SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Evrensel Bir Üniversite Oldu"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:16:00
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi 2014-2015 akademik yıl açılış töreni, Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Törende, 1975 yılında kurulan ve bu yıl 40. kuruluş yıldönümünü kutlayan İnönü Üniversitesi’nin hayata geçirdiği 40 projenin de açılışı gerçekleştirildi. 

Törende,  müteahhitlik, emlak, enerji sektöründeki başarılı çalışmaları ve eğitime verdiği katkılar nedeniyle Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Malatyalı İş Adamı Erman Ilıcak’a İnönü Üniversitesi Senatosu tarafından “Fahri Doktora’ unvanı verildi ve Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik tarafından cübbe giydirildi. Hekimhan Meslek Yüksek Okulu binalarının yapımına büyük katkı sağlayan Malatyalı işadamı Mehmet Emin Sungur’a da şükran plaketi sunuldu. 

Törene bir kutlama telgrafı gönderen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İnönü Üniversitesi akademik personeli ve öğrencilerinin yeni ders yılını kutladı. 

Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik’in ev sahipliğindeki 2014-2015 Akademik Yıl Açılış Törenine, Vali Süleyman Kamçı, AKP Milletvekilleri Mücahit Fındıklı ve Ömer Faruk Öz, 2. Ordu Kur. Bşk ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman, Fahri Doktora Unvanı verilen Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Malatyalı İş Adamı Erman Ilıcak, Hekimhan Meslek Yüksek Okulu’nun yapımına büyük katkı sağlayan İşadamı Mehmet Emin Sungur, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, fakülte dekanları, yüksekokul müdürleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. 

Rektör Çelik: Evrensel bir üniversite haline geldi

Akademik yıl açılış konuşmasını yapan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, İnönü Üniversitesi’nin yerel değerleri gözardı etmeyen, ancak yerelleşmeyen, evrensel üniversite algısını benimsemiş bir üniversite olduğuna vurgu yaptı. Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, İnönü Üniversitesi’nin akademik özgürlüklerden ödün vermeyen, her türlü farklılığı zenginlik olarak gören, ideolojik değil, idealist bir üniversite haline geldiğini söyledi. 

Türkiye’nin bölgesel ve küresel bir güç olma hedeflerini gerçekleştirmesi için ülkedeki üniversitelerin  de rol üstelenmesi gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Cemil Çelik, “Bunu da elle tutulur bilim ve teknoloji üreterek katkı sağlaması gerekmektedir. Ancak bugünkü üniversite anlayışımızın ve yönetme tarzımızın değişmesi gerekiyor. Ben, üniversiteler olarak hızımızı beğenmiyorum. Her yönüyle birbirinin aynı üniversiteler olmak yerine her birinin hiç olmazsa belli alanda öne çıkmış üniversite olması gerekiyor” dedi. 

AKP'li Öz,  CHP’li Merhum Aslanoğlu’nu andı 

Törende konuşan Ak Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz de, her görüşten farklı insanların bulunduğu üniversitelerin, ülkenin gelişimine ayna tutan kurumların başında geldiğini söyledi.  Milletvekili Öz “Siyasi görüşü ne olursa olsun en önemlisi okumaktır.  Okuduğumuzu yaşamak, okuduğumuzla bu millete katkı sağlamaktır. Rahmetli Milletvekilimiz Mevlüt Aslanoğlu ile ayrı siyasi görüşlere ve partilere mensuptuk ama ortak noktamız olan Malatya söz konusu olunca bütün farklılıklarımızı bir kenara bıraktık.  Rahmetlinin üniversiteye katkısı çoktu. Ben de üniversiteli gençlerimize bu anlayışla hareket etmelerini öneriyorum” diye konuştu. 

Vali Süleyman Kamçı ise, Malatya’nın gelişmişlik düzeyinin temel taşlarından birisi olan İnönü Üniversitesine özel önem verilmesi gerektiğini belirtti. 

Törende konuşan ve İnönü Üniversitesi Senatosu tarafından ‘Fahri Doktora’ unvanı verilen Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak ise,  kendisine bu unvanı layık gören Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik başkanlığındaki İnönü Üniversitesi Senatosu’na teşekkür etti.  Öğrencilere seslenen Erman Ilıcak dünyada ve bölgemizde siyasal anlamda yeni bir yapılanmanın ortaya çıktığını, bunun yeni ekonomik yapılanmaları da beraberinde getireceğini belirterek “Eskiden fabrika sahibi olan, sermaye sahibi olan kraldı. Malını istediği fiyata satıyordu. Şimdi kim kral? Şimdi müşteriler kral.  Sektördeki fırsatlarda kimler yararlanacak? Bilgiye önem veren, bilgiyi üreten şirketler yararlanacak.  Yeni kurulan şirketler bilgiye önem veriyor” dedi. 

Ilıcak ayrıca Malatyalı iş adamları olarak her zaman İnönü Üniversitesi’nin yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Akademik Açılış Yıl Törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile bazı bakan ve siyasiler kutlama telgrafı gönderdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2023 hedeflerinde bize rehberlik edecek olan en önemli kurumlar üniversitelerimizdir

İnönü Üniversitesi’nin Akademik Yıl Açılış törenine kutlama mesajı gönderen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşma sürecinde, ülkeye rehberlik edecek en önemli aktörlerin başında geldiğini söyledi. Bilgiyi değere dönüştüren üniversitelerin bu şuurla Yeni Türkiye Vizyonu istikametinde ülkeye hizmetlerini sürdüreceklerine inandığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan “2014-2015 Akademik yılının üniversitelerimiz, ülkemiz, aziz milletimiz gurur ve güven kaynağımız, sevgili gençlerimiz için hayırlı olmasını diliyorum.Yeni eğitim öğrenim yılında başta öğrencilerimiz ve akademik personel olmak üzere üniversitemizin tüm personeline başarılar diliyor, sizleri ve değerli konuklarınızı en kalbi duygularımla selamlıyorum” ifadelerine yer verdi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunmasının ardından İnönü Üniversitesi Akademik Müzik Topluğu tarafından mini bir müzik dinletisi sunuldu. 

Rektör Cemil Çelik: 40 yaş kültürümüzde önemli bir safha

Akademik Açılış Yıl töreninde açılış konuşmasını yapan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, İnönü Üniversitesi’nin 40’ncı yaşını kutladığını belirterek “Sözlerime, üniversitemizin bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese şükran duygularımı ifade ederek başlamak istiyorum. Ebedi âleme göçenlere de rahmet diliyorum. İnsan hayatında 40 yaş, bildiğiniz gibi, önemli ve anlamlı bir safhanın başlangıcı olarak kabul edilir. Özellikle de bizim kültür ve medeniyetimizde bu böyledir. 40 yaş, insanın kemâlât yaşıdır; hem bedenen hem de ruhen olgunluğu ve oturmuşluğu ifade eder. Bu tanımlamayı, 1975 yılında kurulmuş olan üniversitemiz için de kullanmak istiyorum. Bugün 40’ncı yaşımızda 40 projeyi de hayata geçirdiğimizi ifade etmek istiyorum. İnönü Üniversitesi, Türkiye üniversiteleri arasında birçok alanda başarılarıyla öne çıkmış, saygınlığını her geçen gün biraz daha artırmış; altyapısı tamamlanmış, öğrenci sayısı 40 bine yaklaşmış, dünyanın birçok ülkesinden 800’ün üzerinde yabancı uyruklu öğrencisi bulunan, 1.600 öğretim elamanından 30’unun yabancı uyruklulardan oluştuğu, birçok uluslararası üniversite ile bilim alanında işbirliği olan, sadece ülkemizde değil, artık dünyada da adından söz ettirmeye başlayan bir üniversite hüviyeti kazanmıştır” dedi. 

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik’in açılış konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

“Yerel değerlere önem veren ancak yerelleşmeyen üniversiteyiz”

“İnönü Üniversitesi, yerel değerleri göz ardı etmeyen ancak yerelleşmeyen, evrensel üniversite algısını benimsemiş, akademik özgürlüklerden ödün vermeyen ve her türlü farklılığı zenginlik olarak gören üniversite anlayışını şiar edinmiş, ideolojik bağnazlıkları değil, idealist üniversite olmayı benimseyen bir üniversitedir. 

İnönü Üniversitesi, akademik örgütlenmesini büyük oranda tamamlamış bir üniversitedir. Bugün üniversitemizde; lisans eğitimi veren 13 fakülte ile Devlet Konservatuarı’nın da aralarında bulunduğu 5 yüksekokul, lisansüstü master-doktora eğitimi veren ve öğrenci sayısı 3.000’in üzerinde olan 5 enstitü, ön lisans eğitimi veren 12 meslek yüksekokulu, dünyanın ikinci büyük karaciğer nakil merkezi Turgut Özal Tıp Merkezimizin de içinde bulunduğu 23 Araştırma ve Uygulama Merkezi var. Yüksekokullarımızdan biri olan ve bu yıl kuruluşu tamamlanmış olan Havacılık Yüksekokulumuza, önümüzdeki yıldan itibaren öğrenci alacağımızı da buradan duyurmak istiyorum.”

“Devletimize ve hükümetimize teşekkür ediyorum”

“Bütün bu yapılanların toplam maliyeti 240 milyon TL’dir. Bunun 158 milyonu devlet desteği, 64 milyonu Üniversitemizin öz gelirleri, 10 milyonu bağış ve 8 milyonu da diğer kurumların katkısından oluşuyor.

İnönü Üniversitesi, sadece devletten destek bekleyen değil, öz gelirleri ile de yatırımlar yapan ve aynı zamanda duyarlı/hayırsever insanlarımızın maddi anlamda destek sağladığı bir üniversite hâline geldi. Hayırseverlerimizin son altı yıl içerisinde üniversitemize yaptıkları katkı 50 milyon TL’na yaklaşmış bulunuyor. Huzurunuzda kendilerine teşekkür etmek istiyorum. Asıl büyük teşekkürü de, devletimize ve hükümetimize yapmak istiyorum. Bundan 10-15 yıl önce, bu kadar yüksek oranda bir yatırım desteğinin hükümet tarafından verileceğini söyleselerdi, inanın ki, ben de dâhil hiçbir akademisyen buna inanmazdı.”

“Üniversiteler yeniden yapılandırılmazsa, büyük devlet olma misyonumuzu yerine getirmede yetersiz kalacağız”

“Türkiye’nin önce bölgesel, sonra küresel güç olma hedeflerinin gerçekleşmesi yolunda, ülke üniversitelerinin de rol üstlenmesi, daha fazla gelişme göstererek, elle tutulur bilim ve teknoloji üreterek katkı sağlaması gerekmektedir. Ancak bunun için üniversite anlayışımızın ve yönetme tarzımızın da ilerleme kaydetmesi gerekiyor.  Ben açıkça ifade ediyorum ki, bu hızımızı beğenmiyorum. Her yönüyle birbirinin aynı olan üniversiteler olmak yerine, her birinin hiç olmazsa belli bir alanda öne çıktığı üniversiteler olmalıyız. Umuyorum ki, gecikmiş olmamıza rağmen, Türkiye ve dünya gerçeklerini de göz ardı etmeden, üniversitelerimizi bir an önce ülkenin ihtiyacı olan bilim ve teknoloji üretmesine konumlandırılarak yeniden yapılandırılmalıdır. Yoksa bugünkü mevcut yönetim tarzıyla dünyada büyük devlet olma misyonumuzu yerine getirmede yetersiz kalacağız.” 

Erman Ilıcak’a Fahri Doktora unvanı

“Bugün sizlerle iki mutluluğu daha paylaşacağız. Bunlardan birincisi, üniversitemiz senatosunun oybirliği ile aldığı karara binaen, değerli iş ve proje insanı, model/örnek insan, hemşerimiz Sayın Erman Ilıcak’a “Fahri Doktora Belgesi” vermemiz, diğeri ise Hekimhan Meslek Yüksek Okulumuzun yapılmasını sağlayan değerli büyüğümüz Sayın Mehmet Emin Sungur Bey’e “Şükran Plâketi” takdim edecek olmamızdır. Her ikisini de tebrik ediyor ve İnönü Üniversitesi yönetimi olarak saygıyla selamlıyorum. Ayrıca Sayın Ilıcak’ın kurucusu olduğu Rönesans Vakfına da yaklaşık 450 öğrencimize verdiği burs desteğinden dolayı teşekkür ediyorum.”

Atatürk, İnönü ve Özal’ı andı

Toplumun gelişmesi ve ilerlemesi yolunda üzerlerine düşeni yapmaya, huzur ve barış içerisinde daha nice güzellikleri hayata geçirmeye devam edeceklerini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, konuşmasının sonunda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, gazi ve şehitler ile üniversiteye emeği geçenleri andı. İsmet İnönü için “Adını taşıdığı üniversitede yönetici olmakla iftihar ettiğim’ ifadesini kullanan Rektör Cemil Çelik, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: “Sözlerimi tamamlarken, Gâzi Mustafa Kemal ve aziz şehitlerimiz başta olmak üzere, adını taşımakla iftihar ettiğim, İsmet İnönü’yü, bize devasa bir tıp merkezi kazandıran rahmetli Turgut Özal'ı ve ahirete intikal etmiş tüm büyüklerimizi rahmetle anıyor; siz saygıdeğer konuklarımızı, akademik ve idari personelimiz ile sevgili öğrencilerimizi saygıyla selamlıyorum.”

Ömer Faruk Öz: Üniversite ile olan ilişkilerimiz Sayın Başbakanımız Davutoğlu önderliğinde devam edecektir

İnönü Üniversitesi’nin akademik açılışında konuşan isimlerden biri de AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz’dü.  Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlık yaptığı süre içinde İnönü Üniversitesi ile yakın ilişkiler içinde olduklarını hatırlatan Milletvekili Ömer Faruk Öz, “Sizlerden biri olan, bir akademisyen olan Sayın Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu döneminde de hükümet ile İnönü Üniversitesi arasındaki kurumsal ilişkiler aynı yakınlıkta devam edecektir. Hükümet olarak İnönü Üniversitesine bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da desteğimiz sürecektir” dedi.

Konuşmasında akademik personelin özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik müjde de veren Milletvekili Öz “TBMM’de Sayın Başbakanımızın da bir akademisyen olması nedeniyle verdiği talimat doğrultusunda akademik personelin özlük haklarıyla ilgili komisyondan karar geçti. Gecikmiş bir karar biliyoruz ama geç de olsa bu kararın geçmesi hepimizi sevindirdi. Akademisyenler, maaşlarının düşük olması nedeniyle belediyelere, özel idarelere geçmek istiyorlardı. Ancak komisyondan geçen bu kararla birlikte ilk etapta yüzde 25’lik bir zam öngörülüyor.  Önümüzdeki yıldan itibaren performans ile birlikte bu oran yüzde 40’a varacaktır” dedi.

Merhum Aslanoğlu’nu örnek verdi

Her siyasi görüşten insanların yer aldığı üniversitelerin, ülkenin gelişimine ayna tutan kurumların başında geldiğini kaydeden Öz,  “Herkesin siyasi görüşü, ideolojisi, düşüncesi ne olursa olsun, hepimizin ortak noktası vatana hizmettir. Vatana hizmet söz konusu ise farklılıklarımız da zenginliğimizdir” diye konuştu.  Konuyu merhum Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ile olan diyalogları üzerinden örneklendiren Milletvekili Ömer Faruk Öz, “Rahmetli Milletvekilimiz Mevlüt Aslanoğlu ile ayrı siyasi görüşlere ve partilere mensuptuk ama ortak noktamız olan Malatya söz konusu olunca bütün farklılıklarımızı bir kenara bıraktık.   Mevlüt Ağabey, İnönü Üniversitesi için çok çaba gösterdi. Çok gayret sarfetti. Ben de üniversiteli gençlerimize bu anlayışla hareket etmelerini öneriyorum” diye konuştu. 

Malatyalı hayırsever iş adamlarına da bütün katkıları için teşekkür eden Ömer Faruk Öz, yeni öğretim yılının hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu. 

“Malatya olarak üniversitemize özel önem vermemiz gerekiyor”

Kısa bir süre önce Malatya’da göreve başlayan Vali Süleyman Kamçı ise üniversitelerin, bilginin üretilip işlendiği, ‘Kente ışık saçan kurumlar’ olduğuna işaret etti.  İnönü Üniversitesi’nin 40 yıldır Malatya’nın sosyal ve kültürel yaşamına değer kazandıran bir kurum olarak varlığını sürdürdüğünü belirten Vali Süleyman Kamçı daha sonra şunları söyledi: “İlimizin gelişmişlik düzeyinin temel taşlarından biri olan İnönü Üniversitemize, Malatya kamuoyu olarak özel önem vermemiz gerekmektedir. Büyükşehir Belediyesi, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve esnaflarımız ve halkımız üniversitemizle et ve tırnak misali bir arada olmalı, destek vermeli, destek almalıdır. Zira verilen desteğin karşılığında maddiyatla ölçülmeyecek kazançlarımız olacaktır.”

 HZ. Ali’nin “İlim servetten üstündür, çünkü serveti sen korursun, oysa ilim seni korur” sözünü örnek veren Vali Süleyman Kamçı, öğrencilere de şu sözlerle seslendi: “Ülkemizin saygın üniversitelerinden birinde öğrenci olmanın gururunu taşıyarak öğretim görmenizi diliyorum. Aldığınız eğitimle, tavır ve davranışlarınızla ilimize değer kazandırmalısınız. Sorunlarınızın çözümünde valiliğimiz her zaman sizlerin yanında olacaktır. Sizlerin mutsuzluğu ve huzursuzluğu bizlerin de, ailelerinizin de huzursuzluğu ve mutsuzluğu demektir.  Olumsuz düşüncelere kapılmadan eğitiminizi tamamlayarak çalışmalı ve kendinizi ülkenize faydalı birer birey olarak yetiştirmelisiniz. Başta Rektörümüz Sayın Cemil Çelik olmak üzere bütün akademisyenlerimize, öğrenci ve idari personelimize sağlık dolu bir eğitim yılı diliyorum.” 

Vali Süleyman Kamçı, konuşmasında üniversiteye katkı sunan Malatyalı hayırsever iş adamlarına da teşekkür etti. 

Ilıcak’a Fahri Doktora, Sungur’a Şükran Plaketi

Açılış konuşmalarının ardından Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik tarafından,  İnönü Üniversitesi Senatosu’nun müteahhitlik, emlak, enerji sektöründeki başarılı çalışmaları ve eğitime verdiği katkılar nedeniyle “Fahri Doktora” unvanı verdiği Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Malatyalı İş Adamı Erman Ilıcak’a cübbe giydirildi.  Hekimhan Meslek Yüksek Okulu’nun yapımına büyük katkılar sağlayan İşadamı Mehmet Emin Sungur’a ‘Şükran Plaketi’ sunuldu. 

Fahri Doktora ve Şükran Plaketinin sunulmasının ardından Sungur ve Ilıcak kısa birer teşekkür konuşması yaptılar.

Sungur: İnönü Üniversitesi’nin kurulması için kanun teklifi verenlerden birisi de benim

Hekimhan Meslek Yüksek Okulu’nun yapılmasında büyük katkıları olan İşadamı Mehmet Emin Sungur, üniversitenin gelişmesinde büyük çaba sarfeden İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ve ekibine teşekkür etti.  Merhum Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ve Ömer Faruk Öz’e de ayrıca teşekkür eden İşadamı Mehmet Emin Sungur “Keşke iyi bir iş adamı olsaydım ama inanın sizlerden birisiyim. Rektörümüzün büyük desteği, büyük katkısını arz etmek istiyorum.  Rahmetli Mevlüt Aslanoğlu ve Ömer Faruk Bey’in de büyük desteği oldu. Onlar da meclis ve hükümet kanadından büyük destek sağladı” dedi.

“İsmet Paşa’mız vefat edince…”

İnönü Üniversitesi’nin kurulması için kanun teklifi veren 6 kişiden birisinin de kendisi olduğunu hatırlatan Mehmet Emin Sungur, şöyle konuştu:  “Kırık yılı öncesinde Rahmetli İsmet Paşamız vefat edince Malatya’da İnönü Üniversitesi kurulsun diye kanun teklifi veren 6 milletvekilinden birisi de benim.  Bugün üniversitenin bu denli gelişmesinde emeği geçen herkese ve Rektörümüz Cemil Çelik  Bey’e teşekkür ediyorum. ” 

Ilıcak: 4 bin kişilik yurt yaptıracağız

İnönü Üniversitesi Senatosu tarafından fahri doktora unvanı verilen Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Malatyalı İşadamı Erman Ilıcak ise,  Cemil Çelik döneminde İnönü Üniversitesi ile yakın ilişkiler kurduğunu belirtti ve bundan dolayı Rektör Cemil Çelik’e müteşekkir olduğunu söyledi. 

Malatya’ya ve İnönü Üniversitesi’ne ellerinden geldiği kadar katkı sunmaya devam edeceklerini ifade eden Ilıcak, Malatya Girişim Grubu’ndaki ortaklarıyla özel sektör- devlet işbirliği çerçevesinde 4 bin kişilik yurt yaptırmayı planladıklarını söyledi. Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak “Henüz hayalimizde olan bir proje. Kredi Yurtlar Kurumu ile görüşmelerimiz başladı ve sürüyor.  Arsamızı temin ettik. 4 bin yatak kapasiteli, spor sahaları ve kütüphanesi olan modern bir yurt binası yaptırmak istiyoruz.  Gerek Malatya’nın gerekse İnönü Üniversitesi’nin yapılabilecek olan güzel projelerine açığız. Hepsine gücümüzün yettiği oranda katkı sunmak istiyoruz” dedi. 

“Sanayi projelerini göremedim”

İnönü Üniversitesi’nin alt yapı bakımından önemli oranda geliştiğini, bunun yanı sıra bilimsel anlamda TÜBİTAK’tan 40 ayrı projeye destek almasının da sevindirici olduğunu kaydeden Erman Ilıcak, “TÜBİTAK projeleri arasında sanayi projelerini göremedim. Sanayiciler olarak biz de bundan ders çıkarmalıyız” dedi. 

Öğrencilere de yeni akademik yılda başarılar dileyen Erman Ilıcak, gerek dünya genelinde gerekse Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada yaşanan siyasi gelişmelerin yeni bir dünya düzeni yaratacağını, bunun yeni bir ekonomik düzeni de beraberinde getireceğine dikkat çekerek şöyle konuştu: “ İkinci Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü nur içinde yatsın.  Kıbrıs’a harekât kararı alındığında, dönemin ABD Başkanı’nın bu harekata karşı çıkan mektubuna karşılık, Rahmetli İnönü, ‘Dünya yeniden kurulur ve Türkiye orada yerini alır’ demiş. Ekonomik anlamda da dünyanın düzeni değişiyor. Türkiye’nin bu düzende yerini alması için bilgiyi üretmeye ihtiyaç var.  Özellikle gençlere söylüyorum.  Eskiden geleneksel kaynaklar vardı.  Toprak, su gibi. Şimdi bu hammaddeler büyük oranda önemini kaybetti. Eskiden fabrika sahibi olan, sermaye sahibi olan kraldı. Malını istediği fiyata satıyordu. Şimdi kim kral? Şimdi müşteriler kral.  Sektördeki fırsatlarda kimler yararlanacak? Bilgiye önem veren, bilgiyi üreten şirketler yararlanacak.  Yeni kurulan şirketler bilgiye önem veriyor. Bilgiyi üretmek gerekiyor.”

Açılış kurdelası kesildi

Konuşmaların ardından İnönü Üniversitesi’nin 40. Kuruluş yılında hayata geçirdiği 40 projenin sinevizyon görüntüleri yayınlandı. Sinevizyon gösteriminin izlenmesinden sonra ise 40 proje için sembolik açılış töreni yapıldı ve törene katılanlar tarafından kurdela kesildi. 

HABER: Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

FOTO: Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız