SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eyalet Meclisi'ne Girdi

A- A+ PAYLAŞ

Hamburg eyalet seçimlerinde Sol Parti Başkanı Dora Heyenn’den sonra en fazla oyu alarak meclise girmeyi başaran Cansu Özdemir, “Sadece kültür festivali düzenlemekle uyum olmaz. Biz gidişatı değiştireceğiz” dedi. Özdemir'in annesi Malatyalı. Seçimlerde, Malatyalılar da Özdemir'e destek verdiler.

Almanya’nın Hamburg Eyaleti’nde Pazar günü yapılan erken seçimlerde Sol Parti’nin direk listesinden 9. sıradan aday olan Cansu Özdemir, parti başkanı Dora Heyenn’den sonra en fazla oyu alarak meclise girmeyi başardı. Alman gazeteleri Özdemir’in başarısını “Sol Parti’de Oy Şoku” başlığıyla verdi. Başarısıyla birlikte parlamentonun ikinci genç vekili olma özelliğini de hak eden Özdemir, “Almanya’da göçmen gençler büyük haksızlığa ve ayrımcılığa uğruyor. Bunlarla başa çıkabilmemiz için siyasette aktif yer almalı, karar masalarında söz sahibi olmalıyız” dedi.

Henüz 22 yaşında olan lise mezunu Özdemir, eğitimine devam edip öğretmen olmak istediğini de sözlerine ekledi. Burada doğup büyüdüğü için Almancasının çok iyi olmasına rağmen hayatın birçok alanında topluma dâhil olma konusunda zorluklar yaşadığına dikkat çeken Özdemir, “En çok anadilin dışlanması konusunda sıkıntılar yaşadım. Hâlbuki çocukların başarısı açısından anadile hâkimiyet çok önemli. Yapılan bilimsel araştırmalar bile, anadiline hâkim çocuğun diğer dilleri daha kolay öğrendiğini gösteriyor” dedi.

İki kültür arasında yetişmenin sallantılı bir köprüde bulunmak gibi olduğunu söyleyen Özdemir, “Çocuk evinden çıkarken kendi kültürünü evde bırakıp diğer bir kültüre doğru yürüyor. İki kültüre ait olmaya çalışırken sağlıklı bağlar kurulmazsa kimliğini kaybedebiliyor. Sadece kültür festivali düzenlemekle bu işler olmaz. Sağlıklı bir nesil için iki kültürün de birbirini tanıması, kabullenmesi şarttır” şeklinde konuştu. “3. nesil olarak bizlere önemli görevler düşüyor” diyen Özdemir, “Eğitim, sağlık, iş piyasası, sosyal ve kültürel projeler yerine anlamsız prestij yatırımlar yapılırsa kültürler arasında sağlam köprü kurmak mümkün değildir. Son 3 yıl içinde de CDU/GAL koalisyonu halkın iradesini hiçe sayarak, vatandaşın ihtiyacını hiçe saydı. Bizler bu gidişatı değiştireceğiz” dedi.

Hamburg Malatyalılar Derneği basın sözcüsü Ünsal Kayhan, “Artık burada misafir olmaktan çıkıp adeta küçük bir Türkiye oluşturduk. Buradaki sorunları çözebilmemiz, toplum yaşamına entegre olabilmemiz için siyasetin içinde olmalı, ya da siyaset içinde olan insanlarımıza destek sunmalıyız” dedi.

Annesi Malatyalı olan Özdemir’in kendileri için gurur kaynağı olduğunu ifade eden Kayhan, “Genç arkadaşımızın sorunlarımızı parlamentoya taşıyacağı inancıyla kendisini manevi yönden destekliyoruz” şeklinde konuştu.

Seçimlerden önce Hamburg Malatyalılar Derneği kurucu başkanlarından Özer Köse’nin organizesinde gerçekleştirilen davette Hamburg Malatyalılar Derneği Başkanı Mevlane Çamur, yönetim kurulu üyeleri, dernek üyelerinin yanı sıra Özdemir’in annesi Özgü Özdemir de hazır bulundu.

Cansu Özdemir'in babası Batmanlı, annesi Malatya-Akçadağ/Ören'li. Özdemir'in dayısı, Hamburg Malatyalılar Derneği yöneticiliği görevini sürdüren Özer Köse.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız