SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Extacy Tacirlerine Gözaltı

A- A+ PAYLAŞ

Polis, İstanbul'dan getirdikleri Extacy adlı uyarıcı hapları pazarlayan 3 "taciri" yakaladı.. Bu arada, polisi görerek kaçmaya başlayan şahıs yakalandı ve esrar ele geçirildi.

EXTACY OPERASYONU..
Emniyet Müdürlüğü, gerçekleştirilen iki ayrı hap operasyonu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, gençlerimiz için bir tehdit unsuru olan uyarıcı nitelikli extacy isimli hap ticareti yapan şahıslara yönelik yapılan çalışmalar sonucunda gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda; toplam 468 adet extacy hap yakalanarak, yüzlerce gencin zehirlenmesi önlenmiştir. Yapılan ilk operasyonda;

1- İ.K isimli şahsın, İstanbul ilinden yüklü miktarda uyuşturucu hap temin ettiği, temin etmiş olduğu hapları ilimizde pazarladığı tespit edilmesi üzerine, 15.02.2007 günü, İ.K isimli şahsın ikametinde yapılan aramada 270 (İkiyüzyetmiş) adet Extacy hap ele geçirilmiş, olayla ilgili olarak İ.K. ve B.Ş isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alınmışlardır.

2- K.Ü. isimli şahsın, İstanbul ilinde bulunan şahıslarla irtibatlı olarak, İstanbul ilinden temin etmiş olduğu extacy hapları ilimizde para karşılığında satacağının tespit edilmesi üzerine, 15.02.2007 günü ilimiz terminalinde yakalanan K.Ü isimli şahsın yapılan üst aramasında toplam 198 ( Yüz Doksan sekiz ) adet Extacy marka uyarıcı hap ele geçirilmiştir.Olayla ilgisi olan K.M ve A.Ç isimli şahısların yakalama çalışmalarına devam edilmektedir.

Şahıslar 16.02.2007 günü adli makamlara sevk edilmişlerdir.

Extacy maddesi kaçakçılığına yönelik yapılan operasyonlar göstermektedir ki, uyuşturucu madde tacirlerinin amacı bu maddeyi değişik tuzak ve yöntemler kullanmak suretiyle ilimizde pazarlayarak özellikle gençlerimizi zehirlemektedir. Özellikle yakalanan hapların üzerindeki kalp, yonca gibi değişik logolarla bu maddeler gençlere ilgi çekici olarak gösterilmektedir. Dolayısıyla başta anne-babalar olmak üzere toplumun tüm kesimi bağımlılık yapan bu maddelerin ilimizde dağıtılmadan yakalanması veya gençlerin bu maddeleri kullanmamaları için gerekli önleyici tedbirlerin alınması konusunda sorumludurlar. Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce gerçekleştirilen uyuşturucu madde tacirlerine yönelik yapılan mücadelede Malatya halkımızın desteği son derece önemlidir. Bu tip maddelerin ticaretini yapan kişilerle ilgili bilgisi olanların 155 Polis Hattı veya 0422 322 3112 numaralı telefonlarla irtibat kurmaları geleceğin teminatı olan gençlerimizi kurtarma adına önemli adımlardan birisi olacaktır."

KOVALAMACA SONUCU..
Öte yandan, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, sürekli esrar bulundurduğu yolunda hakkında bilgi edindikleri 31 yaşındaki G.B. adlı şahsın aracını, 16.30 sıralarında Cengiz Topel Caddesi’nde gördü. Bu sırada polisi farkeden G.B.’nin aracıyla kaçmaya başladığı ve yapılan takip sonucu yakalandığı bildirildi.

Takip sırasında araçtan atılan sigara paketi içerisinden çıkan tütünle karıştırılmış 15 gram esrarın yanı sıra G.B.’nin üzerinde 3 plaka esrar bulunduğu bildirildi. Polis araçta bulunan 29 yaşındaki Y.A. adlı şahsı da gözaltına aldı. Y.A. polisteki ifadesinin ardından salıverilirken, G.B.’nin gönderildiği adliyece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı açıklandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız