SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Eylem Planı' Semineri

A- A+ PAYLAŞ

İŞKUR il müdürlerine Malatya'da bölge eğitim semineri veriliyor. Avşar Oteli'nde başlayan ve Salı günü sona erecek olan bölge eğitim seminerine, 28 ilin İŞKUR Müdürleri katılıyor.

Seminerle ilgili bilgi veren İŞKUR Malatya İl Müdürü Yaşar Karataş, "Avrupa Komisyonu ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti desteği ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yürütülen, Aktif İstihdam Tedbirleri Projesi II kapsamında Malatya'da İŞKUR il müdürlerine "Eylem Planı Semineri" verilmeye başlandı. Çalışmalarına 2008 yılında başlanan ve 2010 yılında tamamlanacak Aktif İstihdam Tedbirleri Projesi II, 2003-2006 yılları arasında uygulanan Aktif İşgücü Programları Projesi'nin devamı niteliğindedir. Projeyle, İŞKUR'un özellikle yerel düzeyde daha etkin istihdam hizmet sunmasının sağlanması ve aktif istihdam tedbirlerinin geliştirilmesi hedeflenirken, ülkemizdeki kadın ve genç işsizliği sorununun çözümüne önemli katkı sağlayacağı düşünülmektedir. Projenin toplam bütçesi 20 Milyon Avro olup 16 Milyon Avro'su hibe planına, 4 Milyon Avro'su kurumsal gelişime (teknik yardım olarak) tahsis edilmiştir.

Projenin birinci bileşeni olan Hibe Planı aktif istihdam tedbirlerinin uygulanmasını içeren bir hibe planı uygulanmasıdır. Bu kapsamda 25 ilde kadınların ve gençlerin istihdam edilebilirliğini artırmak için 17 Ocak 2009 tarihinde çıkılan teklif çağrısı sonrasında gelen projelerin değerlendirilmesi neticesinde 101 projeye hibe verilmiş olup, projeler en geç 2010 yılı ilk çeyreğinde sona erecektir. Hibe projelerinin hayata geçirilmesi ile birlikte yaklaşık 12 bin kişiye doğrudan ulaşılarak istihdam edilebilirliklerinin artırılması sağlanmış olacaktır" dedi.

"İkinci bileşen kapsamında, Aktif İstihdam Tedbirleri Projesi'nin sürdürülebilirliğini de sağlayacak biçimde, İŞKUR pilot ofis ve model ofislerinde kurumsal kapasite artırma çalışmaları sürdürülmektedir. Kurumsal Gelişim bileşeni kapsamında, Avrupa İstihdam Stratejisi'ne uyum çerçevesinde daha etkili ve verimli hizmet sunmak amacıyla gerçekleştirilmekte olan, İŞKUR personelinin bu doğrultuda eğitilmesini öngören eğitimlerden biri Malatya'da başladı" diyen Karataş, şunları söyledi:

"İŞKUR'un proje kapsamında 28 il müdürlüğüne yönelik olarak her il müdürlüğünün faaliyet gösterdiği bölgenin ihtiyaçlarına göre altı aylık bir süreyi kapsayacak stratejiler geliştirilmesi hedefleniyor. Böylece, İŞKUR'un özel sektördeki işverenlerden aldığı açık işlerin sayısında önemli artış sağlanması beklenmektedir. Eğitimin stratejik hedefleri arasında, İŞKUR'un istihdam hizmetlerini çeşitlendirerek işe yerleştirmelerde daha aktif olarak rol almasının sağlanması, stratejik önceliklerin uygulanması için kurumsal bir kültür oluşturulması, tüm paydaşlarla ilişkilerin iyileştirilmesi ve halkla ilişkiler faaliyetlerinin güçlendirilmesi ile hizmet paketi hazırlanması ve pazarlanması konularında uygulamaya geçilmesi yer alıyor."

Semineri AB uzmanları da izliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız