SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Eylem Zamanı Geldi, Geçiyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:41:25
A- A+ PAYLAŞ

Ülkücü İşçiler Derneği Malatya Şube Başkanı Vahap Murat, toplu sözleşme görüşmelerinin tamamlanıp, biran önce sözleşmenin imzalanması gerektiğini bildirdi. 

Dernek yöneticileriyle birlikte yaptığı basın açıklamasında işçilerin toplu sözleşme sorunun dile getiren Ülkücü İşçiler Derneği Malatya Şube Başkanı Vahap Murat,“Çalışanların umutla beklediği 197 bin işçi adına imzalanacak olan toplu iş sözleşme başlangıçları 5 ayı geçmelerine rağmen, görüşmeler henüz sonuçlanmamış ve bir daha çalışanlarımız hayal kırıklığına uğramıştır. Bugün bu görüşmelerde bir netice alınmaması ve Hukümet yetkililerinin bu kadar duyarsız kalması, Hukümetin biz çalışan kesime karşı hiçte iyi niyetli olmadığını ortaya koymaktadır. Ücretlerimize yıllık yüzde 6’lık bir zammı dahi çok güren siyasi iktidar. Her ne hikmetse kendi özlük hakları ve piyasaya verilen zamlar gündeme geldiğinde için hiçte vicdanları sızlamıyor. Emeklinin, işçinin, memurun, esnafın ve köylünün ekonomik olarak durumunun hiçte iyi olmadığı şu süreçte 4'ncü ay itibariyle açlık sınırı bin 100, yoksulluk sınırı ise 3 bin 200 lirayı aşmıştır. Dar ve sabit gelirlilerimizin satın alma gücü iyice azalmıştır” ifadelerini kullandı.

“Türk iş yetkililerinin acil olarak bir dizi eylem kararı almalarını ve bunları yürürlüğe koymalarının zamanı gelmiş ve geçmiştir. İşyerlerimizde taşeronlaştırma ve özelleştirmenin son surat devam ettiği, kayıt dışı ve sendikasız işçi çalıştırmaların had safhaya ulaştığı şu günlerde Türk-iş çalışanlarına gereken güveni vermelidir” diyen Murat, açıklamasını şöyle tamamladı:

“ Türk -iş vizite eylemleri, iş başında oturarak çalışmama eylemleri, basın açıklamaları, geniş katılımlı işçi mitingleri, iktidar partisinin ününde siyah çelenkli protestolar ve grevlerle Hukümet üzerinde yaptırım gücü oluşturmalıdır. Siyasi iktidarın talimatlarını yerine getiren bir Türk-İş değil, çalışan kesimin hak ve menfaatleri noktasında yasal yollarda mücadele eden bir Türk-İş istiyoruz.“

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız