SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Evrensel Barışa Doğru"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:57:46
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları gösterisi coşkuyla gerçekleştirildi. 

İnsanların sevgi ve diyalog atmosferinde bir araya getirilmesi amacıyla "Evrensel Barışa Doğru" sloganıyla gerçekleştirilen program kapsamında 25 ülkeden 60 öğrenci, Malatya ayağındaki etkinliğe katıldı.

İnönü Stadı’nda gerçekleştirilen etkinliğe Vali Vasip Şahin, AKP Malatya milletvekilleri Öznur Çalık, Mustafa Şahin ve Cemal Akın, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın’ın yanı sıra siyasi partilerin temsilcileri, akademisyenler, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, oda ve dernek başkanları ile vatandaşlar katıldı. Öğrenciler, söyledikleri birbirinden güzel şiir, türküler ve halk oyunları gösterileri ile izleyenleri büyüledi. Stadı dolduran binlerce kişi kimi zaman türkülerle halay çekti, kimi zaman ise şarkılara eşlik etti. Gecenin en büyük ilgisini ise Tanzanya'dan gelen öğrencilerin gösterisi çekti. "Tanzanya'nın Yolları" adlı şarkıyla danslarını sergileyen öğrenciler, izleyicilerden büyük alkış aldı. 

Gecede ayrıca etkinliğe destek veren sponsorlara plaket takdim edildi.

BELEDİYEDEN YEMEK..

Bu arada  11.si düzenlenen Türkçe Olimpiyatlarının Malatya ayağına katılmak üzere Malatya'ya gelen konuklara Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Gündüzbey Kaptaj Tesislerinde bir yemek verdi.

Yemeğe  Vali Vasip Şahin, AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, H.Cemal Akın, Mustafa Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AkP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, başkan yardımcısı Selim Pilten, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile yabancı konuklar katıldı.

Malatya Belediyesi Hizmet Binası önünde Emniyet Müdürlüğünün kurduğu çocuk mehter takımı tarafından karşılanan konuklar buradan kaptaj tesislerine götürüldüler.

Dünya barışına katkı sağlayacak gençleri Malatya’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Dünya barışının sürmesi ve kültürlerin kaynaşması açısından düzenlenen bu organizasyon çok anlamlı” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, gelen yabancı konuklara gül hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız