SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eylemci- Zabıta Gerginliği

A- A+ PAYLAŞ
 
Kürecik'te kurulacak olan füze kalkanı radarı sistemini protesto eden eylemciler ile Malatya Belediyesi zabıta ekipleri arasında, imza toplama masası kurulması konusunda tartışma yaşandı. Zabıtalar, kurulan masayı kaldırmak isteyince, eylemciler tepki gösterdi. 
 
Malatya'nın Kürecik Köyü'ne kurulmasına karar verilen füze kalkanı radar sistemine karşı kurulan ve aralarında KESK, BDP, ESP ile bazı sendika ve partilerin yer aldığı Malatya Füze Kalkanı Karşıtı Platformu PTT önünde imza kampanyası başlatarak, 19 Kasım'da Malatya'da yapılacak olan mitingin duyurusunu yaptı. 
 
Eylemcilerin imza toplama masası kurduğu sırada Malatya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı Zabıta ekibi, izin alınmadığı gerekçesiyle masanın kaldırılmasını isteyerek götürmek istedi. Bunun üzerine eylemciler ile Zabıta ekipleri arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. Zabıta memurları ve eylemciler arasında yaşanan gerginlikte arbede çıktı. Kısa süreli çıkar arbede polisin müdahalesiyle son buldu. 
 
Malatya Füze Kalkanı Karşıtı Platformu Sözcüsü ve Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Baytemur, kendilerine karşı yerel yönetimlerinde baskı uyguladığını iddia ederek, Zabıtalara tepki gösterdi. 
 
Baytemur, füze kalkanı sistemi için imza kampanyası başlattıklarını söyleyerek, "Kürecik'te, Demokrasi ve direnme çadırı kurduk, bugün burada imzalarımızla karşı olduğumuzu söylüyoruz. 19 Kasım Cumartesi günü on binler olacağız. Füze kalkanına karşı sonuna kadar direneceğiz. Bizler emperyalizme ve İsrail'e kalkan olmayacağız" dedi. 
 
Baytemur, "ABD'nin emriyle Malatya Kürecik'e Füze Kalkanı radar sistemi kuruluyor. Füze Kalkanı, Ortadoğu halklarının başına bela olan İsrail`i güvence altına almaktadır. Füze Kalkanı, ABD`nin egemenlik arayışında tehdit unsuru olarak gördüğü İran ve Rusya`yı hedef almaktadır. Soğuk Savaş döneminde ABD`nin 'yeşil kuşak` projesinin parçası olarak bir 'ABD üssü` haline getirilen Türkiye bugün de adı konulmamış 'yeni paylaşım savaşı`nda emperyalizmin cephe ülkesi olarak konumlandırılmakta,Ortadoğu Türkiye merkezli olarak 'ılımlı İslamcı kuşak ile denetim altına alınmaya çalışılmaktadır" ifadelerini kullandı. 
 
Eylem olaysız bir şekilde sona ererken, kurulan masada vatandaşlardan füze kalkanına karşı imza toplanmaya devam edildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız