AKP’nin getirmeye çalıştığı iç güvenlik paketi, Türkiye’de zaten az olan demokrasiyi yok edecek. Biz hep beraber buna karşı çıkacağız. Laik, Demokratik Cumhuriyeti savunacağız. Bölgemizdeki şiddet olayları Türkiye’de yaşanmıyorsa, bunu Laik Demokratik  Cumhuriyeti’ne borçluyuz. Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. Laik Demokratik Cumhuriyet olmasaydı, bugün ülkemiz bölünmüş olurdu, Suriye, Irak, Mısır, Libya gibi olacaktık.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız