SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eylem Yerinde Bu Kez PTT'ciler Vardı..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın "protesto eylemi" alanı haline gelen PTT binası önünün protestocuları bu kez PTT'cilerdi..

Türk Haber-Sen Malatya Şubesince yapılan bir basın açıklamalı eylemde, kurumda personel yetersizliğinin hizmetleri durma noktasına getirdiği belirtildi.

Türk Haber-Sen Malatya Şubesi tarafından Posta İşletmesi Başmüdürlüğü önünde basın açıklamalı bir eylem gerçekleştirildi. Türk Bayrağı ve sendikanın flaması eşliğinde yapılan basın açıklamalı eylemde basın açıklamasını okuyan Türk Haber-Sen Malatya Şube Başkanı Akın Çelik, “ 164 yıllık tarihi bir kuruma PTT’ye sahip çıkmak için buradayız. Çünkü bu kuruma personel alınmadığı taktirde, kısa bir süre sonra kapısına kilit vurulacak veya 350 milyon liraya insanların emeklerinin sömürüldüğü özel şirketlere teslim edilecektir” dedi.

Akın Çelik "Dağıtım servislerinde artık hizmetler durma noktasına gelmiştir” dediği açıklamasında daha sonra şunları belirtti:

“10 kişinin yapması gereken işleri bir kişi yapmaya çalışmaktadır. Mektuplar, tebligatlar, banka eksterleri, telefon faturaları günü geçtikten sonra alınıcısına ulaşmaktadır. Bu gecikmeden vatandaşlarımızda olumsuz etkilenmekte, mağdur olmaktadır Hiçbir,PTT çalışanı yapmakta olduğu iş için vatandaştan tenkit, hararet veya sitem duymak istememektedir. Biz PTT çalışanları sizlerden özür diliyoruz. Çünkü personel yetersizliğinden artık PTT hizmetlerini sizlere kaliteli sunamıyoruz. Yaklaşık 50 bin kişinin yapması gereken işi 30 bin insanla yapmaya çalışıyoruz. Bu kuruma 20 yıldır personel alınmamaktadır. Uygulanan yanlış politikalar sonucunda dün personel fazlası var, günü dolanlar emekliye ayrılsın diye mağdur edilenler, oradan oraya sürülürken, bugün personel yokluğundan hizmetler aksamakta, bir dağıtıcı 6500 kişiye hizmet vermeye çalışmaktadır”

Çelik, sendikalarınca PTT Genel Müdürlüğünce çok acil ihtiyaç duyulan 4 bin 511 personel alınması için Hazine Müsteşarlığı nezdinde yapılan girişimlere karşın 10 aydır bir gelişme sağlanamadığını da belirtti. Çelik, Avrupa Birliğine girme uğraşı verildiği bir ortamda, ülkemizde PTT çalışanlarının yaptığı işin Avrupa Ülkelerinde 10 kat fazla personel ile yapıldığını da ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız