SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Eylem Yaparız'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın bir ilçesi ile üç beldenin otobüs ve minibüs durak yerlerinin değiştirilmesi tepkilere neden oldu.

Yeşilyurt ilçesi Atılgan Parkı'nda ortak basın açıklaması yapılarak, Malatya Belediyesi'nin Yeşilyurt ilçesi ile Yakınca, Bostanbaşı ve Gündüzbey belde otobüs ve minibüs durak yerlerinin Milli Egemenlik Caddesi üst kısmı Malatya Lisesi arka kısmına götürülmesi nedeniyle yolcuların sıkıntı çektikleri dile getirildi.

Yeşilyurt Şoförler Odası Başkanı Taner Kılınç, "Biz Yeşilyurt ilçe olarak Malatya ile iç içeyiz. Merkez ilçe konumundayız. Başka ilçelerle Yeşilyurt kıyaslanamaz. İlin mahallesi gibiyiz" ifadelerini kullandı.

"Bizim araçlar 5 dakikada bir turnike yapmaktadır. Uzak bir yerde durak verilmesi nedeniyle yolcular mağdur oluyor. Yaşlı ve çocukları sıkıntı çekiyor" diyen Kılınç, "Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bizlerle ve ilçe belediye başkanımızla konuyu istişare edeceğine inanıyoruz. Sayın Çakır yerinde sorunu görüp çözmelidir" şeklinde konuştu.

Yeşilyurt İl Genel Meclisi üyesi Mehmet Şireci de, önerilerinin yolcuların Tarım Müdürlüğü önünde indirip, Hamidiye Cami yanından araçların gitmesi olduğunu belirtirken, Yeşilyurt Esnaf Odaları Başkanı Şerafettin Durak ise sorunun giderilmemesi halinde Malatya Belediyesi önünde eylem yapacaklarını ifade etti.

Yeşilyurt Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Kazım Karabekir Canal da, yeni durağın uzak olmasından dolayı müşterinin azaldığını, minibüs esnafının kredilerini ödeyemez hale geldiklerini söyledi.

Yeşilyurtspor Kulübü Başkanı İbrahim Türkmen ve Mollakasım Mahallesi Muhtarı Musa Taşdemir de, yeni durak yerinde yaşanan sıkıntılardan söz ettiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız