SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ey Yönetici Aynaya Bak!'

A- A+ PAYLAŞ

CHP milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, "Hayır"cıları ağır sözlerle eleştiren AKP il başkanına tepki gösterdi. Malatya'nın yaşanabilir iller sıralamasında AKP döneminde 23. sıradan 53. sıraya gerilediğini belirten Aslanoğlu, "12 Eylül'de hesaplaşmak nasıl olur göstereceğiz"dedi.

CHP'nin Paşaköşkü Mahallesi'ndeki toplantısına ilişkin olarak partinin yayınladığı haber bülteni şöyle:

"Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Örgütü’nün 12 Eylül referandumunda ‘hayır’ oyu istemek için sürdürdüğü mahalle toplantıları Paşaköşkü Mahallesi’nde devam etti.

Vakıf Park’ta yapılan toplantıya CHP İl Başkanı Veli Ağbaba’nın yanı sıra CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, il yöneticileri, kadın kolları, gençlik kolları ile birlikte bine yakın kişi katıldı. Oldukça coşkulu geçen toplantıda konuşan CHP İl Başkanı Veli Ağbaba, 12 Eylül’de 2 şeyin oylanacağını belirterek, bunlardan ilkinin AKP’nin Malatya’da 8 yıldır yaptığı icraatlar olduğunu vurguladı.

“DEMİRYOLLARI ÜZERİNDE OYUN OYNANIYOR”

Ağbaba, AKP’nin Malatya’da çalışan birçok kurumu kapattığını ve binlerce yeni işsiz yarattığını belirterek, “Malatya’da yine AKP işleyen kurumları kapatmak için bunlar üzerinde oyun oynamakta. Daha önce işleyen bir demiryolumuz, mavi trenimiz varken, bugün demiryollarımızın işlemediğini, mavi trenimizin olmadığını görüyoruz. Tekel’imiz kapatıldı, Sümer’imiz kapatıldı, Şeker Fabrikamız iş yapamaz duruma getirildi” dedi.

MALATYA 23. SIRADAN 53. SIRAYA GERİLEDİ

AKP iktidara gelmeden önce Malatya’nın yaşanabilirlik sıralamasında Türkiye genelinde 23. sırada olduğunu belirten Ağbaba, şu anda ise bu sıranın 53’üncülüğe düştüğünü vurgulayarak, şöyle devam etti: “Türkiye’nin en büyük 15. şehri. Büyükşehir olmaya aday bir şehir, ama yaşanabilirlik sırasında 53. sırada bir şehir. Bunu kim yaptı? AKP yaptı. O zaman 12 Eylül’de ne diyeceğiz? Hayır diyeceğiz.”

“12 EYLÜL’LE HESAPLAŞMAK NASIL OLUR, GÖSTERECEĞİZ”

12 Eylül’ün ürünü olan, 12 Eylül’le palazlanan bir düşüncenin ürünü olan AKP’nin 12 Eylül’le hesaplaşmasının inandırıcı olamayacağını vurgulayan Ağbaba, şöyle konuştu: “Niye inandırıcı değil? Bunlar 12 Eylül’de doğdu, 27 Nisan’da beslendiler. Paşaköşkü’nde bedel ödeyen, Paşaköşkü’nde cezaevine atılan, solcu olduğu için cefa çeken, işkence gören, işinden atılan birçok arkadaşımız var burada. Hiçbir AKP yöneticisi 12 Eylül’de cefa çekmiş olamaz. 12 Eylül’de hep beraber bunların hesabını soracağız. 12 Eylül’le hesaplaşmak nasıl olur göstereceğiz. 12 Eylül’ün izlerini silmek nasıl olur? Onun getirdiği kurumları silerek. 12 Eylül’ün en büyük simgesi olan YÖK’ü kaldırmak gibi. Bu iktidar 2007’de iktidarı alana kadar YÖK’ü kaldıracağız diyordu. Yetkilerinin çok olduğunu eleştiriyordu. Hatta bugün ismini anmaktan gurur duyduğum cumhurbaşkanımız Ahmet Necdet Sezer’in yetkilerinin çok olduğunu eleştiriyordu.

“HİLMİOĞLU BİRİNE KURŞUN MU SIKTI?”

O dönemde hatırlasınız, 2007’de bilim insanlarını eleştiriyordu. Kendisine karşı olan düşüncelerdeki bilim insanlarını eleştiriyordu. Onlardan biri de Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Fatih Hilmioğlu’ydu. Şimdi bunu niye söylüyorum? Cumhurbaşkanlığının yetkisini tartışıyorlar, şimdi ama cumhurbaşkanının yetkilerini almak gibi niyetleri yok. Fatih Hilmioğlu’nu anmışken, Hilmioğlu uzunca yıllar üniversitemize hizmet etti, bir bilim yuvası yaptı ve Türkiye’de örnek bir üniversite olarak karşımıza çıkardı. Şimdi ne için yargılanıyor? Silah mı sıktı birine? Birini mi öldürdü? Hayır. AKP’ye karşı olduğu için yargılanıyor. Buradan, Paşaköşkü’nden Fatih Hilmioğlu’na ve onun gibi düşünenlere selam gönderiyoruz.”

“DARBEYE KARŞI OLSALARDI, BÜYÜKANIT’I MAHKEMEYE SEVKEDERLERDİ”

Ağbaba, Siyasi Partiler Kanunu’nu, yüzde 10 barajını ve dokunulmazlıkları da eleştirerek, “Bunlar darbeye, darbecilere karşı olmuş olsalardı, 27 Nisan’da kendilerine e-muhtıra veren, kendilerinin daha sonra ödül verdiği, zırhlı araba aldığı Yaşar Büyükanıt’ı mahkemeye sevkederlerdi. Bunlar askeri darbeye karşı değil, kendilerine karşı olanlara karşılar” diye konuştu.

CHP İl Başkanı Veli Ağbaba, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bu anayasa bize demokrasi, özgürlük getirmiyor. Bu bir dayatma anayasası. Sadece AKP’nin genel başkanının hazırlamış olduğu bu bir parti anayasası. Bu bir tek parti anayasasıdır. Anayasa, bütün toplumda yaşayan insanların, sağcısının, solcusunun, işçisinin, memurunun, emeklinin, öğretmenin, herkesin kendini ifade edebildiği ortak metinlerdir, ortak sözleşmelerdir. Ancak bu anayasayı kimseye danışmadan bizlerin önüne getirdiler. Bunun için, dayatma anayasası olduğu için hayır diyeceğiz. Recep Tayyip Erdoğan anayasası olduğu için hayır diyeceğiz.

“ACI HAPI YUTMAYACAĞIZ”

26 maddeyi tek bir oylama yapmak, bir paket gibi oylama yapmak en hafif deyimiyle ahlak dışıdır. İnsanları kandıramazsınız. Hiçbir demokratik ülkede birbirine benzemeyen metinler aynı pakette oylanamaz. Bunlar buna bir hap diyor, biz de ‘acı hap’ diyoruz. Biz bu hapı 12 Eylül’de yutmayacağız.”

“KPSS İÇİN İPTAL DAVASI AÇACAĞIZ”

Ağbaba’nın yoğun alkış alan konuşmasının ardından kürsüye gelen CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ise konuşmasında, KPSS ile ilgili en kısa sürede iptal davası açacaklarını belirterek, “Emeği saygısı olmayan, gençliğimizin emeğini yutan bu zihniyetin bu yapısına biz mutlaka bu sınava dur deyip iptal ettireceğimize inanıyorum. Her arkadaşımızın hakkının yenmemesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bu sınav, haksız sınav ve hırsızların cirit attığı sınav. Yolsuzluk yapılan bu sınav yok olacak ve sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

“MALATYA’NIN 20 MİLYON DOLARINI KİM BAT’IN CEBİNE KOYDU?”

AKP’nin 8 yıllık hükümetini “kirli iktidar” olarak tanımlayan Aslanoğlu, şunları söyledi:

“Artık ak kelimesini de sevmiyorum. Akı kirlettikleri için ak demiyorum, pırıl pırıl diyorum. Aynaya bak, kim kirli? Biz pırıl pırılız. Peki soruyorum: Tekel fabrikasını British Amerikan Tobacco (BAT) fabrikasına kim sattı? 20 milyon dolar devletin alacağı parayı yabancı sigara şirketinin cebine kim koydu? Rantı biz değil, sen biliyorsun. Malatya’ya bunun hesabını ver. Malatya’da Tekel’i, sigarayı yok ettiniz. Malatyalı Tekel işçilerinin, tütüncüsünün eli kıyamet gününe kadar yakanda kalsın. 20 milyon doları da böyle ağa paşa olarak Amerikan şirketinin cebine koydunuz. Biz tertemiziz pırıl pırılız. Halkı seviyoruz halkala birlikteyiz. Hayır oyu verecekleri ağza alınmayacak sözlerle eleştiren Ey yönetici aynaya bak.”"

ADD'Yİ ZİYARET..
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Veli Ağbaba, merkez ilçe Başkanı Muhteşem Kartal ve parti yöneticileri, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şubesi'ni ziyaret ederek, referandumla ilgili görüş alışverişinde bulundular.

Ziyarette bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Veli Ağbaba, 12 Eylül referandumunda neden "Hayır" oyu vereceklerini anlatarak, "Hayır dememizin sebebi bu Anayasa'nın bir dayatma Anayasa'sı olması. Ayrıca sivil toplum kuruluşlarının, sosyal demokratların, toplumda düşünen herkesi 12 Eylül askeri darbesi silindir gibi ezip geçti. 12 Eylül'ün izlerinin silinmediği bir Anayasa'ya biz 12 Eylül'de bedel ödemiş, partisi kapatılmış, genel başkanı aylarca hapis yatmış bir parti olarak 'hayır' diyeceğiz. 12 Eylül'ün izlerinin silinebilmesi için başta 12 Eylül'de kurulmuş kurumların kaldırılması gerekir" dedi.

ADD Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir de yaptığı konuşmada, "Niçin 'evet' ya da 'hayır' vereceğini bilemiyor. Bu bazı siyasi partiler tarafından da anlatılmıyor. Anlatılmayınca da halk anlayamıyor. Sanki referandum yerine siyasi bir seçim havasına girilmiş görülüyor. 26 maddeyi dernekçe incelediğimizde 2 maddenin dışındakileri boş olarak görüyoruz. Diğer önemli olan 2 madde Anayasa Mahkemesi'nin değiştirilmesiyle ilgili madde. Bu 2 madde ülkeyi karanlığa götürecek. Yine halkın oyuna ipotek koyuluyor" iddialarında bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız