SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eylem Çözüm Arayışı Başlattı

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:04:04
Eylem Çözüm Arayışı Başlattı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Doğanşehir İlçesi Erkenek Mahallesi içinde geçen D-850 Adana -Malatya karayolu içinde meydana gelen ve beş yaşındaki bir çocuğun hayatını kaybettiği olaydan sonra Erkenek halkı toplu bir şekilde eylem yaparak yolu trafiğe kapatmıştı. Bu eylem ses getirdi ve Vali Vasip Şahin'in gayretleriye soruna çözüm aranmaya başladı. 

Savaklı Mahallesi’nde Savaklı Mahallesi Muhtarı Mehmet Alkan bazı kazazedeler ve köy halkı katılarak yol için yapılması gerekenleri tartışarak çözüm önerileri aradı. Muhtar Mehmet Alkan “Mahallemiz içinde son zamanlarda çok kaza meydana geldi. Kazaların önlenmesi için bir dizi isteklerimiz var. Yolun ortasına bir süre önce bariyer konmuş ancak kazaların artması üzerine köylü harekete geçmişti. Bariyerlerin ivedi kaldırılması ve yola kamera sistemi konması talebinde bulundular. Yolumuzda görüş açısı da kısa olduğu için sık, sık kazalar meydana geliyor. Bu kazaların bir an evvel sonlanması için gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz”dedi.

Doğanşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gülhaş ise, yol güzergahının Beton Asfalt Projesi (BSK) kapsamına alındığını, projenin başlaması ile yoldaki kot farkının giderilerek görüş alanının genişleyeceğini söyledi. Ancak bu ihale sürecinin uzun vadede gerçekleşecek bir proje olduğunu hatırlatan Gülhaş kısa süreli çözümlere ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Geçtiğimiz hafta içinde Malatya’nın Doğanşehir İlçesi Erkenek Mahallesi içinde geçen D-850 Adana -Malatya karayolu içinde meydana gelen ve beş yaşındaki bir çocuğun hayatını kaybettiği olaydan sonra Erkenek halkı toplu bir şekilde eylem yaparak yolu trafiğe kapatmış, yetkilerin ve Malatya Valisi Vasip Şahin’in olay yerine gelmesi üzerine yol için çözüm çalışmalarına başlanmıştı.

Önceki gün de Doğanşehir’e 8 kilometre uzaklıktaki Savaklı Mahallesi’nde de meydana gelen bir başka kazada ise, 2 araç trafik çarpışmış, kaza sonucu 6 kişi yaralanmış ve bu olayın akabinde de aynı yol vatandaşlar tarafından kısa süreli trafiğe kapatılmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız